Προς το περιεχόμενο

athlon 64 ή intel p4 ?

tor

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 45
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Αστους να λένεεεε άααστους νααα λένεεε ... όπως λέει και ο Καράς.

ATHLON 64 φίλε μου γιατί όποιος μιλάει για επιδόσεις πρέπει να μην αναφέρει την λέξη "Pentium 4".

Πάρε και ένα link για να δείς τις επιδόσεις του Athlon 64 στα παιχνίδια.

http://www.anandtech.com/cpuchipsets/showdoc.aspx?i=2330

Στο test του anandtech.com ο κάλύτερος P4 δηλ. ο 3.8GHz πετυχένει επιδόσεις ίδιες και χειρότερες από τον Athlon 64 3200. Διαφορά τιμής ... αστο καλύτερα.

Ακου εκεί οτι o P4 εχέι καλές επιδόσεις στα παιχνίδια. Ωραίο ανέκδοτο.

Δημοσ.

Εγώ πάλι , παρότι amdάς , νομίζω πως έχει παραγίνει το κακό με αυτή την ιστορία της απόδοσης στα παιχνίδια.

Τα test που κάνουν τα διάφορα review sites γίνονται με κορυφαίες κάρτες σε πολύ χαμηλές ρυθμίσεις.

Ποιος θα πάρει X800XT ή 6800Ultra για να παίζει στα 640x480?

Ή ακόμα και στα 1280x αλλά χωρίς AA και AF?

Πλάκα κάνουμε?

Σε πραγματικές συνθήκες (με ρυθμίσεις αντίστοιχες της κάρτας) , η διαφορά είναι μεγάλη σε ΛΙΓΑ παιχνίδια (όσα έχουν περίπλοκη A.I ή φυσική).

Παρομοίως οι διαφορές σε video encoding εξαρτώνται απόλυτα από τα codecs που θα χρησιμοποιήσει κανείς.

Αυτοί που "βλέπουν" τις τεράστιες διαφορές είναι οι φανατικοί των 2 εταιριών (με τέτοιο τίτλο θα τους μαζέψεις όλους).

Και εγώ A64 θα προτείνω , κυρίως λόγω εμπάθειας , αλλά και επειδή είναι σημαντικά δροσερότερος , και clockάρει πάρα πολύ καλά.

Δημοσ.

Apocalypse, για να γίνει το game cpu dependent ώστε να είναι κατάλληλο για χρήση ως CPU Benchmark πρέπει να δουλέψει σε ανάλυση 640x480 ώστε να μην εμπλέκεται η VGA.

Αντίθετα στα 1024x768 και άνω μπαίνει και η VGA στο παιχνίδι.

Η διαφορά στα Games?

Με Athlon 64 3200+ παίζω με την X800Pro το NFSU2 σε 1024x768 , με Full Details , και Full Quality @ VGA Drivers , & 16xAF 6xAA

Ενώ με τον P4 ή τον Athlon XP3200+ με το ίδιο configuration δεν παίζει καλά σε αυτές τις ρυθμίσεις.

Απλό και κατανοητό παράδειγμα.

Μην το ψάχνεις υπάρχουν εκατοντάδες παρόμοια παραδείγματα.

Δημοσ.

Φυσικά καταλαβαίνω οτι για να μετρήσουν διαφορές πρέπει να φαίνονται , εξ'ου και το 640x480.

Αλλά και σε όσα sites δοκιμάζουν σε παραπάνω ρυθμίσεις , κάνει μπαμ , όσο ανεβαίνουν οι αναλύσεις και τα φίλτρα εξομαλύνονται οι διαφορές.

Δεν λέω πως δεν υπάρχει διαφορά (UT2004@A64 = όλα τα λεφτά , τριψήφια fps παντού) , αλλά δεν εμφανίζεται σε όλα τα παιχνίδια , κάθε άλλο.

Περιέργο πάντως , εγώ στην 6800@GT παίζεται αν είδα 1-2fps διαφορα στο nfsu μεταξύ AXP@2400 και A64@2600 (1024x768 , max q , 4xAA 16xAF).

Ίσως και οι 2 να είναι αρκετά δυνατοί.

Στο UT είδα τρελλή διαφορά (διπλά fps σε κάποια σημεία) , στο Doom3 απολύτως καμία διαφορά (ούτε 0.1fps) και στο Half Life 2 λίγα πράγματα (~5-10%).

Πάντα στα 1280x με 4xAA 8xAF.

Αν κοίταζα τα νούμερα κάποιου site δεν θα έπρεπε να πιστέψω οτι θα υπήρχε 50% και βάλε διαφορά παντού;

Γι' αυτό λέω. Καλύτερος αλλά έλεος , όχι και τόσο πολύ πια.

Δημοσ.

Εννοείται Athlon64!!!!Όλοι οι λόγοι που ανέφεραν τα παιδιά πιο πριν ήταν σωστοί!

Αν θες και άλλες "αποδείξεις" για τα λεγόμενά μας αλλά και το πόσο "μπροστά" είναι γενικώς η AMD τεχνολογικά αυτη την στιγμή μπορώ να σου παραθέσω πάρα πολλά άρθρα και reviews που ΟΛΑ είναι υπέρ των Athlon!

Δημοσ.

Για να μην ανοίξω άλλο Topic ...

Θέλω να κάνω Video - capturing - editing - DVD writing. Διαθέτω την κάμερα Canon XM2 και σαν κάρτα Video Real time editing Matrox RTX100. Έχω και 2-3 άλλα PC σε δικτυάκι.... τι θα προτείνατε; από χρήματα δεν υπάρχει πρόβλημα γιατί τα μηχανήματα βγάζουν τα λεφτά τους.

Ευχαριστώ...

Δημοσ.

Να ρωτησω κι εγω: τα επερχομενα Longhrun (λαθος το γραφω? Εννοω τα νεα windows) θα τρεχουν σε Pentium 4 'απλό'? (χωρις HT κλπ)

Δημοσ.

AMD 64 socket-939 με PCI Express motherboard και SLI και Dual DDR και SATA2(Σα να σου λέω πάρε mobo με nForce4 Ultra). Μη το σκέφτεσαι καν.(Και μη ξεχνάς τροφοδοτικό>=480Watt).

Δημοσ.

Μια μικρή ερωτησούλα ρε παίδες... Πλάκα κάνουμε?? Ποιά η διαφορά σε gameplay??? Τα νούμερα που δίνουν είναι πέρα από τα όρια που καταλαβαίνει το μάτι μας... και βασικά σε εκείνα τα σημεία πρωταρχικό ρόλο παίζει η κάρτα γραφικών και όχι τόσο η επεξεργαστής!!

Επομένως το όλο επιχείρημα περισσότερο το θεωρώ να'χαμε να λέγαμε! Βέβαια από την άλλη θεωρώ πιο καλή επιλογή τον AMD καθαρά και μόνο για λόγους θερμοκρασιών... αλλά και για το γ@μώτο της υπόθεσης μιας και η Intel παραδοσιακά παίζει κάτω από το τραπέζι μπλοκάροντας την εξέλιξη με βάση το τι έχει αυτή στη γκάμα προιόντων της!!! (και φυσικά γιατί θεωρώ το όλο θέμα throttling την μεγαλύτερη μαρκετίστικη απάτη)...

Κατά τα άλλα.. με μικρές διαφορές τα σύγχρονα συστήματα είναι εφάμιλλα μεταξύ τους ;-)

Δημοσ.

[[Ποιά η διαφορά σε gameplay??? Τα νούμερα που δίνουν είναι πέρα από τα όρια που καταλαβαίνει το μάτι μας... ]]

Ναι συμφωνω αλλά για σκεψου αυριο μεθαυριο που θα εχει γινει ψιλοπαλιος ο επεξεργαστης σου τι θα γίνει....Τα 20 fps διαφορα που δε σου κανουν αισθηση σήμερα θα σου φανουν πολύ χρήσιμα τότε γιατι τα παιχνίδι με τον ένα θα παιζουν ενω με τον άλλο όχι!Τωρα θα μου πεις ποιος κραταει cpu τοσο καιρο....Οι περισσότεροι απο δω μεσα σίγουρα όχι, αλλά υπάρχει και κόσμος που κραταει μια cpu 4-5 χρόνια και το πολύ πολύ να αλλαξει μια vga!

Bill τιποτα σε αγγλίκο δε παιζει?Τα γαλλικά μου δεν είναι σε φόρμα αυτο το καιρό...

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...