Αν θέλετε ένα αντίγραφο του Διεθνούς Διαστημικού Σταθμού (ISS) σε κλίμακα για το σπίτι, τότε έχετε την ευκαιρία, από την 1η Φεβρουαρίου να αποκτήσετε το νέο σετ της LEGO έναντι $70.

Αν είστε λάτρεις των κατασκευών LEGO, το πιθανότερο είναι να μην σας προβληματίσει το μοντέλο των 864 κομματιών. Σε διαφορετική περίπτωση, θα χρειαστείτε αρκετή ώρα και υπομονή για να συναρμολογήσετε αυτό το μοντέλου του Διεθνούς Διαστημικού Σταθμού.

Το σετ προέκυψε από έναν διαγωνισμό που διοργάνωσε η LEGO πέρυσι για την 10η επέτειο του προγράμματος Ideas της εταιρείας. Στο διαγωνισμό, διάφοροι φίλοι των μοντέλων της LEGO καλούνται να υποβάλλουν ιδέες που θα ήθελαν να δουν από την εταιρεία να κατασκευάσει και να φέρει στην αγορά.

Το 45,6% της κοινότητας της LEGO που έλαβε μέρος στην ψηφοφορία για την καλύτερη ιδέα ψήφισε το μοντέλο του Διεθνούς Διαστημικού Σταθμού, παρόλο που είχε απέναντι του αξιολάτρευτους αντιπάλους.  

dims2.jpg.e5b8e8545710f6e9ffd8c57025fab6f7.jpg

Για να δημιουργήσει το τελικό προϊόν, η LEGO λέει πως χρειάστηκε την βοήθεια της NASA για να αποδώσει σωστά όλες τις λεπτομέρειες. Χάρη στο πρόγραμμα Ideas, δεν είναι η πρώτη φορά μάλιστα που η LEGO συνεργάζεται με την NASA. Το 2017, η LEGO κυκλοφόρησε στην αγορά δύο σετ εμπνευσμένα από τις αποστολές της NASA. Το πρώτο ήταν ένα αντίγραφο του πυραύλου Saturn V και το δεύτερο ήταν ένα αντίγραφο της σεληνακάτου που έφτασε στην Σελήνη για την 50η επέτειο της αποστολής Apollo 11.

Engadget

  • Like 10
  • Thanks 1