Μετά από μεγάλο χρονικό διάστημα, περνώντας δια πυρός και σιδήρου, η εφαρμογή VLC for Windows 10 είναι πλέον διαθέσιμη για εγκατάσταση μέσω του Windows Store, συμβατή με τα Windows 10, Windows 10 Mobile και Windows Holographic λειτουργικά συστήματα.

Αν και η εφαρμογή δεν υποστηρίζει την αναπαραγωγή DVD ή Blu-ray δίσκων, οι χρήστες θα μπορούν να αναπαράγουν τα περισσότερα φορμά αρχείων ήχου και εικόνας (ακόμα και FLAC ή MKV) και να κατεβάζουν υπότιτλους, ενώ η ενσωμάτωση στο περιβάλλον χρήσης των Windows 10 αποτελεί το πρώτο βήμα για την προσθήκη νέων χαρακτηριστικών - όπως ενσωμάτωση της Cortana, του Continuum, ακόμα και των Live Tiles.

 

Η εφαρμογή VLC for Windows 10 διατίθεται εντελώς δωρεάν, με αποτύπωμα εγκατάστασης από 21.69 MB έως 33.37 MB (ανάλογα με τη συσκευή) υποστηρίζοντας ARM, x64 και x86 επεξεργαστές.

 


vlc-windows-10-screenshot.jpg?itok=3crriBEz

 


Τους επόμενους μήνες, θα γίνει διαθέσιμη και η έκδοση του VLC για το Xbox One, ως μια ακόμη πλατφόρμα στην οποία μπορούν να τρέξουν οι Universal Windows εφαρμογές. Η δυνατότητα αυτή θα γίνει πραγματικότητα με το ενιαίο Windows Store το οποίο θα διαθέτει το Anniversary Update των Windows 10, με πιθανή ημερομηνία κυκλοφορίας μέσα στον Αύγουστο.

 

Link.png Site: WindowsCentral