Ο αμφιλεγόμενος σκηνοθέτης Michael Moore, σχεδιάζει να κυκλοφορήσει τη νέα του ταινία αποκλειστικά στο Internet χωρίς καμία χρέωση. Η ταινία με ονομασία Slacker Uprising θα είναι διαθέσιμη online για τρείς εβδομάδες ξεκινώντας από της 23 Σεπτεμβρίου και θα διατίθεται ως υψηλής ευκρίνειας stream η προς κατέβασμα από την ιστοσελίδα Blip.tv. Στη συνέχεια θα κυκλοφορήσει σε DVD προς πώληση στις 7 Οκτωβρίου.

 

Η νέα ταινία του δημιουργού των επιτυχημένων ντοκιμαντέρ Bowling For Columbine, Sicko και Fahrenheit 9/11, αφορά τη τουρνέ του ίδιου του Michael Moore σε 62 πόλεις της Αμερικής τη προεκλογική περίοδο του 2004 με μοναδικό σκοπό την αφύπνιση της αμερικάνικης νεολαίας στην εξάσκηση του εκλογικού τους δικαιώματος.

 

"Σκέφτηκα ότι θα ήταν ένας ωραίος τρόπος να γιορτάσω τα 20 μου χρόνια στο επάγγελμα αυτό" δήλωσε ο σκηνοθέτης ενώ προσέθεσε "θα είναι η δική μου προσφορά στις επικείμενες εκλογές του Νοεμβρίου".

 

Η ταινία έχει διάρκεια 97 λεπτών και κόστισε 2 εκατομμύρια δολάρια ενώ ο Moore υποστηρίζει ότι με το τέλος του όλου εγχειρήματος, θα του έχει κοστίσει επιπλέον 1 εκατομμύριο το οποίο θα το πληρώσει ο ίδιος αφού ούτε o ίδιος αλλά ούτε η παραγωγός εταιρεία έχουν σχέδια για κερδοφορία.

 

To Slacker Uprising θα είναι η πρώτη "μεγάλη" ταινία η οποία θα κυκλοφορήσει δωρεάν στο Internet με αυτό το τρόπο. Ένα χρόνο πριν, ένα παρόμοιο εγχείρημα έγινε με τη ταινία Jackass 2.5 η οποία ήταν διαθέσιμη αρκετές εβδομάδες δωρεάν για κατέβασμα με αρκετές διαφημίσεις. Όμως το Jackass 2.5 κατέληξε να μην θεωρείται νέα ταιινία αφού περιείχε κομμένες σκηνές από προηγούμενες ταινίες Jackass.

 

Source.png Πηγή: arstechnica.com

Link.png Site: SlackerUprising.com

Video Video: Slacker Uprising Trailer