Αν ρωτήσετε τους ηγέτες της τεχνολογίας όπως είναι οι Apple, Google, Microsoft σχετικά με την NSA και την κατασκοπεία, θα σας απαντήσουν ότι η υπηρεσία εθνικής ασφάλειας των ΗΠΑ, κατασκόπευε τους πελάτες τους χωρίς άδεια.

Η NSA πάντως έχει μία πολύ διαφορετική οπτική πάνω στο θέμα. Ο νομικός σύμβουλος της υπηρεσίας, Rajesh De, είπε πρόσφατα ότι όλες αυτές οι εταιρείες έχουν πλήρη επίγνωση, και επίσης βοηθούν στη συλλογή δεδομένων στα πλαίσια του προγράμματος επιτήρησης PRISM, όταν αυτό στοχεύει σε διακομιστές, είτε παρακολουθεί τη κίνηση στο διαδίκτυο.

 

Υπάρχει "υποχρεωτική νομική διαδικασία" για τις επιχειρήσεις που εμπλέκονται λέει ο δικηγόρος. Εάν όσα ισχυρίζεται ο κορυφαίος νομικός σύμβουλος της υπηρεσίας είναι αληθή, έρχονται σε αντίθεση, τουλάχιστον κατά μέρος, με τους επαναλαμβανόμενους ισχυρισμούς των εταιρειών, ότι η NSA τις έχει στο σκοτάδι.

 

gallery_286955_994_23497.jpg

 

Παρόλα αυτά, υπάρχει και η περίπτωση να έχουν και οι δύο πλευρές... δίκιο, και οι ισχυρισμοί και των δύο πλευρών να είναι αληθείς.

 

Σύμφωνα με διαρροές από τον περασμένο Ιούνιο, το προσωπικό των εταιρειών που χειρίζεται τέτοιου είδους θέματα, με αιτήματα της κυβέρνησης, απαιτείται να κρατάει τις λεπτομέρειες μυστικές, ακόμα και από τους συναδέλφους τους. Οι υψηλότερα ιστάμενοι δεν σημαίνει ότι αναγκαστικά ακούν για την συνεργασία με τις μυστικές υπηρεσίες.

 

Link.png Site: http://www.engadget.com/2014/03/19/nsa-claims-tech-firms-know-of-data-collection/[/url]']Engadget