Ο ηθοποιός John Malkovich και ο σκηνοθέτης Robert Rodriguez συνεργάστηκαν πρόσφατα για τη δημιουργία μιας ταινίας με τίτλο «100 Years». Ωστόσο, αυτό που προκαλεί ιδιαίτερο ενδιαφέρον είναι ότι η εν λόγω ταινία θα προβληθεί σε, κυριολεκτικά, 100 χρόνια.

Η συγκεκριμένη ταινία γυρίστηκε με σκοπό να τοποθετηθεί σε χρηματοκιβώτιο με αυτόματη κλειδαριά, η οποία είναι σχεδιασμένη να ανοίξει σε 100 χρόνια από τώρα, δηλαδή τον Νοέμβριο του 2115. Ωστόσο, αυτό που προκαλεί εντύπωση είναι ότι, ουσιαστικά, κανένας άνθρωπος που βρίσκεται σήμερα εν ζωή, δεν θα καταφέρει να παρακολουθήσει την εν λόγω ταινία. Ο λόγος για τον οποίο λοιπόν οι δημιουργοί προέβησαν στην παραπάνω τακτική είναι απλός: πρόκειται για διαφημιστικό κόλπο.

 

Βασικός χορηγός της ταινίας είναι η εταιρία Louis XIII, βασικό προϊόν της οποίας είναι ένα κονιάκ ωρίμανσης 100 ετών. Μάλιστα, η εταιρία υπογραμμίζει ότι 1.000 άτομα από όλο τον κόσμο θα λάβουν αποκλειστική πρόσκληση, δίνοντας την ευκαιρία στους απογόνους τους να παρακολουθήσουν την πρεμιέρα της ταινίας το 2115.

 

Σύμφωνα με τον Ludovic du Plessis, εκτελεστικό διευθυντή της Louis XIII, το κονιάκ τους αποτελεί προϊόν άμεσα συνυφασμένο με τον χρόνο, επομένως επιθυμούσαν να δημιουργήσουν ένα έργο τέχνης που θα εξερευνεί τη δυναμική σχέση μεταξύ παρελθόντος, παρόντος και μέλλοντος. Επιπλέον, υπογράμμισε τον ενθουσιασμό του αναφορικά με τη συνεργασία με τους Malkovich και Rodriguez.

 

Σαφώς, το γεγονός ότι η εν λόγω ταινία θα κυκλοφορήσει σε 100 χρόνια εγείρει μια σειρά από ερωτήματα, κυρίως επειδή δεν είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε πόσο και πως θα έχει αλλάξει ο κόσμος μας σε έναν αιώνα από σήμερα. Φυσικά, τίθεται και το ζήτημα της συμβατότητας, εφόσον σε 100 χρόνια από σήμερα θα έχουν επέλθει, πιθανότατα, ραγδαίες τεχνολογικές εξελίξεις.

 

Ακόμη, η εταιρία έχει κυκλοφορήσει τρία teasers για τη συγκεκριμένη ταινία, καθένα από τα οποία παρουσιάζει μια διαφορετική άποψη αναφορικά με το πως θα έχει διαμορφωθεί ο κόσμος μας σε 100 χρόνια.

 

https://www.youtube.com/watch?v=aQjRpWEsFIA

 

https://www.youtube.com/watch?v=zDRf1hS0DH4

 

https://www.youtube.com/watch?v=2IKeqzggbRA

 

Link.png Site: DigitalTrends