Το DNSSEC, μια νέα τεχνολογία προστασίας του διαδικτύου τέθηκε επίσημα σε κυκλοφορία στις ΗΠΑ με στόχο τη δημιουργία δικλείδας ασφαλείας έναντι των hackers του Internet. Αφορμή για την υλοποίηση της τεχνολογίας δόθηκε πριν δύο χρόνια, όταν ανακαλύφθηκε κενό ασφαλείας στο Domain Name System (DNS) το οποίο ενώ διορθώθηκε, προέκυψε η ανάγκη περαιτέρω ασφάλειας του Internet.

 

Η τεχνολογία DNSSEC παρουσιάστηκε στο συνέδριο Red Hat με θέμα την ηλεκτρονική προστασία. Το DNSSEC χρησιμοποιεί ψηφιακή υπογραφή σε κάθε κίνηση που πραγματοποιείται στο Internet. Τα οφέλη του γίνονται εμφανή σε περιπτώσεις «πλαστών» ιστοσελίδων και μηνυμάτων ηλεκτρονικής αλληλογραφίας. Μια ακόμη δυνατότητα της τεχνολογίας, είναι η «επανεκκίνηση» του Internet σε περίπτωση ηλεκτρονικής τρομοκρατικής επίθεσης. Επτά άνθρωποι στον κόσμο έχουν το προνόμιο να πραγματοποιήσουν μια τέτοια κίνηση, ανάμεσά τους και ο Διευθύνων Σύμβουλος του CommunityDNS.

 

Το DNSSEC τέθηκε ήδη σε λειτουργία για τις καταλήξεις «.org» και «.uk» ενώ δεν θα αργήσει να αντικαταστήσει το DNS εξαιτίας του χαμηλού κόστους του.

 

Link.png Site: techradar.com