CyberWalker Δημοσ. 16 Απριλίου 2005 Δημοσ. 16 Απριλίου 2005 Γειά σας! Εδώ και δύο μέρες αντιμετοπίζω ένα πρόβλημα που από τη φύση του κανονικά δεν είναι και τόσο δύσκολο αλλά δυστυχώς σε εμένα ό,τι και αν κάνω, πάντα κάτι πάει στραβά! Έχω 3 ΠΑΝΟΜΟΙΟΤΥΠΟΥΣ 80άρηδες σκληρούς δίσκους, εκ των οποίων οι 2 δημιουργούν ένα RAID stripe set (160GB) και ο άλλος είναι μόνος του (80GB). Στο stripe έχω βάλει τα WinXP ενώ στο άλλο έχω βάλει SuSE Linux 9.2 Ο RAID controller είναι μια PCI card της Silicon Graphics. Για να κάνω το stripe έχω χρησιμοποιήσει τα δύο Master των Primary και Secondary channels, ενώ τον τρίτο 80άρη τον έχω βάλει ως Slave σε ένα από τα δύο channels, νομίζω στο πρώτο. (πρώτο ή δεύτερο δε νομίζω ότι παίζει ρόλο έτσι κι αλλιώς) Το LINUX δεν μπορούσε να εγκατασταθεί πάνω σε stripe (θα το χαλούσε γιατί δεν το αναγνωρίζει σωστά) και γι' αυτό συνειδητά έβγαλα τους δύο striped HDDs από το power όταν έκανα την εγκατάστασή του. Τα WinXP τα είχα ήδη πολύ καιρό τώρα και φυσικά δεν ήθελα να πάθουν τίποτα. Μετά την εγκατάσταση όπως είναι λογικό το κάθε ένα έτρεχε ανεξάρτητα μια χαρά. Το πρόβλημα όμως είναι τι θα γινόταν όταν θα τα έτρεχα ταυτόχρονα με όλα να έχουν power; Έτσι αποφάσισα να εγκαταστήσω τον System Commander 7.04 για να κάνω override τους boot managers και να βάλω τον δικό του. Εγκαταστάσθηκε μια χαρά ο System Commander και το menu του, αλλά όταν από το menu διαλέγω 'linux' δεν μπαίνει! Τότε ο Commander πετάει μήνυμα "The partition appears to have a defective boot record or an OS has not been installed yet, and it has been as a choise to boot. The normal boot signature is missing." κτλ κτλ... Καμιά ιδέα; Θα προτιμούσα να μη το κάνω μέσω επιλογών του grub, ειδικά μάλιστα από τη στιγμή που όλοι οι σκληροί είναι πανομοιότυποι και οι δύο σε striped set που δεν αναγνωρίζεται σωστά και φοβάμαι μή κάνω κανένα λάθος και θέσω κάποιο mount point και fstab options που μετά τις μετανιώσω! Ήδη δοκίμασα από το CD εγκατάστασης να κάνω repair του linux και παραλίγο να κάνω ζημιά!
CyberWalker Δημοσ. 22 Απριλίου 2005 Μέλος Δημοσ. 22 Απριλίου 2005 Τι απέγινε;! Κανείς; Ούτε μια ιδέα..;
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.