Μάλιστα, ο όγκος των επιθέσεων έχει αυξηθεί απότομα.

Η Εθνική Υπηρεσία Εγκλήματος του Ηνωμένου Βασιλείου δημιουργεί ένα πρόγραμμα που έχει σχεδιαστεί για να εκπαιδεύει τα παιδιά σχετικά με τις συνέπειες των επιθέσεων DDoS.

Όπως εξηγείται σε μια δημοσίευση στην ιστοσελίδα της NCA (National Crime Agency), η πρωτοβουλία είναι αποτέλεσμα μιας έρευνας που υποδηλώνει ότι παιδιά ακόμα και εννέα ετών βρίσκονται πίσω από επιθέσεις DDoS εναντίον των σχολικών δικτύων, των ιστοσελίδων αλλά και των υπηρεσιών τους.

Σύμφωνα με την έκθεση, ο όγκος τέτοιων επιθέσεων αυξήθηκε απότομα κατά τη διάρκεια της πανδημίας, προκαλώντας προβλήματα στις διαδικτυακές εκπαιδευτικές δραστηριότητες.

Η καμπάνια Cyber Choices εντοπίζει πιθανούς παραβάτες παρακολουθώντας αναζητήσεις που σχετίζονται με εγκλήματα στον κυβερνοχώρο που έγιναν από παιδιά σε σχολικούς υπολογιστές. Στα παιδιά αυτά παρουσιάζεται μια προειδοποίηση για εγκληματική δραστηριότητα και έπειτα οδηγούνται στην ιστοσελίδα της Cyber Choices, η οποία φιλοξενεί μια σειρά από εκπαιδευτικό υλικό.

Η πρωτοβουλία υποβάλλεται σε δοκιμή μικρής κλίμακας εδώ και αρκετούς μήνες και τα πρώτα δεδομένα υποδηλώνουν ότι αυτός ο τύπος παρέμβασης μπορεί να μειώσει σημαντικά τον όγκο των αναζητήσεων που σχετίζονται με τις επιθέσεις DDoS στα σχολεία.

Λόγω αυτής της πρώιμης επιτυχίας, η πρωτοβουλία θα γίνει διαθέσιμη σε περισσότερα από 2.000 σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, προτού εξαπλωθεί σε ένα ευρύτερο φάσμα ιδρυμάτων του Ηνωμένου Βασιλείου.

Η ελπίδα είναι οι νέοι να μείνουν μακριά από την εγκληματική δραστηριότητα στον κυβερνοχώρο, αυξάνοντας την ευαισθητοποίηση σχετικά με τον νόμο περί κατάχρησης υπολογιστών και τις συνέπειες του εγκλήματος στον κυβερνοχώρο.

Ο John Denley, Αναπληρωτής Διευθυντής της NCA δήλωσε:

Η εκπαίδευση είναι βασικός πυλώνας για την πρόληψη του εγκλήματος και αυτά τα μηνύματα υπογραμμίζουν τους κινδύνους και τις συνέπειες της διάπραξης αδικημάτων στον κυβερνοχώρο, που μπορεί να οδηγήσουν να «λερωθεί» το ποινικό μητρώο κάποιου. Η επιβολή του νόμου διαδραματίζει κρίσιμο ρόλο στην αντιμετώπιση του εγκλήματος στον κυβερνοχώρο και στη διατήρηση της ασφάλειας της χώρας. Η ενημέρωση του σχολείου είναι σημαντική για την εκπαίδευση ενός νεότερου κοινού και αυτή η πρωτοβουλία θα συνεχίσει να βοηθά στην εκτροπή των νέων από την εγκληματικότητα.

Ο Damian Hinds, Υπουργός Ασφαλείας του Ηνωμένου Βασιλείου δήλωσε:

Πρέπει να εξοπλίσουμε αυτή τη γενιά με τις καλύτερες ψηφιακές δεξιότητες και να τη βοηθήσουμε να κάνει τις σωστές επιλογές στο διαδίκτυο. Είναι υπέροχο να βλέπουμε τη συνεργασία μεταξύ των αρχών επιβολής του νόμου και του ιδιωτικού τομέα για την υλοποίηση σημαντικών πρωτοβουλιών όπως αυτή για την αποτροπή της εμπλοκής των μαθητών στο έγκλημα στον κυβερνοχώρο.

  • Sad 1