Η BMW εργάζεται μαζί με τη DRL (Drone Racing League) για να σπάσουν το ρεκόρ για το ταχύτερο drone, το οποίο κατέχει η ίδια η DRL από πέρυσι.

Η Γερμανική εταιρεία θα δανείσει τη τεχνογνωσία της αλλά και την αεροδυναμική της σήραγγα στο Aerodynamic Test Center της για να βοηθήσει την εταιρεία DRL να σπάσει το παγκόσμιο ρεκόρ Guinness των 265.86 χλμ./ώρα που κατέχει με το drone της DRL RacerX.

Η γνωστή αυτοκινητοβιομηχανία επίσης πρόκειται να διοργανώσει αγώνα DRL στο εκθεσιακό κέντρο και μουσείο BMW Welt στο Μόναχο, στη Γερμανία.

Η Drone Racing League έχει γνωρίσει ταχεία ανάπτυξη χάρη στη συμφωνία της με το ESPN, αλλά και χάρη στο νέο, περισσότερο θεαματικό, ισχυρό και ανθεκτικό DRL Racer 3. Το νέο μοντέλο drone χρησιμοποιείται από όλους τους πιλότους για να εξασφαλιστεί ότι οι αγώνες κερδίζονται χάρη στις ικανότητες τους. Όσον αφορά στη συνεργασία της DRL με τη BMW μπορεί να μοιάζει περίεργη, ωστόσο η τελευταία δήλωσε ότι οι αγώνες με drones δεν διαφέρουν και πολύ από τους μηχανοκίνητους.

“Πρόκειται για ένα πολύ ανταγωνιστικό τύπο αγώνα, που χαρακτηρίζεται από την αλληλεπίδραση υψηλής απόδοσης υλικών και της ψηφιακής τεχνολογίας” δήλωσε ο Jörg Reimann, BMW Brand Experience.

Engadget