Το Sjömärke είναι αρκετά ισχυρό για να φορτίζει συσκευές κάτω από την επιφάνεια του γραφείου.

Το IKEA είναι γνωστό για τα προσιτά και όμορφα σχεδιασμένα έπιπλά του. Μάλιστα, η σουηδική εταιρεία πρόσφατα, προσαρμόστηκε και στις απαιτήσεις της σύγχρονης εποχής, ενσωματώνοντας ασύρματους φορτιστές σε λαμπτήρες και κομοδίνα. Προσφέρει επίσης και ασύρματα pads τα οποία είναι αρκετά προσιτά. «Δυστυχώς» αυτά πρέπει να τοποθετηθούν πάνω σε ένα γραφείο ή τραπέζι, πράγμα που σημαίνει ότι καταλαμβάνουν χώρο. Η εταιρεία όμως φαίνεται πως βρήκε λύση και σε αυτό το «πρόβλημα» σχεδιάζοντας έναν ασύρματο φορτιστή που μπορεί να τοποθετηθεί κάτω από το γραφείο, καθιστώντας ουσιαστικά τη συσκευή αόρατη στο μάτι, απελευθερώνοντας ταυτόχρονα πολύτιμο χώρο.

Το Sjömärke πρόκειται για μία συσκευή περίπου 18x8 εκατοστών και λειτουργεί με έπιπλα που ήδη διαθέτει ο χρήστης. Στερεώνεται με βίδες ή με ταινίες διπλής όψης κάτω από το γραφείο, το τραπέζι ή το ράφι, είναι σχεδιασμένο να λειτουργεί τόσο σε πλαστικές όσο και ξύλινες επιφάνειες (από 0,78 έως 2,2 εκατοστά πάχους) ενώ διαθέτει και αισθητήρα θερμοκρασίας για την αποφυγή υπερθέρμανσης.

Το νέο charging pad του IKEA υποστηρίζει φόρτιση Qi 1.2.4, που σημαίνει ότι μπορεί να προσφέρει ασύρματη φόρτιση 5W, η οποία αν και δεν είναι η ταχύτερη που υπάρχει, πιθανώς είναι αρκετή για να ενεργοποιήσει το τηλέφωνο ή τα ακουστικά του χρήστη καθώς εργάζεται. Η συσκευασία περιλαμβάνει επίσης και ένα αυτοκόλλητο σε σχήμα «Χ» ούτως ώστε να υπενθυμίζει στον χρήστη το σημείο του γραφείου το οποίο φορτίζει τις συσκευές.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα The Verge, το Sjömärke θα γίνει διαθέσιμο κάποια στιγμή τον Οκτώβριο.

  • Like 9