Προς το περιεχόμενο

T610 firmware

adi32

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Το Firmware είναι -απ' όσο ξέρω- το τελευταίο "επίσημο". (Δεν ξέρω αν παίζει κάτι unofficial).

To update του 610 δεν γίνεται με τα συνηθισμένα καλώδια (RS-232 ή USB) μεταφοράς δεδομένων. Χρειάζεται ειδικό καλώδιο (terminator dongle) που πιάνει στην USB και στην Παράλληλη του Υπολογιστή. Το βρίσκεις σχετικά εύκολα στο net, το κόστος του (γύρω στα $ 25) είναι περίπου όσο μια αναβάθμιση στα επίσημα service της SE.

Για την αναβάθμιση του 610 σε 630 έχω διαβάσει πολλές φορές, το kit προσφέρεται σε μεγάλες ποσότητες στο ebay κι έχω διαβάσει πολλούς που το έκαναν. Πολλοί όμως απ' αυτούς παραπονιούνται (στο Esato, το gsmhosting, το clubsonyericsson και αλλού για διάφορα, όπως "δε δουλεύει το joystick", "κολλάει το 2 κλπ.)

Γνώμη μου: Ανοιξα το παλιό μου 610 (όταν το κληρονόμησε ο 8χρονος γιός μου το κολύμπησε σε πορτοκαλάδα). Δεν είναι ότι πιό δύσκολο, αλλά δεν είναι και αλλαγή πρόσοψης σε 5210. Η τοποθέτηση του πληκτρολογίου θέλει σχολαστική προσοχή. Η αλλαγή οθόνης, που δεν χρειάστηκε για τη "θεραπεία" αλλά είναι απαραίτητη για την αναβάθμιση, μου φαίνεται μάλλον επικίνδυνη.

Τελικά: Αν δεν έχει προβλήματα το πληκτρολόγιο ή η οθόνη είναι μάλλον μεγάλο το ρίσκο σε σχέση με το προσδοκώμενο κέρδος. Αν πάτε έτσι κι αλλιώς για αλλαγή τολμήστε το, αν και το 630 δεν έχει τις τρομερές διαφορές από το 610.

Αν σκέφτεστε μεταχειρισμένο 610+firmware (630)+kit μετατροπής ξεχάστε το: Το κ500 μάλλον θα στοιχίσει φτηνότερα κι αν είστε τυχεροί, μπορεί με λίγα παραπάνω να πετύχετε κ700.

Just my two cents.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...