Δύο από τους τρεις μεγαλύτερους οργανισμούς στην τεχνολογία ασύρματης φόρτισης συγχωνεύτηκαν. Οι Alliance for Wireless Power και Power Matters Alliance αποτελούν πια μία συμμαχία, την AirFuel Alliance.

Οι δύο οργανισμοί συμφώνησαν να ενωθούν πριν από λίγο καιρό, βάζοντας απέναντι τους μόνο το Wireless Power Consortium, που όπως είναι γνωστό είναι υπεύθυνο για το ασύρματο πρότυπο Qi. Μετά την συγχώνευση, η συμμαχία AirFuel θα αριθμεί 195 εταιρείες-μέλη, ωστόσο πολλές από αυτές, όπως οι Microsoft, Samsung και Qualcomm συμμετέχουν και στο Wireless Power Consortium.

 

Ένας από τους λόγους που η συγχώνευση είναι μία θετική εξέλιξη για τους καταναλωτές, είναι ότι τα πράγματα θα είναι απλούστερα, αφού θα είναι ευκολότερο για παράδειγμα να καταλάβουν ποια βάση ασύρματης φόρτισης είναι η κατάλληλη για το κινητό τους (από την στιγμή που θα είναι και δύο οι βασικές επιλογές). Τα δύο συστήματα των AirFuel και Wireless Power Consortium παραμένουν ασύμβατα μεταξύ τους βεβαίως.

 

Σύντομα όλα τα προϊόντα συμβατά με τις προδιαγραφές των Alliance for Wireless Power και Power Matters Alliance θα φέρουν την ονομασία και το λογότυπο AirFuel.

 

Link.png Site: PhoneArena