Ακολουθώντας τα βήματα των Amazon και Comcast, η Netflix ετοιμάζεται να ενσωματώσει στην πλατφόρμα της τη δυνατότητα κατεβάσματος ψυχαγωγικού περιεχομένου για "on-the-go" χρήση, σύμφωνα με πληροφορίες του Daniel Taitz, COO της Penthera.

H αμερικανική εταιρεία Penthera ειδικεύεται στην παροχή HD περιεχομένου σε φορητές συσκευές, το οποίο αποθηκεύεται τοπικά, εκτελώντας το κατέβασμα των επιθυμητών αρχείων στο παρασκήνιο, χωρίς την παρέμβαση του χρήστη.

 

"Γνωρίζουμε ότι η Netflix επιδιώκει να ενεργοποιήσει το χαρακτηριστικό αυτό εδώ και αρκετό καιρό και ελπίζω η ενσωμάτωση του να πραγματοποιηθεί μέχρι το τέλος της φετινής χρονιάς" αναφέρει ο Taitz και μαζί του συμφωνεί και ο Dan Rayburn (αναλυτής της Frost & Sullivan), ο οποίος παραδέχεται ότι η ανάπτυξη ενός εργαλείου για την παροχή και αποθήκευση offline περιεχομένου μέσω της Netflix, αποτελεί κοινό μυστικό για ολόκληρη τη video-on-demand κοινότητα.

 

O Rayburn θεωρεί ότι η παροχή offline περιεχομένου είναι απολύτως απαραίτητη για την εξέλιξη της πλατφόρμας - η οποία από τη μία θα συμβάλει στην αύξηση της δημοτικότητας της αλλά από την άλλη ενδέχεται να δημιουργήσει προβλήματα με τις εταιρείες παραγωγής και διανομής - αλλά οι χρήστες θα αργήσουν να την υιοθετήσουν, κυρίως λόγω της χαμηλής χωρητικότητας των συσκευών.

 

Ο Taitz, η εταιρεία του οποίου διανέμει ήδη το υλικό των δικτύων Comcast, Charter Communications και Starz Entertainment σε φορητές συσκευές, προσβλέπει σε μία μελλοντική συνεργασία με την Netflix, μοιράζοντας και το δικό της περιεχόμενο δια μέσου της Penthera. Στις περιπτώσεις των Comcast και Starz, το περιεχόμενο που διατίθεται για κατέβασμα, σε μηνιαία βάση, είναι περιορισμένο και απαιτεί ξεχωριστό πακέτο (premium) συνδρομής.

 

Link.png Site: LightReading