Προς το περιεχόμενο

P4 vs Death...

evansdimo

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Χθες μου ετυχε το απιστευτο...

Πηγα να βγαλω την ψυκτρα μου απο τη cpu και ο επεξεργαστης κολλησε πανω της. Λεω ενταξει δε τρεχει καστανο μεχρι που κοιταξα τον επεξεργαστη και βλεπω το χειροτερο που μπορουσε να συμβει. Τα μισα pin ειχαν στραβωσει προς μια μερια. Αντε τωρα να τον φτιαξεις λεω παει γ....θηκε.

Ελα ομως που ηθελα να εξαντλησω καθε πιθανοτητα. Με μια καρφιτσα προσπαθουσα να τα επαναφερω στην αρχικη τους θεση και βαζοντας την οριζοντια αναμεσα στα pins επανηλθαν ολα στη θεση τους και μαζι και η καρδια μου.

Ουφ! Σας εχει τυχει τιποτα παρομοιο?

Δημοσ.

Δεν είναι και λίγοι που το έχουν πάθει αυτό.

Θέλει προσοχή όταν βγάζεις την ψύκτρα.

Να μην είναι κρύα η θερμοαγώγιμη.

Και επίσης πρωτού την τραβήξεις, κούνα την ψύκτρα αριστερά-δεξιά [ βασικά σαν να κάνεις κύκλους την ψύκτρα ] ώστε να χαλαρώσει ο δεσμός [ bond ] ψύκτρας - CPU.

Δημοσ.

Μια φορά έπεσα σε έναν Tbred-B 2700+ με ένα στραβωμένο pin.Τον ισιώσα με μηχανικό μολύβι (!) και έπαιξε κανονικότατα!Ακόμα και τώρα γ%$^$εί και δέρνει!!! :)

Δημοσ.

Αν ήταν να μασάγανε οι επεξεργαστές από στραβωμένα pins τότε θα είχαν κλείσει οι πάντες. Μην τρελένεσαι με μια πενσούλα ή στη χειρότερη άλλες do-it-yourself μεθόδους είσαι κύριος. Εκτός αν το πάρεις πατριωτικά βέβαια και σου μείνει κανένα pin στο χέρι... :o

Δημοσ.

"Εκτός αν το πάρεις πατριωτικά βέβαια και σου μείνει κανένα pin στο χέρι..."

Τότε υπάρχει το κόλπο με κομματάκι καρφίτσας.

Ή κάποιος με επαγγ. κολλητήρι, και καλό χέρι.

Δημοσ.

Πολλές φορές μου έτυχε να κολλήσει cpu/ψύκτρα...

Για τα στραβωμένα πινάκια άλλη λύση είναι λεπτό ίσιο κατσαβιδάκι ηλεκτρολόγου και ίσιομα σιγά σιγά ή ακόμα καλύτερα πιστωτική κάρτα... :):):)

Δημοσ.

Και γω μια φορά βγάζω την ψύχτρα και κοιτάω τη μητρική και βλέπω άδειο το σοκετ!

Κοιτάω την ψύχτρα και βλέπω τον επεξεργαστη!! Λεω, αυτό ήταν, πάει ο σι-πι-γιου....

Ωστόσο ούτε ένα πιν στραβωμένο, και δούλευε κανονικά.

Δημοσ.

kai pinaki na stravwsei kai na spasei mporeis na to ftiaxeis me asumokollhsh se kapoio katasthma pou ftiaxnei xrysadika to exei kanei filos arkei omws to pinaki na einai apo thn exwterikh pleura kai na mhn einai 2 h treith seira pins

thelei polu omws prosoxh kai na exeis ton theo marmpa!!

• 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

και που να τραβηξεις την ψυκτρα και να σου μεινει στο χερι οχι μονο η cpu αλλα και η βαση...lol.. α ρε πλαισιο με τισ κολλες 2 συστατικων... ειχαν κολλησει τα παντα..βεβαια παλιο το pcaki so no harm's done

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...