Προς το περιεχόμενο

3 Screenshots

Πληροφορίες αρχείου

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα του, το foobar2000 είναι ένα «advanced audio player for the Windows platform».

 

Με λίγο περισσότερα λόγια, είναι ένας ελβετικός σουγιάς διαχείρισης και αναπαραγωγής αρχείων ήχου στην πλατφόρμα των Windows.


Feedback χρήστη

Προτεινόμενα Σχόλια

είναι τρομερό πρόγραμμα παραμετροποιήσιμο και πολύ ελαφρύ (υπάρχει και σε portable),

χωρίς μπιχλιμπίδια στο UI, λιτό και to the point!

 

Ενα άξιο alternative του winamp το οποίο τελευταία κολλάει τραγικα...

 

Υποστηρίζει πολλαπλές playlists, file converter, ripper, "file operations" (πολύ χρήσιμο για όσους δουλεύουν με playlists), gapless crossfader, replay gain, ΚΑΙ μπορεί να εφαρμόσει gain σε mp3

(όπως το πρόγραμμα "mp3 gain" πχ)

κλπ κλπ κλπ

 

Δοκιμάστε το, εγω πάντως εντυπωσιάστηκα.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Έχοντας χρησιμοποιήσει το πρόγραμμα για αρκετό καιρό τώρα, πιστεύω πως μπορώ να εκφράσω μια πιο "ώριμη" γνώμη για το foobar. Είμαι σχεδόν απόλυτα ικανοποιημένη, καθώς πληροί σχεδόν όλες τις προϋποθέσεις που ζητώ από έναν media player.

 

Θετικά:

- Ανοίγει ταχύτατα - καμία σχέση με το Windows Media Player - και αναπαράγει σχεδόν όσες επεκτάσεις έχω δοκιμάσει. Μπορεί ωστόσο με κάποια αρχεία wav να εμφανίσει πρόβλημα και να μην τα αναπαραγάγει

- Μπορείς εύκολα να προσαρμόσεις την βασική του εμφάνιση - δηλαδή το πού θα πάει η λίστα αναπαραγωγής, το cover art, κι επίσης έχει πολλά χρώματα για το φόντο.

- Σου εμφανίζει όλα τα τραγούδια που έχεις διαθέσιμα στον υπολογιστή, είτε με βάση τον καλλιτέχνη, το άλμπουμ, το έτος ή (!!) σου εμφανίζει άμεσα τους φακέλους που έχεις στη βιβλιοθήκη Μουσική, κι έτσι μπορείς απλά να πιάσεις τα τραγούδια που θες και να τα βάλεις στη λίστα

- Μπορείς να έχεις ταυτόχρονα παραπάνω από μία λίστα αναπαραγωγής (φυσικά τα κομμάτια ακούγονται ξεχωριστά). Έτσι, έχεις μια λίστα με τραγούδια ενός καλλιτέχνη, μια λίστα με τραγούδια άλλου κλ.π., και όποτε θες εναλλάσσεις τις λίστες. Αυτές οι λίστες είναι εύκολες στη διαχείριση και εμφανίζονται πάντα όταν ανοίγει ο player.

- Δεν ακούγονται κενά μεταξύ των τραγουδιών (gapless)!! Αν έχεις ένα κομμάτι, του οποίου το τέλος συνεχίζεται στην αρχή του αμέσως επόμενου και ενδιάμεσα δεν υπάρχει σιωπηλό σημείο, τότε το κομμάτι θα ακουστεί σαν ένα. Ωστόσο, στις ρυθμίσεις θα χρειαστεί να ρυθμίσεις να μην μπαίνει fade in και fade out ανάμεσα στα κομμάτια.

- Μπορεί να σου εμφανίσει σχεδόν τα πάντα από ένα κομμάτι: διάρκεια, μέγεθος, bitrate, είδος αρχείου - μόνο που δεν μπορεί να δείξει τον συνθέτη (composer), μόνο τον καλλιτέχνη (artist).

- Έχεις τη δυνατότητα να επιλέξεις, ακούγοντας ένα κομμάτι σε μια λίστα, να σταματήσει η αναπαραγωγή της μόλις τελειώσει το τραγούδι. Βολικό αν περιμένεις απλά να τελειώσει ένα ωραίο κομμάτι και δεν θες να αρχίσει άλλο.

- Έχεις τη δυνατότητα να κάνεις αναζήτηση ενός τραγουδιού στη βιβλιοθήκη της Μουσικής.

- Είναι απλό κι εύχρηστο.

 

!!Όταν το ανοίξεις για πρώτη φορά, θα σου βγάλει ένα παράθυρο για να ρυθμίσεις το πώς θα φαίνεται το αρχικό παράθυρο. Αν το κλείσεις, μπορείς εύκολα να το ξαναβρείς αν πας View -> Layout -> Quick setup. Αν πάλι επιλέξεις enable layout editing mode, μπορείς να πειραματιστείς στο πώς θα κατανείμεις τις διάφορες λίστες στο παράθυρο

 

Αρνητικά:

- Αρχικά μου έκανε κόλπα με τα mp3 - όταν πατούσα Άνοιγμα, παρ'όλο που είχα θέσει τον foobar ως προεπιλεγμένο media player, μου έβγαζε την καρτέλα επιλογής προγράμματος για το άνοιγμα του αρχείου. Το απεγκατέστησα και το επανεγκατέστησα και όλα ήταν μια χαρά.

- Ενώ με αρχεία flac και ogg μου δίνει τη δυνατότητα, αν κάνω δεξί κλικ, να τα βάλει στη λίστα αναπαραγωγής, με αρχεία mp3 και wav μου δίνει μόνο τη δυνατότητα αναπαραγωγής τους.

- Όσον αφορά τις απεικονίσεις (visualizations) κατά τη διάρκεια της αναπαραγωγής, δεν μπορώ να πω ότι με εντυπωσίασαν. Αν κάποιος είναι ΟΚ και προτιμάει να μην έχει απεικονίσεις (όπως εγώ), αυτό είναι θετικό διότι δεν υπερφορτώνει το πρόγραμμα.

 

 

Συνολικά, θα έλεγα ότι είναι ένα πάρα πολύ καλό πρόγραμμα, τα θετικά του υπερκαλύτπουν τα μικρά "αρνητικά" που βρήκα. Αξίζει να το δοκιμάσετε, και ίσως και να το κρατήσετε!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες
Στις 8/9/2012 στις 8:35 ΜΜ, lyan_14 είπε

ι fade in και fade out

Κανει μιξ τα τραγουδια αυτο το προγραμμα?

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...

Με την περιήγησή σας στο insomnia.gr, αποδέχεστε τη χρήση cookies που ενισχύουν σημαντικά την εμπειρία χρήσης.