Από ότι φαίνεται, μέχρι το τέλος της χρονιάς θα υπάρχουν τόσες συσκευές εικονικής πραγματικότητας, που ο κάθε χρήστης θα έχει βρει εκείνη που ταιριάζει περισσότερο στο γούστο, στις απαιτήσεις και στην... τσέπη του.

Η συσκευή εικονικής πραγματικότητας FOVE προσφέρει ένα χαρακτηριστικό, που δεν προσφέρουν οι ανταγωνιστές της, και η εταιρεία πίσω από την συσκευή, ζητάει την βοήθεια των χρηστών στην καμπάνια που έχει δημιουργήσει στη γνωστή ιστοσελίδα Kickstarter. Ποιο είναι το χαρακτηριστικό; Η ενσωμάτωση τεχνολογίας eye-tracking, που υπόσχεται καλύτερο βάθος πεδίου, ακόμα πιο φυσική κίνηση και line-of-sight που έχει στόχο τα παιχνίδια πρώτου προσώπου.

 

Η εταιρεία πίσω από το FOVE επίσης ισχυρίζεται ότι η δυνατότητα της συσκευής να γνωρίζει προς τα που κοιτάζετε, θα ενεργοποιήσει την δυνατότητα στα PC να ρυθμίζουν τους πόρους τους για το rendering αναλόγως.

 

Το development kit επίσης του FOVE θα συνεργάζεται άψογα με τίτλους που χρησιμοποιούν τις μηχανές γραφικών Unity, Unreal Engine και CryEngine, οπότε δεν θα είναι δύσκολο τα μεγάλου προϋπολογισμού παιχνίδια να συνεργαστούν με το hardware της συσκευής, που θα είναι συμβατή με Windows, OS X και Linux.

 

Στην FOVE πιστεύουν ότι χάρη στην τεχνολογία eye-tracking, το σύστημα εικονικής πραγματικότητας θα κάνει τις εφαρμογές -πέρα από τα παιχνίδια- ακόμα πιο "ζωντανές".

 

 

 

Link.png Site: Engadget