Η γνωστή Αμερικάνικη εταιρεία προϊόντων ήχου Bose, ανακοίνωσε την πρώτη παγκοσμίως πλατφόρμα ήχου επαυξημένης πραγματικότητας, Bose AR, και μαζί τα κατάλληλα γυαλιά, ώστε ο χρήστης τους να είναι σε θέση να… ακούει.

Παράλληλα, η Bose ανακοίνωσε και το χρονοδιάγραμμα διάθεσης του SDK της για developers ή κατασκευαστές και ερευνητικά ιδρύματα κ.ά. Σε αντίθεση με οποιαδήποτε άλλη πλατφόρμα επαυξημένης πραγματικότητας και τα προϊόντα του είδους, η Bose AR δεν αλλάζει αυτό που βλέπει ο χρήστης, αλλά γνωρίζει ακριβώς τι κοιτάει, χωρίς τη χρήση  κάποιας κάμερας κινητού ή ενσωματωμένου συστήματος φακού. Και δίχως να προσθέτει και προβάλει οπτικά αντικείμενα στον πραγματικό κόσμο, η Bose AR προσθέτει ένα ακουστικό επίπεδο πληροφοριών και εμπειριών, καθιστώντας κάθε μέρα σας καλύτερη, απλούστερη, περισσότερο ουσιαστική και παραγωγική.

Η πλατφόρμα Bose AR συστήνει ένα μικροσκοπικό, εξαιρετικά λεπτό “acoustics package” που αναπτύχθηκε ειδικά για τη πλατφόρμα, και που αντιπροσωπεύει το μέλλον του mobile micro-sound με εκπληκτική ισχύ και ακουστική αρτιότητα. Μπορεί να ενσωματωθεί άψογα σε ακουστικά, γυαλιά, κράνη και άλλα, χωρίς συμβιβασμούς στην υπάρχουσα λειτουργικότητα τους. Επιπλέον, επιτρέπει με απλές κινήσεις του κεφαλιού, με τη φωνή ή με tap τον έλεγχο περιεχομένου, αντικαθιστώντας την ανάγκη χρήσης κάποιας οθόνης αφής για τις ίδιες εντολές.

Με πιο απλά λόγια, η πλατφόρμα προσθέτει ήχο στο περιβάλλον γύρω σας, και όχι ψηφιακές εικόνες, ώστε ο χρήστης να εστιάζει στον κόσμο γύρω του, αντί σε μία μικροσκοπική οθόνη. Γνωρίζει προς τα που κοιτάει ο χρήστης, και μπορεί άμεσα να συνδέσει το χώρο και το χρόνο που βρίσκεται ο χρήστης με αμέτρητες πιθανότητες για ταξίδια, για εκπαίδευση, για μουσική κ.ά Η πλατφόρμα λειτουργεί με το να χρησιμοποιεί αισθητήρες που ανιχνεύουν τις κινήσεις του κεφαλιού του χρήστη και το GPS κάποιας Android ή iOS συσκευής για την ανίχνευση της τοποθεσίας. Στη συνέχεια αποστέλλει τα δεδομένα κίνησης και τοποθεσίας στην Bose AR-enabled app που “τραβάει” σχετικές πληροφορίες, στέλνοντας σχετικό περιεχόμενο σε πραγματικό χρόνο πίσω στα αυτιά του χρήστη. Και όλα αυτά, hands-free, heads-up και wireless.

5aa70b7b273c0_BoseAR2.jpg.277e6ff07298f13b9e2b7411ab6d660b.jpg

Το Bose AR SDK καθώς και μία αναβαθμισμένη έκδοση των Bose AR glasses –σε περιορισμένες ποσότητες- θα διατεθούν το καλοκαίρι. Περισσότερες πληροφορίες για τη πλατφόρμα θα βρείτε εδώ.

5aa70b842ba32_BoseAR3.jpg.99aee85157afa7ec11a41ae971b0fba0.jpg

TechPowerUp