denexo Δημοσ. 8 Απριλίου 2005 Δημοσ. 8 Απριλίου 2005 ...αφού διαπιστωμένα παρέδωσε πνεύμα η μητρική στο δεύτερο μηχάνημά μου, είμαι για αναζήτηση μητρικής. Στην αρχή σκεφτόμουν για μία φτηνή μητρική. Αλλά επειδή ισχύει το ρητό "ότι πληρώνεις παίρνεις" αποφάσισα να πάρω μία καλή. Στο "καλό" μηχανάκι έχω μία EPoX 8RDA3+ και εκτός από ένα πρόβλημα με "ηλεκτρικό θόρυβο" στον ήχο, που δεν κατάφερα ακόμα να λύσω, ο Sempron από 2GHz τρέχει συνεχώς στα 2.32GHz σταθερά. Έτσι σκεφτόμουν να βάλω την EPoX στο δεύτερο μηχανάκι και την καινούρια στο "καλό". Μετά από ψάξιμο διαπίστωσα ότι οι επιλογές είναι ελάχιστες. Κατέληξα στις εξής (με σειρά προτίμησης και με βάση τις δυνατότητες overclocking και σχόλια άλλων) : Asus a7n8x-e deluxe, Gigabyte GA-7n400pro2, Abit NF7-s rev.2. Ρωτώ λοιπόν με τη σειρά μου, ποιο θα προτείνατε; Αν γίνεται ανεφέρεται γιατί (δεν) το προτιμάτε; Υ.Γ. Για να προλάβω ίσως κάποιους, δεν υπάρχει σκέψη για πέρασμα στα 64bit.
denexo Δημοσ. 8 Απριλίου 2005 Μέλος Δημοσ. 8 Απριλίου 2005 Ρε παιδιά το ξέρω ότι αυτό το post είναι ξαναζεσταμένο φαγητό, αλλά πλέον οι επιλογές δεν είναι τόσες πολλές όπως το παρελθόν, για αυτό για πείτε την γνώμη σας.
acostas Δημοσ. 8 Απριλίου 2005 Δημοσ. 8 Απριλίου 2005 tha sou proteina tin gigabyte. Exo tin 7vtxe+ me enan athlon xp2000+ sto deytero mihanima moy gia 2 xronia kai einai poli statheri. tin asus tin eixa kai eixa provlimata me tis mnimes. Eitan poli eklektiki ithele mono samsung i kingston kai se sygekrimena dimms allios moy petoyse mple othones kai apo oti eida kai se forums tis asus eixan poloi to idio provlima. Tin piga piso kai pira mia albatron me tin opoia den exo kanena provlima. Gia tin abit eilikrina den ksero giati den eixa pote abit mobo. Ti cpu exeis gia ayth tin mobo?
denexo Δημοσ. 8 Απριλίου 2005 Μέλος Δημοσ. 8 Απριλίου 2005 Είναι ένας "ταπεινός" Athlon XP 1600+. Αλλά λέω μήπως τελικά βάλω την καινούρια μητρική με τον Sempron που έχω τώρα. Βασικά αυτό που θέλω είναι η καινούρια μητρική να έχει δυνατότητες overclocking αλλά και προοπτική για watercooling (δηλαδή να έχει αυτές τις τρύπες γύρω από το socket).
acostas Δημοσ. 8 Απριλίου 2005 Δημοσ. 8 Απριλίου 2005 ean theleis na valeis to athlon xp1600+ pare mia asus a7v8x agp 8x, 2sata,2pata, lan, 4usb2, 2usb1.1,me dynatotytes allagis kai tou fsb kai tou multiplier apo to bios . Poulane tetoies mobo stin stournari dipla stin cosmodata sta metaxeirismena me 30 euro xoris kalodia kai drivers. Ean theleis na valeis ton sempron tote emmeno stin gigabyte. Den tin exo dokimasei tin sygekrimeni alla pote den eixa provlimata me aytes. Episis einai poli voliko to utility poy exoyn gia na kaneis flash to bios online xoris na kindineyeis logo toy diplou bios pou exoun.
denexo Δημοσ. 8 Απριλίου 2005 Μέλος Δημοσ. 8 Απριλίου 2005 Όντως η Gigabyte είναι πολύ πλούσια από πλευράς hardware. Μάλιστα είχα μία τέτοια και την πούλησα για να πάρω την EPoX. Μάλιστα και τότε ήμουν μεταξύ της EPoX και της Abit αλλά λέγανε ότι η Abit "σκάει" πιο εύκολα από πλευράς πυκνωτών. Βέβαια έχει 3 χρόνια εγγύηση, οπότε βλέπουμε.
sotakas Δημοσ. 12 Απριλίου 2005 Δημοσ. 12 Απριλίου 2005 Abit NF7-s rev.2 aallll the way:)hehehe...einai super...egw exw asus a7n8x-x h opoios omws einai upervolika aplh....statherh de)
denexo Δημοσ. 12 Απριλίου 2005 Μέλος Δημοσ. 12 Απριλίου 2005 Να δω που θα την βρω όμως. Κανένα online store δεν την έχει(για Ελλάδα πάντα μιλάμε). Μεταχειρισμένη δεν θα προτιμούσα, οπότε να δω τι θα γίνει.
theglassicon Δημοσ. 12 Απριλίου 2005 Δημοσ. 12 Απριλίου 2005 Αbit AN-7......δεδομένου ότι για NF-2 υπάρχει μόνο ένας παίχτης (Αbit) και δεδομένου ότι έχω και τις δύο ,προτιμώ ΑΝ.
skelos Δημοσ. 13 Απριλίου 2005 Δημοσ. 13 Απριλίου 2005 Να δω που θα την βρω όμως. Κανένα online store δεν την έχει(για Ελλάδα πάντα μιλάμε). Μεταχειρισμένη δεν θα προτιμούσα, οπότε να δω τι θα γίνει. DFI lanparty ειχε το infoshop πριν απο 10 μερες στα 80 τελικη παρε τους τηλ
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.