Η εταιρεία Snap Inc. (άλλαξε ονομασία από Snapchat στα μέσα του 2016 όταν κυκλοφόρησε την πρώτη γενιά των γυαλιών) ανακοίνωσε τη δεύτερη γενιά των Spectacles με την ενσωματωμένη κάμερα.

Ο χρήστης της συσκευής Spectacles είναι σε θέση με το πάτημα ενός πλήκτρου να τραβήξει βίντεο διάρκειας περίπου δέκα δευτερολέπτων (σε ένα «κυκλικό» φορμά βίντεο, που μιμείται την ανθρώπινη όραση). Στη συνέχεια, μέσω Bluetooth ή WiFi το βίντεο προωθείται αυτομάτως στο Memories της εφαρμογής Snapchat (το κύριο προϊόν της Snap που διαθέτει επιπλέον και τα Bitmoji και Zenly).

Το 2ης γενιάς μοντέλο Spectacles έρχεται με αρκετές αλλαγές. Τα γυαλιά τώρα είναι μικρότερα ώστε να είναι πιο άνετα όταν φοριούνται ή όταν μεταφέρονται και επιπλέον είναι αδιάβροχα (water-resistant), ώστε να μπορεί ο χρήστης του να τα φοράει ακόμα και δίπλα στην... πισίνα. Αναβαθμισμένο είναι και το hardware της κάμερας, και τώρα υποστηρίζεται HD ανάλυσης βίντεο διάρκειας 10, 20 ή 30 δευτερολέπτων.

Σε αντίθεση με παλαιότερα, οι χρήστες της 2ης γενιάς της συσκευής έχουν τη δυνατότητα να τραβούν και φωτογραφίες. Η μεταφορά μάλιστα των αρχείων είναι ταχύτερη σε σχέση με την πρώτη γενιά και απαιτείται τρεις με τέσσερις φορές λιγότερος χρόνος για να μεταφερθούν από τη συσκευή Spectacles στο κινητό μέσω ad-hoc σύνδεσης WiFi. Ένα δεύτερο επίσης μικρόφωνο βοηθάει ώστε η καταγραφή του ήχου να είναι καλύτερη.

spec.jpg.4239b2a7d302fe223ff6fe10c6c086d7.jpg

Η αυτονομία της μπαταρίας, παρά τη βελτιωμένη ποιότητα στη λήψη βίντεο και το μικρότερο μέγεθος των γυαλιών παραμένει στα ίδια επίπεδα και μπορείτε να τραβήξετε περίπου 70 βίντεο. Όσον αφορά στην φόρτιση, τα γυαλιά φορτίζουν μέσω της θήκης μεταφοράς τους, η οποία μπορεί να τα φορτίσει τέσσερις φορές προτού χρειαστεί να φορτιστεί με τη σειρά της.

Τα γυαλιά κοστίζουν τώρα $149,99, $20 περισσότερα από τη 1η γενιά της συσκευής και κυκλοφορούν σε τρεις χρωματισμούς, Onyx, Ruby και Sapphire.

Η συσκευή κυκλοφόρησε αρχικά στις ΗΠΑ, στον Καναδά, στο Ηνωμένο Βασίλειο και στη Γαλλία. Στην Ολλανδία, Νορβηγία, Δανία, Βέλγιο, Φινλανδία, Πολωνία, Ισπανία, Ιταλία και Ιρλανδία θα κυκλοφορήσει στις 3 Μάϊου. Τα γυαλιά είναι διαθέσιμα μέσω της ιστοσελίδας της Snap. Αργότερα θα κυκλοφορήσουν και εκδόσεις με συνταγογραφημένους φακούς.   

GSMArena

  • Like 1