Η Qualcomm φαίνεται πως δεν θέλει μόνο να βρίσκεται στο εσωτερικό των περισσότερων smartphones και tablets, αλλά θέλει να βρίσκεται και στα περισσότερα έξυπνα ηχεία ή σε USB Type-C headphones και σε άλλες συσκευές.

Η γνωστή εταιρεία ανακοίνωσε πως τα δύο της νέα chipsets είναι ιδανικά για τα “έξυπνα ηχεία” του αύριο, και υποστηρίζουν τόσο τη πλατφόρμα Android Things όσο και γενικότερα πλατφόρμες Linux ενώ σύντομα πρόκειται να αποκτήσουν υποστήριξη για τις υπηρεσίες Assistant της Google και Cast Audio, καθώς και στις υπηρεσίες φωνής Alexa της Amazon. Υποστηρίζεται επίσης υψηλής ποιότητας music streaming –είτε τοπικά (DLNA) είτε στο cloud- καθώς και υψηλής ποιότητας input aptX HD μέσω Bluetooth. Η αναπαραγωγή επίσης κάθε τύπου αρχείου ήχου συμπεριλαμβανομένου και FLAC/ ALAC και Hi-Res 32-bit/192kHz.

 

Τα νέα chips της Qualcomm επίσης υποστηρίζουν multi-room audio με πολυκάναλο ήχο (με δυνατότητα διαχωρισμού του σπιτιού σε ζώνες αναπαράγοντας διαφορετική μουσική σε κάθε ζώνη επίσης). Η ύπαρξη χαρακτηριστικών όπως τα far field echo cancelation και noise suppression θα είναι απαραίτητα σε κάθε έξυπνο ηχείο, ώστε να μπορεί να σας καταλάβει ακόμα και σε ένα γεμάτο κόσμο δωμάτιο.

 

Η Qualcomm παρουσίασε επίσης και chips για ασύρματα ηχεία και ακουστικά καθώς και με μοντέλα που λειτουργούν μέσω USB Type-C. Υποστηρίζουν Bluetooth aptX, noise cancelation και άλλα χαρακτηριστικά σε διάφορους σχεδιασμούς και απευθύνονται σε low end ή high end συσκευές.

 

To κορυφαίο chip USB Type-C υποστηρίζει ήχο 192kHz/24-bit και η Qualcomm υπόσχεται μεγάλη διάρκεια της ζωής της μπαταρίας χάρη σε βελτιωμένη αποδοτικότητα – πάνω από 50% για φωνητικής κλήσεις και music streaming. Το chip επίσης, λόγω του ιδιαίτερα μικρού του μεγέθους θα ενεργοποιήσει “ultra-small form factors”. Παράλληλα με τα chip, η εταιρεία ανακοίνωσε και υψηλής ποιότητας ενισχυτές με SNR και dynamic range έως και 1313dB και noise floor modulation κάτω των 2dB.

 


gallery_286955_4006_21768.jpg

 


Link.png Site: GSMArena