Προς το περιεχόμενο

Erwtisi flash - director..?

noasgr

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Paidia mipws kserei kaneis ti prepei na kanw sto flash (i sto director) etsi wste sto arxeio poy tha kanw export na xeirizomai tin exelixi me tin kinisi toy pontikioy??? Pio sygkekrimena, thelw na antistoixisw tin kefali tis timeline me tin kinisi toy pontikioy panw-katw i dexia-aristera i to mousewheel..!

Thanx ek twn prwterwn

P.S. Sorry gia ta greeklish alla eimai sto exoteriko kai den exei greek!

Δημοσ.

Λοιπόν ένας απλός τρόπος είναι να κάνεις μια function που όταν το ποντίκι βρίσκεται πάνω από τη μέση πχ της σκηνής σου να πηγαίνει μπροστά και όταν είναι κάτω να πηγαίνει πίσω και ίσως ένα κομμάτι στη μέση για να μένει σταθερό.

για πάνω κάτω το ελέγχεις έτσι

έστω οτι το Stage σου είναι 500χ500

if (_ymouse<150) { gotoAndStop(_currentFrame-1); } ή κάπως έτσι το currentframe ,ψάξτο υπάρχει

if (_ymouse>150 && _ymouse<350) { stop();}

if (_ymouse>350) {gotoAndStop(_currentFrame+1);}

αυτό το loop θα τρέχει συνέχεια οπότε μην ανησυχείς για το gotoAndStop αφού όσο το mouse βρίσκεται στην αντίστοιχη περιοχή θα προχωράει η ταινία.

Δεν έχω το φλας σε αυτό το πισί δυστυχώς και δεν μπορώ να ελέγξω το συντακτικό αλλά νομίζω οτι η λογική θα δουλέψει. Το έχω δει για κουμπί (να κάνει actionscripted fade-out όταν παίρνεις το mouse από πάνω και αν το ξαναβάλεις να αλλάζει χρώμα αλλά από εκεί που ήταν και οχι από την αρχή (που θα γινόταν αν ήταν animation))

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...