Προς το περιεχόμενο

Σε 50 χρονια ποια .. ?

paschalia

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
nick['']Goa Trance mexri ta geramata :)

Kala nick ama sunexiseis na akous goa mexri ta geramata einai ok. Ama omos sunexiseis na exeis tin idia photo stin upografh sou mexri ta geramata......tote den se blepo kai poli kala :PPPPPP

• Απαντ. 43
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Παλι καλα που δεν ειπες το '' Θα σου φτιαξω μακαρονια για να φας ...'' .

Δεν θεωρω καλο τραγουδιστη τον συγκεκριμενο αλλα πιστευω οτι καποια τραγουδια του αξιζουν .

Και για να συνεχισω το δικο σου στυλακι ... , υπαρχει καποιο προβλημα στο οτι θεωρω το ''Αντεξα'' δυνατο κομματι ?

Δημοσ.
Eric Clapton - Wonderful Tonight

Xvipes...

Τί σχέση έχουν αυτά τα 2 τραγούδια...; :roll:

Τόσα χρόνια να μην το έχω καταλάβει...; :roll:

Οι στίχοι και η μουσική ανήκουν στην Σοφία Βόσσου και μάλιστα πριν αρκετά χρόνια, το τραγούδι το άκουσα διασκευασμένο από ξένη καλλιτέχνι. :)

Μου διαφεύγουν αυτήν τη στιγμή λεπτομέρειες. :|

Δημοσ.
Xvipes...

Τί σχέση έχουν αυτά τα 2 τραγούδια...; :roll:

Τόσα χρόνια να μην το έχω καταλάβει...; :roll:

Οι στίχοι και η μουσική ανήκουν στην Σοφία Βόσσου και μάλιστα πριν αρκετά χρόνια' date=' το τραγούδι το άκουσα διασκευασμένο από ξένη καλλιτέχνι. :)

Μου διαφεύγουν αυτήν τη στιγμή λεπτομέρειες. :|[/quote']

eixa paei sto pasxalidi prin mia ebdomada peripou k eipe oti to kommati tis vossou to filaraki einai klemeno apo ton Eric Clapton - Wonderful Tonight mias k to exei kanei k autos diaskeuh k an to akousete prosextika einai ontos....

Δημοσ.
Παλι καλα που δεν ειπες το '' Θα σου φτιαξω μακαρονια για να φας ...'' .

Δεν θεωρω καλο τραγουδιστη τον συγκεκριμενο αλλα πιστευω οτι καποια τραγουδια του αξιζουν .

Και για να συνεχισω το δικο σου στυλακι ... ' date=' υπαρχει καποιο προβλημα στο οτι θεωρω το ''Αντεξα'' δυνατο κομματι ?[/quote']

Bre pasxalia den pa na peis kai to anatropi kai penalti stin gkomena apenanti diaxroniko, ti me noiazei emena. Apla mou ekane entuposei. O xronos einai o kaluteros kriths. An parauta se 50 xronia akougete akoma to anteksa tou rouba tote sigoura o xronos exei poli twisted humor.

Δημοσ.

Διάβασα αρκετά προσεκτικά τα όσα γράφονται κ έχω να πω, ότι κανένας δεν αντιμετώπισε το θέμα όπως θα έπρεπε. Και υπάρχει λόγος για αυτό.

Οι προβλέψεις για το μέλλον, μπορούν να γίνουν μόνο βασιζόμενοι σε ιστορικά δεδομένα. Δεν είναι δυνατόν ο καθένας να υποθέτει, υπολογίζοντας όλες τις συντεταγμένες ενός τόσο πολύπλοκου θέματος. Βέβαια το κακό είναι, ότι οι περισσότεροι είναι μουσικά ανιστόριτοι, αφού κανείς δεν έχει ακούσει μουσική που γραφόταν πριν το 1900 (για να μην πω πιο πολύ). Και αυτά τα επιχειρήματα που προβάλονται, η ιστορία μου έχει αποδείξει ότι δεν ισχύουν.

ΠΡΟΣΟΧΗ! Και την ιστορία βέβαια την βλέπει κανείς υποκειμενικά. Αυτά που εγώ θεωρώ ότι μου απέδειξαν κάτι, μου έχει συμβεί να συναντήσω ανθρώπους, που τους έπειθαν για το αντίθετο. Δεν ξέρω πώς ή γιατί συμβαίνει αυτό. Περίεργο ον ο άνθρωπος κ κάθε άποψη έχει κάποιους τρόπους να τεκμηριωθεί (ευτυχώς γιατί αλλιώς θα είμασταν ρομπότ).

Τα τοπ τεν λοιπόν σίγουρα δεν λειτουργούν. Και γενικά το τι είναι δημοφιλές σε μια εποχή, δεν σημαίνει ότι θα είναι κ στην επόμενη. Μπορεί όμως να είναι στην μεθεπόμενη. Δηλαδή, πιθανόν ένα κομμάτι να χαθεί για 100 χρόνια κ μετά να ξεθαφτεί κ να αρέσει πάλι. Κάτι που συνέβη ας πούμε στον Bach, που δεν ήταν δημοφιλής ούτε στην εποχή του, αλλά ούτε κ για 100 ακόμα χρόνια. Παρόλα αυτά, κ ενω ο κόσμος δεν τον ήξερε, η μουσική του πέρασε (με αφανείς τρόπους) στον Mozart και στον Beethoven, και ο κόσμος δεν έχασε τη επαφή μαζί του. Κάποια στιγμή αργότερα, τον ξέθαψε ο Mendelson, και από τότε είναι όχι απλά κλασικός αλλά ο αρχιδάσκαλος όλων μας. Πληροφοριακά, αν δεν υπήρχε ο Bach, όλη η πορεία της μουσικής θα είχε ακολουθήσει εντελώς άλλο δρόμο. Και αυτό είναι κάτι που δεν θα το πω για κανέναν άλλο συνθέτη. Επίσης, αυτό αφορά κ τη μουσική που ακούτε φυσικά, αφού οι πηγές της είναι στην κλασική ούτως ή άλλως. Κι όμως, παρόλα αυτά, ο Bach είχε χαθεί για χρόνια.

Βασικά, το ποιά τραγούδια θα μείνουν, θα εξαρτηθεί από το ποιά εποχή θα ακολουθήσει. Κάθε μουσική, έχει το νόημα της, μόνο μέσα σε ιστορικά πλαίσια. Αυτό δεν σημαίνει ότι όσο πάει κ η μουσική γίνεται καλύτερη. Απλά αλλάζει, για να χωράει στην ιστορική εποχή. Πιθανόν κάποτε, να φτάσουμε να ακούμε πάλι απλές μελώδιες κ τίποτα άλλο. Να παίζει ένα φλάουτο κ ένας να τραγουδάει.

Αυτοί οι κύκλοι έχουν γίνει μέσα στην κλασική μουσική. Συγγνώμη που την αναφέρω συνέχεια, αλλά είναι η μόνη που έχει κρατήσει αρκετές εκατοντάδες χρόνια ώστε να τη θεωρήσει κανείς ιστορικά αντικειμενική (μισώ αυτή τη λέξη!). Παλιά οι ορχήστρες ήταν μεγάλες, μετά γίναν πιο μικρές, και αργότερα ξαναμεγαλώσαν πάλι. Σήμερα, οι "ακαδημαϊκοί κύκλοι", γράφουν πάλι για μικρές ορχήστρες κ λίγα όργανα.

Δηλαδή μπορεί κανείς να φανταστεί μέταλ μουσική στην αρχαία ελλάδα (για να επιστρέψουμε κ σε αυτό που έλεγα πριν); Ή το ανάποδο;

Και κάτι τελευταίο: Η εποχή που διανύουμε σήμερα, πράγματι δεν έχει συγκεκριμένη "κατεύθυνση". Δηλαδή γράφονται από δεκάδες είδη μουσικής, με υποκατηγορίες κτλ. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι έτσι θα είναι πάντα. Ιστορικά, οι τέχνες, περνάνε τέτοιες εποχές, που αργότερα γίνεται ένα ξεκαθάρισμα κ περνάμε σε μια νέα εποχή. Κάτι τέτοιο είναι η εποχή Μπαρόκ, κ το πέρασμα στον κλασικισμό. Δηλαδή, την εποχή Μπαρόκ γίναν απίστευτα πειράματα (όχι μόνο στην μουσική αλλά κ σε όλες τις τέχνες) κ γράφτηκαν μέχρι κ τα πιο τρελά πράγματα. Αργότερα, η ιστορία κ ο άνθρωπος ξεκαθάρισαν αυτά τα έργα, κ μείναν αυτά που χρειάστηκαν (ας μου επιτραπεί η έκφραση).

Κάτι τέτοιο γίνεται κ σήμερα. Περνάμε αυτή τη φάση, και η ιστορία θα μας δείξει που πάμε. Θα παίξουν ρόλο κ οι κοινωνικές, πολιτικές αλλαγές κ πολλά άλλα.

Γι'αυτό κ καταλήγοντας, πιστεύω ότι είναι από δύσκολο ως ακατόρθωτο σήμερα να μπορέσει κανείς να κάνει προβλέψεις.

ΟΥΦ! Σας έπρηξα. Ελπίζω να βρήκατε την υπομονή να το διαβάσετε.

Επι τη ευκαρία, μόλις συνειδητοποίησα ότι μιλάω λίγο σαν καθηγητής. Sorry για αυτό, θα προσπαθήσω να το αποφύγω next time. ;-)

Δημοσ.

Οκ .

Παραδιδω τα οπλα .

Παρακαλω τους συντονιστες της μουσικης : DJ_XLR8 και Cristina να αλλαξουν τον εξωτερκο τιτλο του τοπικ σε : Ποιος ειναι ο ορισμος του κλασικου σε ενα μουσικο κομματι ?

Ειναι ενδιαφεροντα τα οσα γραφονται παντως .

Δημοσ.
Διάβασα αρκετά προσεκτικά τα όσα γράφονται κ έχω να πω' date=' ότι κανένας δεν αντιμετώπισε το θέμα όπως θα έπρεπε. Και υπάρχει λόγος για αυτό.

Οι προβλέψεις για το μέλλον, μπορούν να γίνουν μόνο βασιζόμενοι σε ιστορικά δεδομένα. Δεν είναι δυνατόν ο καθένας να υποθέτει, υπολογίζοντας όλες τις συντεταγμένες ενός τόσο πολύπλοκου θέματος. Βέβαια το κακό είναι, ότι οι περισσότεροι είναι μουσικά ανιστόριτοι, αφού κανείς δεν έχει ακούσει μουσική που γραφόταν πριν το 1900 (για να μην πω πιο πολύ). Και αυτά τα επιχειρήματα που προβάλονται, η ιστορία μου έχει αποδείξει ότι δεν ισχύουν.

ΠΡΟΣΟΧΗ! Και την ιστορία βέβαια την βλέπει κανείς υποκειμενικά. Αυτά που εγώ θεωρώ ότι μου απέδειξαν κάτι, μου έχει συμβεί να συναντήσω ανθρώπους, που τους έπειθαν για το αντίθετο. Δεν ξέρω πώς ή γιατί συμβαίνει αυτό. Περίεργο ον ο άνθρωπος κ κάθε άποψη έχει κάποιους τρόπους να τεκμηριωθεί (ευτυχώς γιατί αλλιώς θα είμασταν ρομπότ).

Τα τοπ τεν λοιπόν σίγουρα δεν λειτουργούν. Και γενικά το τι είναι δημοφιλές σε μια εποχή, δεν σημαίνει ότι θα είναι κ στην επόμενη. Μπορεί όμως να είναι στην μεθεπόμενη. Δηλαδή, πιθανόν ένα κομμάτι να χαθεί για 100 χρόνια κ μετά να ξεθαφτεί κ να αρέσει πάλι. Κάτι που συνέβη ας πούμε στον Bach, που δεν ήταν δημοφιλής ούτε στην εποχή του, αλλά ούτε κ για 100 ακόμα χρόνια. Παρόλα αυτά, κ ενω ο κόσμος δεν τον ήξερε, η μουσική του πέρασε (με αφανείς τρόπους) στον Mozart και στον Beethoven, και ο κόσμος δεν έχασε τη επαφή μαζί του. Κάποια στιγμή αργότερα, τον ξέθαψε ο Mendelson, και από τότε είναι όχι απλά κλασικός αλλά ο αρχιδάσκαλος όλων μας. Πληροφοριακά, αν δεν υπήρχε ο Bach, όλη η πορεία της μουσικής θα είχε ακολουθήσει εντελώς άλλο δρόμο. Και αυτό είναι κάτι που δεν θα το πω για κανέναν άλλο συνθέτη. Επίσης, αυτό αφορά κ τη μουσική που ακούτε φυσικά, αφού οι πηγές της είναι στην κλασική ούτως ή άλλως. Κι όμως, παρόλα αυτά, ο Bach είχε χαθεί για χρόνια.

Βασικά, το ποιά τραγούδια θα μείνουν, θα εξαρτηθεί από το ποιά εποχή θα ακολουθήσει. Κάθε μουσική, έχει το νόημα της, μόνο μέσα σε ιστορικά πλαίσια. Αυτό δεν σημαίνει ότι όσο πάει κ η μουσική γίνεται καλύτερη. Απλά αλλάζει, για να χωράει στην ιστορική εποχή. Πιθανόν κάποτε, να φτάσουμε να ακούμε πάλι απλές μελώδιες κ τίποτα άλλο. Να παίζει ένα φλάουτο κ ένας να τραγουδάει.

Αυτοί οι κύκλοι έχουν γίνει μέσα στην κλασική μουσική. Συγγνώμη που την αναφέρω συνέχεια, αλλά είναι η μόνη που έχει κρατήσει αρκετές εκατοντάδες χρόνια ώστε να τη θεωρήσει κανείς ιστορικά αντικειμενική (μισώ αυτή τη λέξη!). Παλιά οι ορχήστρες ήταν μεγάλες, μετά γίναν πιο μικρές, και αργότερα ξαναμεγαλώσαν πάλι. Σήμερα, οι "ακαδημαϊκοί κύκλοι", γράφουν πάλι για μικρές ορχήστρες κ λίγα όργανα.

Δηλαδή μπορεί κανείς να φανταστεί μέταλ μουσική στην αρχαία ελλάδα (για να επιστρέψουμε κ σε αυτό που έλεγα πριν); Ή το ανάποδο;

Και κάτι τελευταίο: Η εποχή που διανύουμε σήμερα, πράγματι δεν έχει συγκεκριμένη "κατεύθυνση". Δηλαδή γράφονται από δεκάδες είδη μουσικής, με υποκατηγορίες κτλ. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι έτσι θα είναι πάντα. Ιστορικά, οι τέχνες, περνάνε τέτοιες εποχές, που αργότερα γίνεται ένα ξεκαθάρισμα κ περνάμε σε μια νέα εποχή. Κάτι τέτοιο είναι η εποχή Μπαρόκ, κ το πέρασμα στον κλασικισμό. Δηλαδή, την εποχή Μπαρόκ γίναν απίστευτα πειράματα (όχι μόνο στην μουσική αλλά κ σε όλες τις τέχνες) κ γράφτηκαν μέχρι κ τα πιο τρελά πράγματα. Αργότερα, η ιστορία κ ο άνθρωπος ξεκαθάρισαν αυτά τα έργα, κ μείναν αυτά που χρειάστηκαν (ας μου επιτραπεί η έκφραση).

Κάτι τέτοιο γίνεται κ σήμερα. Περνάμε αυτή τη φάση, και η ιστορία θα μας δείξει που πάμε. Θα παίξουν ρόλο κ οι κοινωνικές, πολιτικές αλλαγές κ πολλά άλλα.

Γι'αυτό κ καταλήγοντας, πιστεύω ότι είναι από δύσκολο ως ακατόρθωτο σήμερα να μπορέσει κανείς να κάνει προβλέψεις.

ΟΥΦ! Σας έπρηξα. Ελπίζω να βρήκατε την υπομονή να το διαβάσετε.

Επι τη ευκαρία, μόλις συνειδητοποίησα ότι μιλάω λίγο σαν καθηγητής. Sorry για αυτό, θα προσπαθήσω να το αποφύγω next time. ;-)[/quote']

file egrapses,emena me kalipses pliros me ta osa eipes parapanw...k idi ematha arketa...

p.s exeis kapoio site me tetoia istorika gegonota oso anafora tin mousiki?tha ithela na mathw kati parapanw

Δημοσ.
file egrapses' date='emena me kalipses pliros me ta osa eipes parapanw...k idi ematha arketa...

p.s exeis kapoio site me tetoia istorika gegonota oso anafora tin mousiki?tha ithela na mathw kati parapanw[/quote']

Δυστυχώς όχι. Αυτά που ξέρω, τα έμαθα από τις σπουδές μου. Πάντως θα ενημερώσω αν πέσει κάτι στην αντιληψή μου (όχι δηλαδή ότι το έχω ψάξει κιόλας). Πάντως, όπως με κάθε ιστορική αναζήτηση, το μυστικό είναι η ενημέρωση από πολλές πηγές. Μάλιστα, θα έλεγα κ σε πολλές τέχνες. Τα βήματα που έκανε η μουσική, υπάρχουν κ στις υπόλοιπες τέχνες. Μάλιστα, από όλες τις τέχνες, προηγείται η ζωγραφική (μπαρόκ κ κλασικισμός στη ζωγ. είναι χοντρά χοντρά 100 χρόνια πριν τα αντιστοιχα στην μ.) και η μουσική είναι η τελευταία που φτάνει στην ζητούμενη εποχή. Ίσως λοιπόν κάποιος που ξέρει από ζωγραφική κ παρακολουθεί τις εξελίξεις, να είναι ικανός να μας πει τι θα γίνει κ στη μουσική :-) (λέμε τώρα)

Και πολύ χαίρομαι που σου άρεσαν όσα έγραψα :-)

• 4 εβδομάδες αργότερα...
Επισκέπτης
Δημοσ.
Μήπως είσαι μουσικολόγος?

Όχι. Έχω σπουδάσει όμως θεωρητικά σε πολλά επίπεδα (κλασική, βυζαντινή, ηλεκτρονική) και έχω μια σφαιρική (ας πούμε) γνώση. Υποθέτω ότι ένας μουσικολόγος (που ξέρει καλά όμως τη δουλειά του, γιατί υπάρχουν κ μουσικολόγοι που ξέρουν λιγότερα κ από μένα), θα μπορούσε να μας πει περισσότερα.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...