Επίσης, η εφαρμογή θα υπενθυμίζει στους κατοίκους για τη λήψη της δεύτερης δόσης.

Έπειτα από τα αλλεπάλληλα ρεκόρ θανάτων και νοσηλείας που κατέγραψε το Λος Άντζελες, η κομητεία των ΗΠΑ αποφάσισε να χρησιμοποιήσει την τεχνολογία για να βοηθήσει τους κατοίκους να αποθηκεύουν και να αποδεικνύουν όπου χρειάζεται τα αρχεία εμβολιασμών τους.

Το τμήμα δημόσιας υγείας του Λος Άντζελες συνεργάστηκε με την startup Healthvana για μία εφαρμογή που θα αποθηκεύει τα αρχεία εμβολιασμού σε Google ή Apple wallets. Επίσης, θα υπενθυμίζει στους κατοίκους για το πότε πρέπει να λάβουν τη δεύτερη δόση του εμβολίου ενώ θα τους παρέχει και ένα αρχείο εμβολιασμού ώστε να μπορούν να αποδείξουν σε αεροπορικές εταιρίες, σχολεία και όπου αλλού χρειάζεται, ότι έκαναν το εμβόλιο.

Η Pfizer διέθεσε 82.875 δόσεις του εμβολίου COVID-19 στην περιοχή του Λος Άντζελες με τις μισές ήδη να έχουν διανεμηθεί σε εργαζόμενους στο χώρο της υγείας. Ωστόσο, το Λ.Α. πρόκειται για μία από τις μεγαλύτερες κομητείες των ΗΠΑ με πάνω από 10 εκατομμύρια κατοίκους, οπότε όταν οι εμβολιασμοί αυξηθούν, η παρακολούθησή τους θα είναι μία πρόκληση. Επιπλέον, οι θάνατοι πλησιάζουν τους 10.000, οπότε τα νοσοκομεία και οι κλινικές έχουν κατακλυστεί από ασθενείς με την κατάσταση να αναμένεται να επιδεινωθεί ακόμη περισσότερο τον Ιανουάριο του 2021.

Η Claire Jarashow του Υπουργείου Δημόσιας Υγείας της κομητείας του Λ.Α. δήλωσε:

Ανησυχούμε πραγματικά. Θέλουμε πραγματικά να επιστρέψουν οι άνθρωποι για αυτήν τη δεύτερη δόση. Απλώς δεν έχουμε την ικανότητα να υποβάλλουμε αιτήματα εκατοντάδες ιατρικών αρχείων για να βρούμε τις πρώτες δόσεις των ανθρώπων αλλά και πότε πρέπει να πάρουν τη δεύτερη.

Δεν είναι ακόμη σαφές πότε θα είναι διαθέσιμη η εφαρμογή αλλά και ο τρόπος που θα λειτουργήσει. Η Healthvana προσφέρει ήδη μια εφαρμογή ανίχνευσης επαφών για τους κατοίκους του Λ.Α. αλλά και διάφορα portals ώστε αυτοί να ενημερώνονται για τα αποτελέσματα των τεστ αλλά και άλλες σχετικές υπηρεσίες με τον COVID-19. Άλλες εταιρίες όπως η IBM και Μη Κερδοσκοπικοί Οργανισμοί εργάζονται ήδη σε «ψηφιακά διαβατήρια εμβολίων» που θα επιτρέψουν στους ανθρώπους να ταξιδέψουν ή να εισέλθουν σε γήπεδα, κινηματογράφους και άλλους χώρους.