vaggos_24 Δημοσ. 21 Απριλίου Δημοσ. 21 Απριλίου 38 λεπτά πριν, poulinos είπε παμε ενα ενα γιατι κατι εχεις μπερδεψει. καταρχην εφοσον του παροχου ειναι bridge το ξεχνας. στο δικο σου router τωρα οπως λες υπαρχει ftp αλλα οχι sftp.δεν σε νοιαζει τι υπαρχει και τι οχι.αυτα ειναι ετοιμα services και εχουν βαλει μια λιστα για να μην χρειαζεται να γραψεις την πορτα δηλαδη το ftp ειναι το 21.αντι να βαλεις custom rule και να γραψεις outside port 21 /inside port 21 διαλεγεις ftp. εσυ αφου δεν εχει sftp απλα θα φτιαξεις ενα rule και θα βαλεις την πορτα 22 με το χερι. αν επρεπε να διαλεξεις απο λιστα τοτε θα επρεπε να υπαρχουν 5000 services και 20000 παιχνιδια. Οκ το ξεχνάμε το bridge. Το router είναι του παροχου και είναι το βασικό ρουτερ με voip. Υπαστυριζει sftp όπως φαινετε και στο screenshot αλλά μπορώ να μπω μόνο όταν είμαι στο δίκτυο δλδ σπίτι. Αν είμαι πχ έξω δε μπορώ να μπω. Και το IP του sftp είναι αυτό που μπαίνω στο ρουτερ. Δλδ 192.168.*.*
poulinos Δημοσ. 21 Απριλίου Δημοσ. 21 Απριλίου 28 minutes ago, vaggos_24 said: Οκ το ξεχνάμε το bridge. Το router είναι του παροχου και είναι το βασικό ρουτερ με voip. Υπαστυριζει sftp όπως φαινετε και στο screenshot αλλά μπορώ να μπω μόνο όταν είμαι στο δίκτυο δλδ σπίτι. Αν είμαι πχ έξω δε μπορώ να μπω. Και το IP του sftp είναι αυτό που μπαίνω στο ρουτερ. Δλδ 192.168.*.* παμε απο την αρχη.θες να μπαινεις σε καποιο server που εχεις στο δικτιο σου ή θες να μπαινεις στο router remote?
vaggos_24 Δημοσ. 21 Απριλίου Δημοσ. 21 Απριλίου Αυτο μηπως βοηθαει? θελω να μπαινω απ'εξω αλλα να ειναι sftp. οι ρυθμισεις που εχει ειναι στο 2ο screenshot
poulinos Δημοσ. 22 Απριλίου Δημοσ. 22 Απριλίου 6 hours ago, vaggos_24 said: Αυτο μηπως βοηθαει? θελω να μπαινω απ'εξω αλλα να ειναι sftp. οι ρυθμισεις που εχει ειναι στο 2ο screenshot καταρχην μιλας για ενα usb stick που εχεις πανω στην usb. λογικα αυτο δεν πρεπει να θελει port forward καν αν δεν κανω λαθος γιατι ειναι ηδη πανω στο router. αν εχει επιλογη να παιζει μονο με ftp δεν νομιζω οτι μπορεις να ορισεις να παιξει με sftp. port forward υποτιθεται κανεις για να δεις μια συσκευη πισω από το router.εσενα ειναι πανω στο router.λογικα αν απο μακρυα χτυπησεις ftp και την ip θα πρεπε να σε παει στο stick ειτε μεσα ειτε εξω απο το δικτυο.
MrGalaxy Δημοσ. 22 Απριλίου Δημοσ. 22 Απριλίου 10 ώρες πριν, poulinos είπε καταρχην μιλας για ενα usb stick που εχεις πανω στην usb. λογικα αυτο δεν πρεπει να θελει port forward καν αν δεν κανω λαθος γιατι ειναι ηδη πανω στο router. αν εχει επιλογη να παιζει μονο με ftp δεν νομιζω οτι μπορεις να ορισεις να παιξει με sftp. port forward υποτιθεται κανεις για να δεις μια συσκευη πισω από το router.εσενα ειναι πανω στο router.λογικα αν απο μακρυα χτυπησεις ftp και την ip θα πρεπε να σε παει στο stick ειτε μεσα ειτε εξω απο το δικτυο. Καλημέρα Pouline θα ήθελα να κάνω μια ερώτηση. Έβαλα πριν 6 μέρες Nova 5g 100 home internet. Εμένα δεν μπορούν να με βγάλουν απο CG-Nat? 1
poulinos Δημοσ. 22 Απριλίου Δημοσ. 22 Απριλίου (επεξεργασμένο) 3 hours ago, MrGalaxy said: Καλημέρα Pouline θα ήθελα να κάνω μια ερώτηση. Έβαλα πριν 6 μέρες Nova 5g 100 home internet. Εμένα δεν μπορούν να με βγάλουν απο CG-Nat? χλωμο σε 5g/4g να σε βγαλουν. καποτε ειχε παρει ενας μια καρτα sim της cosmote και την ηθελε για φωτοβολταικο παρκο κτλ. η καρτα εβγαινε απο Cg-nat αρα δεν μπορουσε να γινει port forward για να βλεπει τις καμερες.μετα απο επικοινωνια με cosmote αλλαξε πακετο και ζητησε να βγαινει απο Public ip. του εδωσαν αλλο APN όπως και την πληρωσε την υπηρεσία παραπάνω. Επεξ/σία 22 Απριλίου από poulinos 1
donganos Δημοσ. 22 Απριλίου Δημοσ. 22 Απριλίου Καλησπέρα σας! Προσπαθώ να κάνω port forwarding (για wireguard) κι έχω ανοίξει την πόρτα 51820, αλλά μέσα από port checker sites μου δείχνει ότι είναι κλειστή. Κάποια συμβουλή;
poulinos Δημοσ. 25 Απριλίου Δημοσ. 25 Απριλίου (επεξεργασμένο) On 22/04/2025 at 15:41, donganos said: Καλησπέρα σας! Προσπαθώ να κάνω port forwarding (για wireguard) κι έχω ανοίξει την πόρτα 51820, αλλά μέσα από port checker sites μου δείχνει ότι είναι κλειστή. Κάποια συμβουλή; ελπιζω να μην εισαι σε Cgnat. επισης στην πρωτη εικονα κατι παει λαθος γιατι δεν βλεπω ip.μπορει να εχεις πολλα connections πχ adsl,vdsl,Wan κτλ. Μας νοιαζει αυτο που εχει Ip.και αν στο Port forward διαλεγεις connection θα πρεπει να διαλεξεις αυτο που ειδες οτι ειχε ip. Προσοχη να μην ειναι voip connection γιατι θα εχει ip και αυτο (μαλλον ip του στυλ 10.χ.χ.χ) Επεξ/σία Δευτέρα στις 12:03 πμ από poulinos
KostisKazan Δημοσ. Κυριακή στις 09:52 μμ Δημοσ. Κυριακή στις 09:52 μμ Στις 22/4/2025 στις 3:41 ΜΜ, donganos είπε Προσπαθώ να κάνω port forwarding (για wireguard) κι έχω ανοίξει την πόρτα 51820, αλλά μέσα από port checker sites μου δείχνει ότι είναι κλειστή. Κάποια συμβουλή; Ναι. Ξεχνα το port forwarding. Δεν χρειαζεται πια. Δες tailscale και zerotier. Πιο απλο δεν γινεται
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα