Ανακοινώθηκε πριν λίγες ώρες επίσημα το «Butter», μια έκδοση της υπηρεσίας Popcorn Time, οι δημιουργοί της οποίας ισχυρίζονται ότι θα είναι νόμιμη, σε αντίθεση με άλλες εκδόσεις.

Οι developers του Butter ισχυρίζονται ότι έχουν αφαιρεθεί όλα εκείνα τα στοιχεία που έκαναν τους χρήστες επιφυλακτικούς απέναντι σε εκδόσεις του Popcorn Time. Συγκεκριμένα, το Butter δεν θα προσφέρει δυνατότητα streaming παράνομων torrent files. Επιπλέον, διαθέτει τη βασική υποδομή της υπηρεσίας Popcorn Time, αφαιρώντας ορισμένα στοιχεία του γραφικού περιβάλλοντος, ώστε να μπορούν οι developers να πειραματιστούν ευκολότερα με αυτό.

 

Άλλωστε, βασικό στοιχείο του Popcorn Time είναι ότι διευκολύνει τον χρήστη προσφέροντάς του τη δυνατότητα να παρακολουθήσει ταινίες και τηλεοπτικές σειρές με απλό τρόπο, αποδεσμεύοντάς τον από την ανάγκη να αναζητήσει και να κατεβάσει torrent files χρησιμοποιώντας το πρωτόκολλο BitTorrent. Από το 2014 που ξεκίνησε την κυκλοφορία του, αρκετά προγράμματα-κλώνοι έχουν κάνει την εμφάνισή τους καθώς και ιστοσελίδες που προσφέρουν streaming μέσω browser. Οι δημιουργοί του Butter τονίζουν ότι ο ανοιχτός κώδικας του λογισμικού τους θα αποτελέσει την αφετηρία για τη δημιουργία περαιτέρω προγραμμάτων-κλώνων.

 

Αξίζει να σημειωθεί ότι το Butter θα μπορούσε να κάνει πιο διαδεδομένο το πρωτόκολλο BitTorrent. Υπάρχουν ήδη clients όπως το μTorrent τα οποία επιτρέπουν στους χρήστες να κάνουν streaming ταινιών καθώς τις κατεβάζουν, όμως το Popcorn Time, όπως προαναφέρθηκε, αποδεσμεύει τον χρήστη από την ανάγκη εύρεσης torrent.

 

Σύμφωνα με την ομάδα του Butter, θα είναι διαθέσιμη και μια εφαρμογή, η οποία θα κάνει streaming από το vodo.net καi πιθανότατα, θα περιλαμβάνει και υλικό από το Internet Archive. Το Butter λοιπόν, έχει ως βασικό σκοπό να κάνει διαθέσιμο στους χρήστες νόμιμο περιεχόμενο και όχι torrents που παραβιάζουν πνευματικά δικαιώματα.

 

Link.png Site: TheVerge

 

Ενημέρωση: Η υπηρεσία παραμένει απενεργοποιημένη για την ώρα εξαιτίας των εξελίξεων που έχουν να κάνουν με την υπηρεσία Popocorn Time.