Προς το περιεχόμενο

Σχετικά με αυτό το club

Εδώ συζητάμε για ρετρό υπολογιστές (Amstrad,Commodore,Sinclair ,PC) από 8088,286,386,486 και μέχρι Pentium 4.Δείχνουμε τα μηχανήματα μας , κάνουμε αναζητήσεις και γενική κουβεντούλα για τα αγαπημένα μας μηχανήματα.
 1. Δραστηριότητα στο club
 2. Καλώς όρισες στο club ! Απ΄ ότι καταλαβαίνω θέλεις ένα κουτί παλιού τύπου για ένα σύγχρονο μηχάνημα. Δεν έχω κάτι καλό διαθέσιμο αυτή τη στιγμή, δηλαδή κάτι αντίστοιχο με το κουτί του παραπάνω βίντεο. Πάντως αν βάλεις αγγελία ζήτησης στο Insomnia ή στην ενότητα ''Αναζητήσεις'' αυτού του club, είναι πολύ πιθανό να βρεθεί κάτι.
 3. Μετά από πάρα πολύ καιρό , επιτέλους κατάφερα να βρω ένα full Tower AT κουτί για να φιλοξενήσει αυτή την τερατώδη μητρική! Χρειάστηκαν κάποιες απλές μετατροπές στο πίσω μέρος για να μπορέσω να έχω πρόσβαση στα PS2 πληκτρολόγιο/ποντίκι ports
 4. Εστησα ενα Ryzen 5 7600 συστημα σ αυτό το κουτί. Θα δώ πως πάει και θα δώσω feedback για θερμοκρασία. Δεν ξέρω πoτέ δεν ήμουν της γνώμης να βάλουμε το PSU στο πάτωμα. Σκέφτομαι να κάνω ορισμένες τροποποιήσεις στο κουτί να κάνω ενα διαμέρισμα για το PSU στο πάνω μέρος ωστέ να μην επικοινωνεί με το κάτω και να το προμηθεύσω με κρύο αέρα απο την AMD ψύκτρα που καποια στιγμή θα αντικαταστήσω και θα την τοποθετήσω μπροστά. Το θέμα είναι οτι το παλιό PSU ηταν πεντακάθαρο πανω η παλιά CPU είχε αρκετη σκόνη στα pins αλλά πιστεύω είναι απο οτι το blower φυσούσε ακριβώς απο πανω της και όχι σε tower ψυκτρα. Επειδή κάποια πλαστικά σημεία στο κουτί μου εχουν σπάσει θα ήθελα να βρω ενα παλιό και πιθανον να αντικαταστήσω τα σπασμένα σημεία. Προσφορά 20-30ε για ενα τετοιο κουτί αναλογα βεβαια και με την κατάσταση.
 5. Όπως πάντα, άψογος! Προσοχή στη λεπτομέρεια, χωρίς... τσαπατσουλιές. Κάθε εξάρτημα, καθαρό και αποκατεστημένο. Έτσι είναι όταν κάνεις κάτι που αγαπάς. Πέρα από το hardware (το κομμάτι που αγαπώ περισσότερο) οι περισσότερες αναμνήσεις ήρθαν από το software. Γλυκόπικρη γεύση... Όλα μου φάνηκαν τόσο οικεία, κι όμως είναι πολύ πολύ καιρό πρίν. Τότε ξεκινούσα να εργάζομαι ενώ σπούδαζα ταυτόχρονα και με μηχανήματα σαν κι αυτό έγινε η αρχή. Να είσαι καλά, να συνεχίζεις με hardware / software που αγαπάς (όπως και εγώ) και να συνεχίζεις μας δίνεις τέτοιες συγκινήσεις. Να μας ταξιδεύεις στο χρόνο που έφυγε, αφήνοντας εμάς μεγαλύτερους (για να μην πω γερασμένους 😁) ενώ ο εξοπλισμός του τότε, με φροντίδα παραμένει νέος και χωρίς ρυτίδες!
 6. Πιο πρόσφατο build ένα (80)286 σύστημα , με μητρική που είχα εδώ και 20 χρόνια στο υπόγειο (την είχα βρει όταν αλλάζαν μηχανήματα στο ΑΠΘ το 2002 ως φοιτητής και τα πετουσαν) και δεν είχα δοκιμάσει ποτε λόγω έλλειψης γνώσεων και parts! Εδώ λοιπόν η μητρική , με επεξεργαστή Siemens 286 - 16MHz, με 1ΜB Ram Dip μνήμης. Το σύστημα επίσης θα αποτελείται από: ΙSA VGA Cirrus Logic 1MB ISA Sound Card ISA IDE/FDD controller Maxtor IDE HDD 330MB 5.25" 1.2MB Floppy drive 3.5" 1.44MB Floppy drive 200Watt AT PSU AT Mini Tower Case Tακτοποιηση καλωδιων Μια καλλιτεχνική λήψη (!) Λειτουργικό εγκαταστάθηκε ΜS-DOS 6.22 & Windows 3.1 Μicrosoft Office 4.2 Γενικά παρόλο τον 286, το λειτουργικό είναι σχετικά γρήγορο για τα δεδομένα του hardware (16ΜHz συχνότητα- 1MB Ram - αργό δίσκο )
 7. Για όσους δεν το είδαν, το Double Dragon 2 review έχει ανέβει
 8. Νικηφόρε, καλη Χρονια δεν τα εχουμε πει! Να σαι καλά και να χτίζεις ρετρό όσο μπορείς! Ωραίος όπως πάντα! Σπάνιο σύστημα πράγματι. Απο την πλευρά μου κατάφερα να στήσω πλήρη μηχανήματα 286 /w co-processor (dos) , 386sx (co-processor pending) (win3.11) , 486dx4 (win95) kai pentium I 233 (non mmx) με win95 plus θα βρώ χρόνο ελπίζω, να σας τα παρουσιάσω
 9. Ωραίο δείγμα εποχής, τότε που οι υπολογιστές "tower" έμοιαζαν πραγματικά με πύργους.
 10. Καταρχάς να ευχαριστήσω το μέλος Gr3yf0xGr για τον υπέροχο αυτόν IBM server. Ήταν σε πάρα πολύ καλή κατάσταση αρκετά καθαρό μέσα και έξω. Έγιναν οι απαραίτητες δοκιμές, καθαρίστηκε εκ νέου, προστέθηκε 2η Cpu, μπήκαν active ψύκτρες στους επεξεργαστές, δοκιμάστηκαν οι SCSI δίσκοι και τέλος εγκαταστάθηκαν Windows XP Professional. Κατά την γνώμη μου αποτελεί ένα πολύ καλό δείγμα ποιότητας των Server της συγκεκριμένης εποχής. IBM Netfinity 3500 2 x Pentium II 233MHz 256MB RAM 2 x 9.1GB SCSI HDD 7200rpm S3 Virge GX2 AGP SVGA 2 x IDE Controller FDD Controller Ethernet Θα αναβαθμιστεί με 2 x Pentium II 333MHz και 512ΜΒ RAM.
 11. Ναι ρε γαμωτο, αφού ήμουν σίγουρος πλέον ότι εχει προβλημα η μητρική κάπου, για αυτό έβγαζε parity error Ναι είναι τούμπανο για την εποχή του!
 12. Χαράς το κουράγιο σου,καλά τόσο παίδεμα με τις μνήμες ? μπράβο παλικάρι πάντος, τούμπανο φαίνεται
 13. Μετά από σχεδόν 1 χρόνο από την αγορά της μητρικής από ebay (as-is) κατάφερα επιτέλους να την κάνω να λειτουργήσει με 2 x Intel Pentium 166MHz με SMP support. Δοκίμασα πάνω από 100 στικάκια μνήμης και μόλις σήμερα ήμουν τυχερός να μπουτάρει σωστά με 2 από αυτά. Χρειάστηκε να είναι FPM 72pin Parity modules. Δοκίμασα εγκατάσταση Windows NT 4.0 και αμέσως αναγνώρισε το σύστημα ως SMP Multiprocessor! Ίσως το πιο σπάνιο και εξωτικό από τα Retro συστήματα που έχω μέχρι τώρα!
 14. Όχι , δεν μπορεί να ευθύνεται το RTC για το μη ποστάρισμα. Ακόμη κι αν αφαιρεθεί τελείως το βαρελάκι το μηχάνημα ποστάρει απλά δεν κρατάει ρυθμίσεις.
 15. Να ρωτήσω κάτι, διότι δεν είχα ποτέ κάτι τέτοιο και δεν γνωρίζω. Το ''βαρελάκι'' (μπαταρία RTC) που έχει αδειάσει, ευθύνεται ενδεχομένως, για το ότι το PC δεν ποστάρει ?
 16. Καμιά φορά η τύχη βοηθάει!.. Ωραίο δείγμα μιας ωραίας εποχής. Φαίνεται πως δεν ήταν παροπλισμένο σε καμιά υγρή αποθήκη, αφού δε βλέπω σκουριά στο σασί και οξειδώσεις στη motherboard. Το "βαρελάκι" σίγουρα θα πρέπει να αντικατασταθεί και πάλι καλά που δεν έχει λιώσει ότι υπάρχει γύρω του.
 17. Σε ένα πρατήριο βενζίνης το καλοκαίρι βρέθηκε μπροστά μου ένα φορτηγάκι, με παλιά pc και σχετικό εξοπλισμό γραφείου, στην καρότσα του. Το μάτι μου έπεσε αμέσως σε 2 ΑΤ κουτιά. Ο ιδιοκτήτης του φορτηγού συμπαθής Ρομά, ήταν διατεθειμένος να μου τα πουλήσει. Του λέω πόσο θες για αυτό ? Με κόβει λιγάκι και λέει δώσε ένα σαραντάρι το ένα και παρ' το! Έδωσα τελικά 20 ευρώ και πήρα ένα από τα δύο, που ήταν σε πιο καλή κατάσταση. Έκανα ένα γρήγορο καθάρισμα και το δοκίμασα. Ανάβει αλλά δεν δίνει εικόνα. Έχει το γνωστό ''βαρελάκι'' στη μητρική. Δεν έχει κάρτα ήχου. Ο σκληρός είναι επάνω και έχει και 5.25 floppy που μακάρι να δουλεύει. Δεν βρήκα πληροφορίες για την εταιρεία αυτή. Οι πιο παλιοί/ έμπειροι μπορούν να δώσουν τα φώτα τους. Σκεφτόμουν να πάρω το κουτί για ένα 486 που θέλω να στήσω, αλλά ίσως να αξίζει να διασωθεί αυτό το 386.
 18. Παιδιά συγγνώμη έχω κάνει λάθος στο βίντεο. Ήθελα να γράψω Ε7400 @2.8 και έγραψα Ε8400 που είναι στα 3.0 GHz έχει μεγαλύτερη cache και FSB 1333. Πάντως δεν είναι και σημαντικά γρηγορότερος στα χαρτιά. Στο YouTube υπάρχει βίντεο στο κανάλι RETRO Hardware (μέγας συλλέκτης), οπού σε παρόμοια motherboard την dual sata 2, έχει πάνω τον core 2 extreme QX9650 3.0 @ 3.3 GHz FSB 1333. Φαντάζομαι ότι αυτό επιτυγχάνεται με modded BIOS. Unofficial BIOS έχει και η δική μου μητρική για αυτό βλέπει τον Q6600. Σε στοκ BIOS παίρνει μέχρι DUO E7600. Στο εν λόγω βίντεο δοκιμάζει την 3850 agp καθώς και άλλες agp κάρτες, χωρίς όμως κάποια τεράστιες αποκλίσεις στις επιδόσεις της κάρτας, σε σχεσή με τις δικές μου δοκιμές αλλά και του @ tanasen01. Πολλές συζητήσεις γύρω από αυτή τη μητρική χωρίς να κερδίζεις στο τέλος και κάτι ουσιαστικό. Ασφαλώς και είναι must βέβαια να έχεις πάνω τον καλύτερο επεξεργαστή που μπορεί να πάρει και θα έχει και συλλεκτική αξία. Εγώ ήθελα QUAD για να παίξω κάποια κακά ports όπως GTA 4 σε AGP κάρτα (το XBOX 360 βλέπεις ήταν 4πύρηνο). Μετά βοηθά σε κάποια πρώϊμα 4core παιχνίδια. Σίγουρα ένα τέτοιο είναι το Crysis 2 που το τρέχω 720p Medium με σχεδόν σταθερά τα 30fps και το Lost Planet 2 (2010). Εμένα μου αρέσει να έχω στο σύστημά μου τον diehard Core 2 Quad Q6600, που με αυτόν τον επεξεργαστή υπερχρονισμένο έτρεχαν σύγχρονα παιχνίδια μέχρι πριν από μερικά χρόνια.
 19. Ο E8400 είναι κακή επιλογή για AGP 775 μητρικές, οι 865PE/G και VIA PT880 Pro/Ultra δε μπορούν να κάνουν το 1333 FSB που απαιτεί. Καλύτερα πάρε (ή κάτσε με, αν έχεις ήδη) Pentium E5000/E6000, ή πήγαινε με Core 2 Extreme X6800/QX6700/QX6800, που έχουν ξεκλείδωτο multiplier και είναι στα 1066 FSB, που το αντέχουν πιο πολύ. Καλησπέρα φίλε, ο John Smith από το youtube είμαι! Οπως είπα και εκεί, το βίντεο είναι κομπλέ.
 20. Πολύ καλό το βίντεο! Το είδα προχθές! Όπως το πες, είναι ένα σύστημα που δεν έχει νόημα για τον απλό χρήστη αλλά βέβαια έχει τεράστιο για εμάς τους λάτρεις. Οverclocking με τον Ε8400 μπορεί να γίνει;
 21. Καλησπέρα σ΄ όλους τους φίλους ! Νέο βίντεο με την HD3850 AGP, σε ένα build με την Creative Χfi fatal1ty, νέο κουτί και κάποια ακόμα νέα πραγματάκια. Το intro και outro του βίντεο έχουν γυριστεί με την dslr κάμερα που αγόρασα από αγγελία μτχ. και η συναρμολόγηση, είναι με κάμερα sony handycam, που είχε γίνει λίγο καιρό πιο πριν. Τώρα τι ρέτρο θα μου πείτε είναι αυτό και όχι αδίκως ! Το επόμενο βίντεο θέλω να το κάνω με 486 !
 22. Πολύ καλή προσπάθεια,μπράβο γιατί μας ταξιδεύεις πίσω σε αγαπημένες εποχές με αυτά τα βίντεο και μαθαίνουν και κάτι οι νεότεροι,μην ξεχνάς εφόσον έχεις γνώσεις η έχεις ζήσει τις εποχές αυτές τις αναφορές σχετικές και με άλλα πράγματα εκείνων των εποχών όπως ήδη έκανες και φυσικά στα Arcades/Coin op που ήταν η τρέλα μας τότε και προσπάθησε να έχεις πάντα το χιούμορ σε αυτά που λές δεν χρειάζεται να είναι και αφήγηση "τέλεια"ώς μονόλογος που αναγκαστικά είναι αλλά αληθινά και να βάζεις πάντα την προσωπική σου πινελιά ! 😉
 23. Σε ευχαριστώ πολύ! τώρα ετοιμάζω το Double Dragon 2 review. Δεν ξέρω αν είδες το trailer του...
 24. Το παρακολούθησα, πολύ καλή προσπάθεια ! Καλή αρχή ! Μου αρέσαν οι αναφορές στις ταινίες των 80s και το χιούμορ 🙂
 25. Καλημέρα παιδιά, θα ήθελα και εγώ να μοιραστώ την αγάπη προς αυτά τα υπέροχα μηχανήματα που μας έφεραν στο σημείο που είμαστε σήμερα. Μεγαλώσαμε με υπέροχα παιχνίδια και αναμνήσεις, τότε που το immersion και τα γραφικά δεν ήταν το παν (όχι απόλυτο αυτό, αλλά καταλαβαίνετε). Ο 1ος home micro που είχα ήταν ενας Amstrad CPC 6128 και τον λάτρευα για αυτά που μπορούσε να προσφέρει. Έτσι είπα, αντί να γράφω κατεβατά για αυτό, να το "δείχνω" μέσω retro reviews που ετοιμάζω, καθαρά για την νοσταλγία και το χαβαλέ. Προς το παρόν έχω φτιάξει review για το Renegade και ετοιμάζω και άλλα σιγα σιγά, για το community αυτό. Ρίξτε μια ματιά και ελπίζω να σας αρέσει. Renegade CPC Review - Greek Να είστε όλοι καλά
 26.  

 • Δημιουργία νέου...

Χρησιμοποιούμε  cookies για να απολαμβάνεις το insomnia προσωποποιημένο στις ανάγκες σου αλλά και για την παροχή στοιχείων επισκεψιμότητας για να βελτιώσουμε την ποιότητα των υπηρεσιών μας