Προς το περιεχόμενο

FX 55 VS 4000+. Τεραστια διαφορα τιμης!!!

rafraf24

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ρε παιδια, παρακολουθω τις τιμες και εχω κουφαθει εντελως. Στο πλαισιο ενας amd 4000+ εχει 500 ευρω περιπου και ενας fx55 εχει 830..!!!! Τα συμπερασματα δικα σας.....

Δημοσ.

Το προβλημα ειναι οτι θα εδινε κανεις 330 ευρω παραπανω για να παρει μια cpu με μηδενικη διαφορα στις επιδοσεις απο τον αμεσως κατωτερο? Δεν την καταλαβαινω αυτη την τιμολογιακη πολιτικη της amd.

Δημοσ.

Sosta, mia xara einai i timi. Yparxoune kapoioi kamenoi-matsomenoi pou theloune o kainourios tous ypologistis na einai top. Autoi tha ta skasoun gia enan FX-55 esto kai an exei mideniki diafora apodosis.

Δημοσ.

Ναι, αλλα μην ξεχναμε οτι σε λιγο καιρο θα βγει ο fx 57, και ο 55 θα πεσει στην τιμη του 4000+. Οποτε γιατι να παει καποιος και να αγορασει τωρα εναν fx55?

Δημοσ.

Να ξεχάσουμε τον ξεκλείδωτο πολλαπλασιαστή, καθώς και το overclocking potential του 55άρη ?

Αυτή είναι η τιμολογιακή πολιτική της εταιρίας.

Ο καθείς αγοράζει ότι θέλει.Δεν τον αναγκάζει κανείς.

Δημοσ.

Βιllpeppas, ο fx55 εχω ακουσει οτι δεν εχει μεγαλα ορια αντοχης, ειναι ηδη κοντα στα ορια της εχνολογιας 0,13nm, και απο προσωπικη εμπειρια, δεν καταφερα ποτε να τον βαλω να δουλεψει πανω απο τα 2.8ghz (Ειτε αλλαξα τα volt, ειτε "πουσαρα" τις μνημες, παντα πανω απο τα 2.8 δεν ξεκινανε καν τα windows).

Δημοσ.
Το προβλημα ειναι οτι θα εδινε κανεις 330 ευρω παραπανω για να παρει μια cpu με μηδενικη διαφορα στις επιδοσεις απο τον αμεσως κατωτερο? Δεν την καταλαβαινω αυτη την τιμολογιακη πολιτικη της amd.

Α ρε rafraf κατι προβληματισμοι που σε πιανουν ωρες ωρες....:D

Αν εχεις ενα "Χ" μοντελο επεξεργαστη και δεις το αμεσως μικρότερο οι διαφορες τους είναι μικρές αλλά υπαρκτες αλλά παλι δε δικαιολογουν τη διαφορα στη τιμή...Αυτό συμβαίνει και στην AMD και στην Intel.

Αν θες να παρεις FX-55 ή Extreme edition δε σε ενδιαφερουν τα χρήματα γιατι προφανως εχεις καλο πακέτο...Εκει πονταρουν και οι εταιρίες και στα μασανε!!

Εσυ ας πουμε γιατι πήρες FX-55?Με εναν μικροτερο δεν εκανες δουλεια?Μη μου πεις οτι δε σε καλυπτε ενα μικροτερο μοντελο...

Δημοσ.

rafraf μονο του σπανου τα γενια δε γίνονται...:D

Μολις ερθουν τα blocks που περιμενει ενας φίλος θα αρχισει το ανεβασμα του FX...stay tuned!;)Αρχικός στοχος τα 3Ghz και βλεπουμε...

Δημοσ.
Α ρε rafraf κατι προβληματισμοι που σε πιανουν ωρες ωρες....:D

Αν εχεις ενα "Χ" μοντελο επεξεργαστη και δεις το αμεσως μικρότερο οι διαφορες τους είναι μικρές αλλά υπαρκτες αλλά παλι δε δικαιολογουν τη διαφορα στη τιμή...Αυτό συμβαίνει και στην AMD και στην Intel.

Αν θες να παρεις FX-55 ή Extreme edition δε σε ενδιαφερουν τα χρήματα γιατι προφανως εχεις καλο πακέτο...Εκει πονταρουν και οι εταιρίες και στα μασανε!!

Εσυ ας πουμε γιατι πήρες FX-55?Με εναν μικροτερο δεν εκανες δουλεια?Μη μου πεις οτι δε σε καλυπτε ενα μικροτερο μοντελο...

Εγω τοτε τον πηρα γιατι ο 4000+ ειχε 760 ευρω,. και ειπα μιας και παιρνω ακριβο amd ας παρω τον fx55, που εχει 80 ευρα παραπανω.

Billpeppas, ποιο συστημα ψυξης προτεινεις για overclocking του συγκεκριμενου cpu?

Δημοσ.

καλό custom made watercooling.

Για extreme καταστάσεις, ένα Asetek Vapochill LS.

για overclocking πειραματισμούς ( μη μόνιμα πράγματα ) , πας σε άλλα "πραμάτια" :D

Δημοσ.

Μαλιστα, thanx για τις πληροφοριες. Η συγκεκριμενη μητρικη που εχω υποστηριζει καθολου η πρεπει να καταφυγω σε λυση με nforce4?

Δημοσ.

Η mobo σου δεν έχει AGP/PCI Lock.

Εμπόδιο v1.

Δεν πάει καλά ούτε σε μικρά ΗΤΤ.

Εμπόδιο v2.

Αν θες AGP:

MSI K8N Neo2 Platinum

Αν θες PCI-Express:

DFI nF4 Series ( SLI-DR rulezzz )

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...