Η γνωστή εταιρεία IMAX ανακοίνωσε ότι μπορεί να κατασκευάσει μία κορυφαίας τεχνολογίας προσωπική κινηματογραφική αίθουσα IMAX στον χώρο σου, εφόσον είσαι διατεθειμένος να επενδύσεις τουλάχιστον 400 χιλιάδες δολάρια.

Στην τιμή, δεν περιλαμβάνεται πρόσβαση και στις ίδιες τις ταινίες πάντως, με την συνδρομή να αγγίζει τα 30 χιλιάδες δολάρια σε ετήσια βάση. Τα συγκεκριμένα πάντως home theaters έχουν αποδειχτεί δημοφιλή τόσο στην Κίνα όσο και στην Μέση Ανατολή και έχουν αρχίσει να κάνουν την εμφάνιση τους και στην Ευρώπη αλλά και στην Βόρεια Αμερική.
Τα συγκεκριμένα ιδιωτικά home theaters με την ονομασία IMAX Private Theatres απευθύνονται φυσικά σε πλούσιους που επιθυμούν να παρακολουθούν τις τελευταίες κινηματογραφικές ταινίες και blockbusters με την ιδιωτικότητα που τους προσφέρει το ίδιο τους το σπίτι. Κάποιοι επιλέγουν τα IMAX Private Theatres για να παραμείνουν εκτός δημόσιας θέας, άλλοι για να φιλοξενήσουν ιδιωτικά κινηματογραφικά ή gaming πάρτι.

 

Με 400 χιλιάδες δολάρια, ο ενδιαφερόμενος μπορεί να επενδύσει στην βασική έκδοση “Palais” η οποία απαιτεί 75 τετραγωνικά μέτρα χώρου. Όσοι επιθυμούν περισσότερα, μπορούν να επενδύσουν στην έκδοση 40 φιλοξενούμενων με την ονομασία “Platinum” αλλά θα τους στοιχίσει 600 χιλιάδες δολάρια περισσότερα. Η εταιρεία πάντως σύντομα θα ανακοινώσει και μία μικρότερη και οικονομικότερη έκδοση –περίπου στο μισό μέγεθος και στο μισό κόστος της έκδοσης Palais.

 

Όσον αφορά στο περιεχόμενο, υπάρχει για παράδειγμα η υπηρεσία Prima Cinema, η οποία προσφέρει ένα secure set-top box με ετήσια συνδρομή $35.000 ή με $500 ανά προβολή.

 

Link.png Site: SlashGear