Σε έναν κόσμο ο οποίος σίγουρα δεν είναι αγγελικά πλασμένος, ολοένα και περισσότεροι επιτήδειοι επιδίδονται σε κλοπές πακέτων μπροστά από τις εισόδους σπιτιών. Αυτή η πρακτική έχει οδηγήσει τις αρχές σε έναν "αγώνα δρόμου" αντιμετώπισης του προβλήματος, από μυστικές αστυνομικές επιχειρήσεις, έως και "έξυπνες" τεχνολογίες κλειδαριών της Amazon.

Κανείς όμως από τους παραπάνω τρόπους απεδείχθη απόλυτα αποτελεσματικός, στην προσπάθεια εξάλειψης του φαινομένου. Τώρα όμως ο Mark Rober, ένας πρώην μηχανικός της NASA, ισχυρίζεται ότι βρήκε την οριστική λύση, μέσω ενός μηχανισμού δικής του επινόησης. Σε ένα βίντεο που ανέβασε ο ίδιος στο Youtube με τίτλο "Πακετοκλέφτες vs. Παγίδα βόμβας γκλίτερ", ο Rober εξηγεί, για το πώς η άρνηση της τοπικής αστυνομίας να συνεργαστεί μαζί του για την επίλυση του προβλήματος, τον ενέπνευσε έτσι ώστε να επινοήσει τον δικό του τρόπο απονομής "δικαιοσύνης".

Πρόκειται για ένα πακέτο που φέρει την όψη ενός Apple Home Pod, το οποίο την στιγμή που ανοιχτεί, εκτοξεύει στην γύρω ατμόσφαιρα μια τεράστια ποσότητα σκόνης γκλίτερ, σε συνδυασμό με ένα μείγμα από "fart spray" (ελληνιστί σπρέι κλανιάς), όλα αυτά ενώ ταυτόχρονα το μηχάνημα καταγράφει βίντεο με την αντίδραση του δράστη.

Το design της συσκευής η οποία χρειάστηκε έξι μήνες κατασκευής, ενσωματώνει τεχνολογία GPS, τέσσερις 4G κάμερες, και.. άφθονη ποσότητα γκλίτερ, έως υλικού που είναι αρκετά δύσκολο να απομακρυνθεί πάνω από οποιαδήποτε επιφάνεια κολλήσει. Μάλιστα, ενθουσιώδεις χρήστες στο Twitter προτείνουν τις δικές τους "πικάντικες" παραλλαγές για το μείγμα της συσκευής, όπως κόλλα, σκόνη δαχτυλικών αποτυπωμάτων, ακόμα και.. toner εκτυπωτών λέιζερ.

Engadget

  • Like 7
  • Thanks 3
  • Confused 1