Εξελίξεις αναμένεται να έχουμε σύντομα σε ότι αφορά τα drones, των οποίων η δημοφιλία αυξάνεται με γεωμετρικούς ρυθμούς, αναγκάζοντας όπως φαίνεται την Αμερικανική κυβέρνηση να πάρει μέτρα.

Οι πληροφορίες του αμερικανικού δικτύου NBC, αναφέρουν ότι σύντομα η Αμερικανική κυβέρνηση θα καταστήσει υποχρεωτικό για όποιον αγοράζει ένα drone, να προχωρήσει στη δήλωση του σε μια αρμόδια αρχή η οποία θα συσταθεί γι' αυτό το σκοπό. Ο κυριότερος λόγος για την ενέργεια αυτή, είναι σύμφωνα με το NBC ο αυξημένος κίνδυνος που έχει παρατηρηθεί σύγκρουσης ενός drone με αεροπλάνα που εκτελούν επιβατικές πτήσεις.

 

Το Υπουργείο Μεταφορών των Ηνωμένων Πολιτειών, θα αναλάβει να συστήσει αρχικά μια ομάδα εργασίας η οποία σε συνεργασία με τους κατασκευαστές drones, θα δημιουργήσουν τη διαδικασία εγγραφής ενός drone, κάνοντας την όλη διαδικασία όσο το δυνατόν πιο εύκολη για τον κάτοχο του. Το ερώτημα που μένει να απαντηθεί είναι αν η όλη διαδικασία θα περιλαμβάνει και drones που έχουν αγοραστεί στο παρελθόν όπως επίσης και τη διαδικασία θα πρέπει να ακολουθήσει ο ιδιοκτήτης ενός drone όταν αποφασίσει την πώληση του.

 

Παράλληλα με το Υπουργείο Μεταφορών, η Ομοσπονδιακή Διοίκηση Αεροπορίας των Η.Π.Α (FAA) συνεχίζει να εργάζεται πάνω στους κανονισμούς λειτουργίας ενός drone, οι οποίοι δεν αναμένεται να είναι έτοιμοι πριν το 2017.

 

Link.png Site: http://www.theverge.com/2015/10/16/9558383/us-government-will-create-drone-registry[/url]']TheVerge

 

Ενημέρωση: Το Υπουργείο μεταφορών των Η.Π.Α επιβεβαίωσε πλήρως τις πληροφορίες του NBC, επισημαίνοντας ότι τα drones που κυκλοφορούν ως παιχνίδια, πιθανότατα δε θα χρειαστεί να δηλώνονται, με πιο αναλυτικές οδηγίες να δημοσιεύονται στο μέλλον.