Το FoldiMate, μια συσκευή αυτόματου διπλώματος ρούχων, το πετυχαίνουμε τα τελευταία χρόνια σε κάθε έκθεση CES, όμως ποτέ δε το είχαμε δει σε λειτουργική μορφή.

Επιτέλους η ομώνυμη εταιρεία, είχε στη φετινή CES τη δυνατότητα να μας παρουσιάσει το πρώτο λειτουργικό σύστημα, το οποίο θα αποτελέσει τη βάση για την εμπορική κυκλοφορία η οποία έρχεται κατά πάσα πιθανότητα το τελευταίο δίμηνο του έτους. Με βάση το demo που είδαμε, το FoldiMate κάνει παιχνιδάκι το δίπλωμα των ρούχων, μια διαδικασία η οποία δε ξεπερνά τα 10 δευτερόλεπτα για κάθε ρούχο. Δεν υπάρχει κάποιο όριο στο μέγεθος στο ρούχο που μπορεί να δεχθεί το FoldiMate ενώ στην ποικιλία που υποστηρίζει για δίπλωμα περιλαμβάνονται μέχρι και πετσέτες. Σύμφωνα με την εκπρόσωπο της εταιρείας, πρέπει να ξεκαθαριστεί ότι δε σιδερώνει το ρούχο, κάτι που για την FoldiMate σε πολλές περιπτώσεις μπορεί να είναι και περιττό αν το ρούχο τοποθετηθεί για δίπλωμα άμεσα μετά το πλυντήριο-στεγνωτήριο.

Η ίδια η συσκευή πάντως έχει μεγάλος μέγεθος, αρκετά μεγαλύτερο από αυτή ενός πλυντηρίου, ενώ το μενού που εμφανίζεται στην ενσωματωμένη οθόνη  τουλάχιστον στην έκδοση που είδαμε είναι τυπικό με ελάχιστες λειτουργίες. Μετά από αρκετό καιρό αναμονής, η FoldiMate αναφέρει ότι το σύστημα της θα κυκλοφορήσει «στα τέλη του 2019» με τιμή $980, με την περίοδο των προπαραγγελιών να έχει ξεκινήσει εδώ και καιρό. Σε κάθε περίπτωση όμως, και τα δύο αυτά στοιχεία τίθενται υπό αμφισβήτηση από την ίδια την εταιρεία μετά από μια μικρή συζήτηση που είχαμε με στελέχη της, με μια πιο «καθαρή» εικόνα να υπάρχει αργότερα μέσα στο χρόνο. 

  • Like 1