Προς το περιεχόμενο

Ψύκτρα για P4 Prescott;;;

Mandilarator

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Χαίρε φίλτατοι insomniacs!

Έχει κανείς σας καμμιά πρόταση για ψύκτρα για P4 Prescott στα 3.0Ghz;

Με την ψύκτρα της Intel πιάνει 51 σε idle και σε full stress έχω δεί τα 66. Και πείτε πως δεν μας νοιάζει αυτό, αλλά ο θόρυβος; Κάνει σαν ψυγείο του 1950 που δουλεύει στο full ακόμα και μετά από 55 χρόνια... :)

Ευχαριστώ!

Δημοσ.

Πολυ καλη ειναι η Zalman 7700 απλα ειναι λιγο τεραστια και μπορει να μην ταιριαζει στο motherboard σου.Επισης πολυ καλη και φτηνη ειναι η Arctic Cooling Freezer.Και οι δυο αυτες ειναι σχεδον αθορυβες.Παντως μπορεις απο το bios να απενεργοποιησεις τηναυξηση των στροφων του ανεμιστηρα οσο ανεβαινει η θερμοκρασια.Εγω εχω ενα Celeron Prescott στα 2.66 σηκωμενο στα 3400.Εχω βαλει τον ανεμιστηρα της stock ψυκτρας να δουλευει στις 2000rpm.Ανεβαζει μεχρι 64 βαθμους με την προσθηκη ενος μονο ανεμιστηρα κουτιου στο πισω μερος απο Zalman στις 3000rpm.(Χωρις τον ανεμιστηρα μου εφτανε 71)

Δημοσ.

Ριξε μια ματια και σε αυτη: (Λιγο γκουμουτσα...)

http://www.multirama.gr/Multirama/product.aspx?a_id=111&cc_id=AeroCPUcooling&cp_id=47469

Και αμα γουσταρεις βγαζεις και τον ανεμιστηρα της. Ετσι και αλλιως με τετοιο μεγεθος που εχει δε καταλαβαινει τιποτα.

Δημοσ.

Λοιπόν φιλαράκο επειδή ήμουνα παθών πήρα thermalight XP 90 και εναν ENERMAX ανεμηστήρα με fan control και ησύχασα, τρέχω τον ανεμηστήρα στις 2000 στροφές και χαμήλωσα επίσης και όλους τους άλλους από το τροφοδοτικό, έχει fan control, και βρήκα την υγειά μου.

Η θερμοκρασίες μου τώρα είναι κουτί 25 -30 και cpu 40 - 50 μάλλον ακόμα στρώνει η artic silver 5.

Δημοσ.

ton idio epeksergasth exw kai egw kai peira thn zalman 7700cu! bebaia prepei na deis an einai sumbath me to mobo sou kai an exeis ena aplo midi koutaki pali den tha xwraei.thn epatha egw kai phra kai ena surer midi koutaki kai ola mia xara!

• 3 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

ela file exo kai ego prescott 2.80 kai o thoribos einai anipoforos sou protino tin gigabyte 3D cooling kanei kai gamo tis douleies! den sou rixnei arketa tin thermokrasia alla hsixazei to kafali sou! kai emena kati tetoies thermokrasies epiane! asta na pane einai h prescott

• 5 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.
@evansdimo

αν βγαλεις τον ανεμιστηρα στην hyper με το πρεσκότι' date=' πάρε και το αρνί δίπλα...

άντε και καλό...πάσχα![/quote']

Thanks αλλα δεν ειναι Prescotti ειναι Northwoodotti!!!

(Και by the way το αρνι ηταν λουκουμι)

Δημοσ.

evansdimo η cm αναφερει ότι η hyper6 μπορει να χρησιμοποιηθει και σα παθητική ψύκτρα μόνο υπο προυποθεσεις και με προσοχή!

Εγω π.χ που εχω 37full load με τον winnie και τη μαμα ψύκτρα[Τη hyper 6 δε την εχω βαλει προς το παρόν] ίσως να μπορουσα να τη δουλεψω έτσι!Αλλά ο φίλος με το prescott δε νομίζω να θελει να το διακυνδινευσει...

Στο θεμα μας τωρα.

Αν θες πολύ καλή ψύξη με αερα πας σε xp-120 και μετα σε Hyper6

Λεω δευτερη τη hyper6 λόγο του υπερβολικού βαρους της [Για μενα ειναι αρνητικό]

Δημοσ.

Και εγώ θα σου πρότεινα την Thermalright XP-120, είναι τεράστια αλλά ψύχει πολύ καλά και με εναν 120αρη ανέμιστήρα @1000 rpm γίνεται αθόρυβη.Οι θερμοκρασίες που πιάνω στον ίδιο επεξεργαστή είναι ~37 σε idle και ~45 σε full load.

Δημοσ.

Re paidia ti na pw ki egw poy se idle einai 70 kai se full load ftanei kai toys 85 kai exw kai tosa anemistiria sto koyti moy. moy eipe kapoios oti epeidi exw toys prwtoys prescott gi' afto kai exw afto to prob giati stoys prwtoys prescott 4ghz anevazane poli megales thermokrasies enw stoys neoys prescott den anevazoyn kai toso. exei parei kaneis twra teleftaia prescott????? tou anevazei toso poli thermokrasia???? peite ti na kanw exwntas ypopsin toy oti exw ti mitriki "gigabyte 8ik-1100" kai h mh mamisia psiktra poy tha moy peite na valw thelw na mpainei stin original vasi toy socket 478(Diladi na min xreiazetai na bgalw tin idi socket 478 poy exei i mitriki) kai na kanei doyleia i psitra poy tha moy peitai giati 70-80 bathmoys kelsioy den einai kai ligo. exw vrei mia idropsixi sto ramshop thn "EverCool CPU WATER COOLER WC-301" na tin parw? tha kanei doyleia

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...