Προς το περιεχόμενο

toy story...3

epote

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

λιγη ιστορία:

το 1995 η Disney είχε φτάσει το απόγειο της, alladin, lion king, beauty and the beast, little mermaid. Ο steve jobs είχε λίγα χρόνια πριν αγοράσει ένα animation τμήμα της ILM από τον Lukas για ψίχουλα, καθώς ο ίδιος δεν είχε πολλά περισσότερα μετά το φιάσκο της apple. Σε αυτή την εταιρία ιδρυτικό μέλος ήταν ο john lasseter ένας πρώην head animator της Disney που φεύγοντας κατάφερε να πάρει τεράστια ταλέντα μεταξύ των οποίων οι bud luckey, alvy ray smith, han pinkava. Η Disney λοιπόν έκανε ενα συμβόλαιο με αυτή τη μικρή εταιρία που είχε 3-4 πολύ πετυχημένα φιλμ μικρού μήκους και που εκείνη την εποχή τελείωνε ένα πρόγραμμα για rendering, για μια 3d animated ταινία. Το συμβόλαιο αυτό ήταν...αστείο...ο lasseter και οι άνθρωποι του θα έπαιρναν μονο 10%, αλλά η ανάπτυξη του Renderman κόστιζε, το ίδιο και οι καλλιτεχνικές βλέψεις του Lasseter

και έτσι έγινε το toy story. Μια απίστευτη έκρηξη δημιουργικότητας άφησε τον κόσμο και τους shareholders της disney με ανοιχτά στόματα. Το 10% που πήρε η Pixar ήταν αρκετό οχι μόνο για να τελειώσει και να μισθώσει σε τρίτους τον renderman (μεταξύ των οποίων και η Industrial Light and magic-οποία ειρωνεία) αλλά και να ζητήσει περισσότερα από την disney. To επόμενο συμβόλαιο έλεγε ότι η disney θα προωθεί τις ταινίες η Pixar θα παίρνει 50% αλλά η disney θα έχει πλήρη δικαιώματα πάνω στους χαρακτήρες της pixar.

(Note: η Pixar για λόγους καλλιτεχνικής ελευθέριας χρηματοδοτεί μόνη της τις ταινίες, that is η disney παίρνει το 50% των εσόδων μονο και μονο για να βάζει το "disney presents")

έχοντας όλα τα δικαιώματα για τους χαρακτήρες η Disney αποφάσισε να αρμέξει το υπερ επιτυχημένο toy story for all its worth φτιάχνοντας το toy story 2. Στην προσπάθεια της η pixar να μην αφήσει τους χαρακτήρες να καταστραφούν, παρότι *δεν* ήθελε sequel ανέλαβε το project το έκανε full feature φέρνοντας πάλι τους tom hanks και tim allen. Το αποτέλεσμα ήταν βέβαια θαυμάσιο και το toy story 2 ήταν ισάξιο με το πρώτο

δεκα χρόνια, 3 Όσκαρ, δυο ρεκόρ εισπράξεων για κινούμενα σχέδια και πάνω από 1.5 δισεκατομμύρια δολάρια στο box office το συμβόλαιο της Disney με τη pixar φτάνει στο τέλος του. η Pixar πλέον «κουβαλάει» την Disney η οποία πρακτικά τους κλέβει λεφτά, ως εκ τούτου αποφασιστικέ τόσο από το board of directors όσο και από το καλλιτεχνικό τμήμα να διακοπεί η συνεργασία τους. Η Disney που το animation τμήμα της έχει ουσιωδώς εξαφανιστεί και φοβούμενη ότι με την αποχώρηση της pixar θα χάσει την παιδική της εικόνα περιοριζόμενη σε ταινίες δράσης (πάνε και τα theme parks πάει και το merchandising) αποφάσισε να γυρίσει toy story 3, finding nemo 2, monsters inc. 2 και οτιδήποτε άλλο μπορέσει. Είτε ως απειλή για την Pixar είτε για να βγάλει λεφτά, ο θεός κι η ψυχή τους

όπως ηρθαν τα πραγματα το toy story 3 θα το σκηνοθετησει καποιος Bradley Raymond ο οποιος εχει κανει τα δυσθεορατου καλους lion king ½, notre dam 2 και δεν συμαζευεται

το μεγαλο ερωτημα είναι το εξις, ποσο πιο ΑΛΗΤΕΣ μπορει να είναι στη Disney?

Δημοσ.

Αν δεν κάνω λάθος, ΟΛΑ τα Νο.2 της Ντίσνεϊ είναι για τα σκουπίδια....Το ΤΟΥ ΣΤΟΡΥ 2 είναι η εξαίρεση λόγω ΡΙΧΑR...

όχι οτι και τα τελευταία Νο.1 είναι τπτ φοβερό (Αδερφός μου ο αρκούδος, η φάρμα των ζώων......)

Δημοσ.

Η Pixar ωφελήθηκε και αυτή απο την disney, η τελευταία δεν ήταν απλά ο κακός δυνάστης. Η συμφωνία είναι συμφωνία και δεν νομίζω να έχει μετανοιώσει κανένας απο τους 2 για αυτήν.

Το κακό για την disney είναι πως άργησε να επενδύσει στο μέλλον προσκολημένη στις επιτυχίες των -πολύ καλών- lion king & alladin και τώρα έχοντας κλείσει το παραδοσιακό της τμήμα και χάνοντας την Pixar βρίσκεται πλέον στο μηδέν.

Το πιθανότερο είναι να στήσει δικό της τμήμα animation σαν την dreamworks και μπορεί να πάει και καλά, ειδικά αν έχει σαν πρότυπο την άψογη πορεία της Pixar.

Δημοσ.

To trailer απο το cars Μου φάνηκε αρκετά καλό αν και το όλο θέμα μου φαίνεται άθλιο, ίσως είχα προετοιμαστεί για τα χειρότερα.

Δημοσ.
Η Pixar ωφελήθηκε και αυτή απο την disney, η τελευταία δεν ήταν απλά ο κακός δυνάστης. Η συμφωνία είναι συμφωνία και δεν νομίζω να έχει μετανοιώσει κανένας απο τους 2 για αυτήν.

ναι η pixar εχασε πολλα απο το δευτερο συμβολαιο και -κυριος- απο την μετεπητα πολιτικη της disney βαση του συμβολαιου. Η disney πολυ απλα λειτουργισε καιροσκοπηκα, επιασε την Pixar απο τα @@ οταν δεν μπορουσε να αντιδρασει

To trailer απο το cars Μου φάνηκε αρκετά καλό αν και το όλο θέμα μου φαίνεται άθλιο, ίσως είχα προετοιμαστεί για τα χειρότερα.

ποιο θεμα? ξερουμε τιποτα για την ιστορια της ταινιας? Ολα τα trailer της Pixar μεχρι τωρα προδιαθετουν για μετριοτατες ταινιες. Παντος εμενα *δεν* μου αρεσε το design των χαρακτηρων

Δημοσ.

Σαν θέμα εννοούσα τα αυτοκίνητα που μιλάνε, δεν ξέρω το σενάριο της ταινίας και κρίνοντας απο το παρελθόν της Pixar θα είναι σίγουρα καλή, ίσως όχι τόσο όσο οι προηγούμενες.

Δημοσ.
Σαν θέμα εννοούσα τα αυτοκίνητα που μιλάνε

και εγω ειχα αυτη την αντιδραση στο νεμο, μου φαινοταν ακατορθοτο να μπορεσουν να κανουν ψαρια που μιλανε χαρακτηρες, με την εννοια οτι δεν εχουν σωμα για εκφραστικοτητα.

οψωμεθα, ειναι εντυποσιακο πως η πιξαρ κραταει τοσο κρυφο το σεναριο τοσο πολυ καιρο παντος

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...