Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

ανοιξε ενα port βαλτο σε ενα τορρεντ προγραμμα ,ανοιξε το και μετα πηγαινε στο www.canyouseeme.org και δες αν ειναι ανοιχτη.και μετα δοκιμασε με το παιχνιδι.

ελπιζω  να μην εισαι πισω απο cgnat

2 hours ago, Composer said:

Τίποτα δυστυχώς. Άλλαξα και το port, ακόμη τα ίδια. Εδώ τα settings στο soulseek και στο router.

soulseek.png.ab44e0cd9c6698f5e39a192a554dd5ae.png

Untitled.png.784337ba5540a3ab987e2fc983f40801.png

• Confused 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
54 λεπτά πριν, poulinos είπε

ανοιξε ενα port βαλτο σε ενα τορρεντ προγραμμα ,ανοιξε το και μετα πηγαινε στο www.canyouseeme.org και δες αν ειναι ανοιχτη.και μετα δοκιμασε με το παιχνιδι.

ελπιζω  να μην εισαι πισω απο cgnat

Δεν κατάλαβα ακριβώς τί πρέπει να κάνω.
Πάντως, τέσταρα στο https://portchecker.co/ (γιατί στο άλλο λινκ δε δουλεύει) το port που έχει το qbitttorrent, και μου λέει ότι και αυτό είναι κλειστό! Τί στο καλό; Αφού έχω κατεβάσει μια χαρά. Βέβαια δεν ξέρω αν ανεβάζει στην ταχύτητα που πρέπει. Τώρα βλέπω ανεβάζω με μια ταχύτητα 25-30Kb/s ενώ μπορώ μέχρι 1MB/s.

Η ipv6 ξεκινάει με 2a02!
Είμαι πίσω από CGNAT; (ανάθεμα κι αν ξέρω τί είναι αυτό)

Επεξ/σία από Composer
Δημοσ.
On 07/06/2025 at 22:59, Composer said:

Δεν κατάλαβα ακριβώς τί πρέπει να κάνω.
Πάντως, τέσταρα στο https://portchecker.co/ (γιατί στο άλλο λινκ δε δουλεύει) το port που έχει το qbitttorrent, και μου λέει ότι και αυτό είναι κλειστό! Τί στο καλό; Αφού έχω κατεβάσει μια χαρά. Βέβαια δεν ξέρω αν ανεβάζει στην ταχύτητα που πρέπει. Τώρα βλέπω ανεβάζω με μια ταχύτητα 25-30Kb/s ενώ μπορώ μέχρι 1MB/s.

Η ipv6 ξεκινάει με 2a02!
Είμαι πίσω από CGNAT; (ανάθεμα κι αν ξέρω τί είναι αυτό)

παμε ενα ενα.καταρχην παιζουμε με ipv4 και οχι με ipv6.

β.αν εισαι πισω απο cgnat τοτε το port forward δεν θα παιξει. στο router θα σου λεει μια ip 100.x.x.x ενω οταν πας στο whatismyipaddress θα σου λεει αλλη ip.εκει πρεπει να μιλησειςμε τον παροχο για να σε βγαλει απο το cgnat.συνηθως αναφερεις οτι εχεις καμερες και δεν τις βλεπεις απο μακρυα.

το port forward δεν σημαινει οτι δεν μπορεις να κατεβασεις.απλα δεν κατεβαζεις απο ολους και δεν ανεβαζεις σε ολους.

απο εκει και περα.πως τσεκαρω για το port forward.

βαζω στην καρτα δικτυου μου ip πχ ip 192.168.1.200 subnet 255.255.255.0 gateway 192.168.1.1 ή οτι εχει το router και dns παροχου ή οτι θες.

μετα κανω port forward πχ την 22222 port στην ip 192.168.1.200. wan port 22222.wan ip ειτε 0.0.0.0 ειτε κενο.

εφοσον το βαλω το 22222 sto qbit torrent ανοιγω το www.canyouseeme.org και βλεπω αν ειναι ανοιχτη. την port την ανοιγω και σε tcp και σε udp.αν βγει ανοιχτη δεν με κοβει ο παροχος.αν βγει κλειστη κατι με κοβει.μπορει και firewall στο pc

• Thanks 1
Δημοσ.
On 07/06/2025 at 20:03, Composer said:

Τίποτα δυστυχώς. Άλλαξα και το port, ακόμη τα ίδια. Εδώ τα settings στο soulseek και στο router.

soulseek.png.ab44e0cd9c6698f5e39a192a554dd5ae.png

Untitled.png.784337ba5540a3ab987e2fc983f40801.png

επισης αν δεν παιξει με κενο στο wan host ip address δοκιμασε 0.0.0.0 - 255.255.255.255 για να πιασεις ολο το ευρος.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
22 ώρες πριν, poulinos είπε

επισης αν δεν παιξει με κενο στο wan host ip address δοκιμασε 0.0.0.0 - 255.255.255.255 για να πιασεις ολο το ευρος.

Δε βοήθησε δυστυχώς..
Όσο για την προηγούμενη ανάρτησή σου, πάλι δεν κατάλαβα τι ακριβώς κανω!
Με συγχωρείς, δεν ξέρω και πολλά από αυτά.
Αν βρεις κάπου αναλυτικές οδηγίες και με εικόνες (χαχα), μου λες. Ευχαριστώ.

Επεξ/σία από Composer
Δημοσ.
5 hours ago, Composer said:

Δε βοήθησε δυστυχώς..
Όσο για την προηγούμενη ανάρτησή σου, πάλι δεν κατάλαβα τι ακριβώς κανω!
Με συγχωρείς, δεν ξέρω και πολλά από αυτά.
Αν βρεις κάπου αναλυτικές οδηγίες και με εικόνες (χαχα), μου λες. Ευχαριστώ.

επειδη εικονες δεν εχω πεςμου ποιο κομματι δεν καταλαβες για να το πιασουμε σιγα σιγα μηπως βγει ακρη.

σε βαζω στην ουσια να κανεις ενα οποιοδηποτε port forward για το pc σου και να το δοκιμασεις με μια εφαρμογη για torrent που ειναι σιγουρακι πχ mtorrent,qbit torrent,vuze. αν παιξει το port forward εκει τοτε θα παιξει παντου. αν δεν παιξει εκει τοτε κατι ειναι λαθος ή κατι σε κοβει.και πρεπει βεβαια να δεις και αυτο για το cgnat

• Thanks 1
Δημοσ.
Στις 13/6/2025 στις 7:08 ΜΜ, poulinos είπε

βαζω στην καρτα δικτυου μου ip πχ ip 192.168.1.200 subnet 255.255.255.0 gateway 192.168.1.1 ή οτι εχει το router και dns παροχου ή οτι θες.

Καταρχήν, σε ευχαριστώ για την υπομονή σου.
Αυτό δεν κατάλαβα αρχικά. Τί βάζω και πού;
και πώς βρίσκω την ip μου; Μήπως κάνω εκεί το λάθος....

Δημοσ.
54 minutes ago, Composer said:

Καταρχήν, σε ευχαριστώ για την υπομονή σου.
Αυτό δεν κατάλαβα αρχικά. Τί βάζω και πού;
και πώς βρίσκω την ip μου; Μήπως κάνω εκεί το λάθος....

θα πας στο control panel και στα Network connections και εκει υπαρχει η καρτα δικτυου σου.θα πας στα Properties και μετα στο ipv4 και θα μπεις εκει. εκει μεσα θα σε ρωτησει τα παραπανω πεδια που σου εγραψα.

εσυ μαλλον εκανες ipconfig και εβλεπες οτι το Pc σου εχει πχ την 192.168.1.10 και εβαζες αυτην στο Port forward.επειδη ομως υπαρχει περιπτωση να αλλαξει για αυτο σου ειπα να την βαλεις καρφωτα. 

κανε απο command prompt ipconfig και θα δεις κατι σαν αυτο.

IPv4 Address. . . . . . . . . . . : 192.168.154.200
   Subnet Mask . . . . . . . . . . . : 255.255.255.0
   Default Gateway . . . . . . . . . : 192.168.154.117

λογικα εσενα η ip θα ειναι 192.168.1.χ . πχ 192.168.1.20 . εσυ στην καρτα δικτυου σου μπορεις να βαλεις πχ την 20 αλλα θα σου προτεινα να βαλεις καποια πιο μεγαλη πχ 192.168.1.200. αυτην μετα θα χρησιμοποιησεις και στο port forward. 

αυτο το κανεις για να μην τυχει να αλλαξει η Ip σου

dns μπορεις να δωσεις πχ 8.8.8.8 και 1.1.1.1 

• Thanks 1
Δημοσ.

εδώ ε;

Untitled.png.5a661358a65610cbf6552232e13ad1a9.png

Δεν πιστεύω να μου χαλάσει τίποτα στο ιντερνετ και να μη μπορώ να μπω μετά ε;
Αν γίνει κάτι τέτοιο, το ξαναγυρνάω στο obtain an IP address automatically?

Δημοσ.
7 minutes ago, Composer said:

εδώ ε;

Untitled.png.5a661358a65610cbf6552232e13ad1a9.png

Δεν πιστεύω να μου χαλάσει τίποτα στο ιντερνετ και να μη μπορώ να μπω μετά ε;
Αν γίνει κάτι τέτοιο, το ξαναγυρνάω στο obtain an IP address automatically?

σωστα

και σωστα και για το δευτερο.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

λοιπόν, έβαλα αυτά:

cosmote.png.736bc320f41d8254b5d0d55a8fbeb3d7.png

αλλά κάτι γίνεται με το Avast που έχω.

το port 25288 είναι αυτό που είχε ήδη το qbittorrent, οποτε έβαλα αυτό.
Στο avast μου δείχνει έτσι το Firewall.
Αυτό σημαίνει ότι μου μπλοκάρει το port στο qbittorrent; (εγώ νόμιζα ότι έτσι έχω προσθέσει εξαίρεση στο qbittorrent για να μην το μπλοκάρει!)

avast.png.2f3ca968d28cdd0d7e6886acee774c4f.png

Έτσι, το port είναι κλειστό. 
Όταν απενεργοποιώ το firewall του Avast (Πάω αριστερά το τικ που έχει), το port το δείχνει ανοιχτό.
Άρα, τι κάνω;

EDIT:

κοίταξα αυτό:
https://support.avast.com/en-us/article/antivirus-firewall-application-rules/#pc

Κάνω αυτό στο qbittorrent αλλά πάλι μου δείχνει το port κλειστό. Τι στο καλό; Μήπως πρέπει να κάνω restart το pc;

avast.png.cf065cdc328e789901ffedf8e46c48fe.png

EDIT2:

17 λεπτά πριν, Composer είπε

Μήπως πρέπει να κάνω restart το pc;

έκανα restart, τίποτα!
Το βρήκαμε λοιπόν ότι το avast μπλοκάρει, απλά δεν ξέρω τί πρέπει να βάλω εκεί για να μην το μπλοκάρει.

Επεξ/σία από Composer
Δημοσ.
16 minutes ago, Composer said:

λοιπόν, έβαλα αυτά:

cosmote.png.736bc320f41d8254b5d0d55a8fbeb3d7.png

αλλά κάτι γίνεται με το Avast που έχω.

το port 25288 είναι αυτό που είχε ήδη το qbittorrent, οποτε έβαλα αυτό.
Στο avast μου δείχνει έτσι το Firewall.
Αυτό σημαίνει ότι μου μπλοκάρει το port στο qbittorrent; (εγώ νόμιζα ότι έτσι έχω προσθέσει εξαίρεση στο qbittorrent για να μην το μπλοκάρει!)

avast.png.2f3ca968d28cdd0d7e6886acee774c4f.png

Έτσι, το port είναι κλειστό. 
Όταν απενεργοποιώ το firewall του Avast (Πάω αριστερά το τικ που έχει), το port το δείχνει ανοιχτό.
Άρα, τι κάνω;

EDIT:

κοίταξα αυτό:
https://support.avast.com/en-us/article/antivirus-firewall-application-rules/#pc

Κάνω αυτό στο qbittorrent αλλά πάλι μου δείχνει το port κλειστό. Τι στο καλό; Μήπως πρέπει να κάνω restart το pc;

avast.png.cf065cdc328e789901ffedf8e46c48fe.png

αρα το port forward που εφτιαξες ειναι σωστο αφου το port βγαινει ανοιχτο ΟΤΑΝ ΕΧΕΙΣ ΚΛΕΙΣΕΙ ΤΟ avast.

αρα ξερουμε οτι δεν κανεις τιποτα λαθος ουτε εισαι πισω απο cgnat.αρα ή κλεινεις το firewall ή βρισκεις πως περνας τα ports/apps που θες απο το firewall που δεν μπορω να σε βοηθησω σε αυτο διοτι δεν χρησιμοποιω avast.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
16 λεπτά πριν, poulinos είπε

αρα το port forward που εφτιαξες ειναι σωστο αφου το port βγαινει ανοιχτο ΟΤΑΝ ΕΧΕΙΣ ΚΛΕΙΣΕΙ ΤΟ avast.

αρα ξερουμε οτι δεν κανεις τιποτα λαθος ουτε εισαι πισω απο cgnat.αρα ή κλεινεις το firewall ή βρισκεις πως περνας τα ports/apps που θες απο το firewall που δεν μπορω να σε βοηθησω σε αυτο διοτι δεν χρησιμοποιω avast.

Γαμώτο, τώρα μετά το restart, και με κλειστό το firewall του Avast και των Windows, μου δείχνει πάλι το port κλειστό.
Σηκώνω τα χέρια ψηλά! Πριν μου το έδειχνε ανοιχτό όταν απενεργοποιούσα το firewall του Avast!

edit: To παίρνω πίσω. Ανοιχτό μου το δείχνει τώρα.
Οκ, σε ευχαριστώ πάρα πολύ! Πρέπει να βρω τρόπο να έχω το avast και ανοιχτά τα ports.

edit2:

Το έφτιαξα!!!
Έβαλα εδώ αυτή την επιλογή (I trust this network), γιατί ήταν στην άλλη, και επιτέλους μου δείχνει τα ports opened και με ανοιχτό το firewall.

Untitled.png.994ee21a98c47a4cfc7eb4b906028229.png

Ένα μεγάλο ευχαριστώ και πάλι @poulinos!

Επεξ/σία από Composer
  • Like 1
Δημοσ.
16 minutes ago, Composer said:

Γαμώτο, τώρα μετά το restart, και με κλειστό το firewall του Avast και των Windows, μου δείχνει πάλι το port κλειστό.
Σηκώνω τα χέρια ψηλά! Πριν μου το έδειχνε ανοιχτό όταν απενεργοποιούσα το firewall του Avast!

edit: To παίρνω πίσω. Ανοιχτό μου το δείχνει τώρα.
Οκ, σε ευχαριστώ πάρα πολύ! Πρέπει να βρω τρόπο να έχω το avast και ανοιχτά τα ports.

edit2:

Το έφτιαξα!!!
Έβαλα εδώ αυτή την επιλογή (I trust this network), γιατί ήταν στην άλλη, και επιτέλους μου δείχνει τα ports opened και με ανοιχτό το firewall.

Untitled.png.994ee21a98c47a4cfc7eb4b906028229.png

Ένα μεγάλο ευχαριστώ και πάλι @poulinos!

μια χαρα.βημα βημα εγινρ

αρχοντας.  way to go

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...