Η Broadcom ανακοίνωσε στο τέλος της περασμένης εβδομάδας ότι θα εξαγοράσει το τμήμα επιχειρησιακής ασφάλειας της Symantec έναντι $10,7 δις σε μετρητά. Μετά την ανακοίνωση, η αξία της μετοχής της Symantec σημείωσε αύξηση 3,6% και της Broadcom 2%.

Η εταιρεία σχεδίασης ημιαγωγών και λύσεων λογισμικού για υποδομές επιχειρήσεων, που προσπάθησε ανεπιτυχώς να εξαγοράσει την Qualcomm έναντι $117 δισεκατομμυρίων πριν λίγο καιρό, ανακοίνωσε ότι η συμφωνία αναμένεται να ολοκληρωθεί μέσα στο πρώτο τρίμηνο του οικονομικού έτους 2020. Το χαρτοφυλάκιο προϊόντων ασφαλείας της Symantec, θα επεκτείνει σημαντικά το αποτύπωμα του λογισμικού για επιχειρησιακές υποδομές της Broadcom, καθώς συνεχίζει να οικοδομεί μία από τις κορυφαίες στον κόσμο επιχειρήσεις παροχής τεχνολογιών για υποδομές στον κόσμο.

Ο Hock Tan, Πρόεδρος της CEO της Broadcom δήλωσε πρόσφατα: «Οι συγχωνεύσεις και εξαγορές είχαν πρωταγωνιστικό ρόλο στη στρατηγική ανάπτυξης της Broadcom, και αυτή η συναλλαγή αποτελεί το επόμενο λογικό βήμα μετά την εξαγορά των εταιρειών Brocade και CA Technologies. Το τμήμα επιχειρησιακής ασφάλειας της Symantec έχει αναγνωριστεί ότι έχει καθιερωθεί στον ολοένα και αναπτυσσόμενο χώρο της ασφάλειας επιχειρήσεων ως ηγέτιδα δύναμη και έχει αναπτύξει μερικές από τις ισχυρότερες λύσεις άμυνας στον κόσμο που προστατεύουν τις επιχειρήσεις ενάντια στο εξελισσόμενο τοπίο των απειλών και ασφαλίζουν τα δεδομένα τους από τις τερματικές συσκευές μέχρι το σύννεφο. Ανυπομονούμε να επεκτείνουμε το αποτύπωμα του κρίσιμης σημασίας λογισμικού για επιχειρησιακές υποδομές στην Global 2000 πελατειακή μας βάση».  

Το τμήμα επιχειρησιακής ασφάλειας της Symantec προσφέρει ένα σύνολο από προϊόντα και υπηρεσίες ασφαλείας σε επιχειρήσεις και κυβερνητικούς οργανισμούς, για να βελτιώσουν την ασφάλεια τους, και παράλληλα να μειώσουν το κόστος ιδιοκτησίας και την περιπλοκότητα. Η εταιρεία προσφέρει λύσεις ασφάλειας τερματικών συσκευών, ασφάλειας cloud, ασφάλειας υπηρεσιών Ιστού, πρόληψης απώλειας δεδομένων κ.ά. Τα έσοδα του τμήματος, που πωλήθηκε στην Broadcom, αυξήθηκαν κατά 9,9% στα $611 εκατομμύρια.  

VentureBeat