Η VISA, ένα από τα μεγαλύτερα συστήματα πληρωμών μέσω πιστωτικής κάρτας, έχει ξεκινήσει δοκιμές μιας νέας πιστωτικής κάρτας η οποία φιλοδοξεί να κάνει αρκετά πιο ασφαλής τις διαδικτυακές αγορές και να δώσει ένα τέλος στις παράνομες χρεώσεις από επιτήδειους.

 

Η νέα πιστωτική κάρτα της VISA κατασκευάστηκε από την εταιρεία emue, ενσωματώνει αριθμητικό πληκτρολόγιο 12 πλήκτρων και μια μικρή ασπρόμαυρη οθόνη ενώ η μπαταρία θα έχει αυτονομία περίπου 3 χρόνια. Η διαδικασία χρέωσης της κάρτας θα γίνεται σε 3 βήματα.

 

Ο κάτοχος της κάρτας θα ενεργοποιεί τη διαδικασία πιστοποίησης πατώντας το κατάλληλο κουμπί ενώ στη συνέχεια η κάρτα θα ζητήσει την εισαγωγή του PIN. Η πληκτρολόγηση του θα γίνεται μέσω του ενσωματωμένου πληκτρολογίου και μόλις ολοκληρώνεται θα εμφανίζεται στην οθόνη ένας μοναδικός αριθμός που θα πρέπει να εισαχθεί στην ιστοσελίδα στην οποία θα γίνει η αγορά του προιόντος.

 

Μπορούμε να πούμε με λίγα λόγια ότι η νέα κάρτα ενσωματώνει το μηχάνημα που δίνουν οι τράπεζες σε όσους χρήστες χρησιμοποιούν τις e-banking υπηρεσίες τους ώστε να διασφαλίσουν την καλύτερη ασφάλεια των συναλλαγών τους.

 

Η περίοδος δοκιμών της κάρτας ξεκινάει με 4 τράπεζες και σε περιορισμένο αριθμό. Οι τράπεζες αυτές είναι οι MBNA στην Αγγλία, Cornèr Bank στη Σουηδία, Cal στο Ισραήλ και IW Bank στην Ιταλία.

 

Link.png Site: Neowin.net

Picture.png Εικόνα: Visa One Time PIN Card

Video Video: Παράδειγμα Χρήσης | 2ο παράδειγμα