Προς το περιεχόμενο

Playstation 2 πρόβλημα

iagouaros

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Μετά από 13 μήνες το playstation μου, αρνείται πεισματικά να διαβάσει δισκάκια. Δεν διαβάζει τίποτα. Ποτέ δεν είχα πρόβλημα στην ανάγνωση, ούτε καθυστέρηση. Οι ώρες που έχει παίξει το ps2 είναι πολύ λίγες.

Το άνοιξα, καθάρισα την κεφαλή από πάνω και από κάτω, πείραξα και λίγο τα ποτενσιόμετρα που είχε, αλλά πάλι τα ίδια.

Έχει κανείς ιδέα τι μπορεί να φταίει;

Δεν έχει πειραχτεί το ps2. Η πρώτη φορά που ανοίχτηκε ήταν η χτεσινή για καθαρισμό.

Δημοσ.
Μετά από 13 μήνες το playstation μου' date=' αρνείται πεισματικά να διαβάσει δισκάκια. Δεν διαβάζει τίποτα. Ποτέ δεν είχα πρόβλημα στην ανάγνωση, ούτε καθυστέρηση. Οι ώρες που έχει παίξει το ps2 είναι πολύ λίγες.

Το άνοιξα, καθάρισα την κεφαλή από πάνω και από κάτω, πείραξα και λίγο τα ποτενσιόμετρα που είχε, αλλά πάλι τα ίδια.

Έχει κανείς ιδέα τι μπορεί να φταίει;

Δεν έχει πειραχτεί το ps2. Η πρώτη φορά που ανοίχτηκε ήταν η χτεσινή για καθαρισμό.[/quote']

Γεια σου φίλε μου!

Κατά πάσα πιθανότητα πρέπει να έχει χαλάσει το Laser στο Playstation.

Δεν παίζει ρόλο που δεν το έχεις χρησιμοποιήσει πολύ καιρό, μηχάνημα είναι και μπορεί να χάλασε ανεξάρτητα αν δεν το έχεις δουλέψει πολύ.

Μπορεί σε κάποιο Games ή DVD να ζορίστηκε το Laser να το διαβάσει και να χάλασε.

Αν έχεις κάνει δοκιμή να παίξει (DVD, GAMES, CD Μουσικής) και δεν σου παίζει κανένα τότε πρέπει να φταίει το Laser.

Δεν θυμάμαι πόσο εγγύηση έχει το Playstation, αν είσαι μέσα στη εγγύηση τότε πήγαινε το για έλεγχο.

Σε διαφορετική περίπτωση που δεν είσαι μέσα στη εγγύηση και σιγουρευτείς ότι φταίει το Laser τότε αγόρασε ένα Laser και τοποθέτησε το εσύ αν γνωρίζεις.

Αν έχεις απορίες και χρειάζεσαι κάποια βοήθεια εδώ είμαστε για κάθε δυνατή βοήθεια.

Δημοσ.

Tωρα που το ανοιξες δεν πιστευω να το δεχτουν,αλλα μπορεις να το πας σε καπιον ειδικο.Δεν πιστευω να σου παρει πολλα για να το δει (15-20e)Μηπως το εχεις τσιπαρει.Αν ναι πηγαινε το σε αυτον.

Δημοσ.

Γενικά το laser των ps2 δεν είναι και πολύ ποιοτικά και τα φτήνουν εύκολα. Βέβαια όπως λές και εσύ δεν το έχεις πολυχρησιμοποιήσει οπότε είναι λίγο περίεργο να έχει χαλάσει. Δοκίμασες να παίξεις με το laser calibration? Είναι ένα "περιστροφικό διακοπτάκι" το οποίο ρυθμίζει την απόσταση του laser απο το δισκάκι. Δοκίμασε να το στρίβεις ένα click την φορά και να δοκιμάζεις μήπως φτιάξει. Απο εκεί και πέρα η αντικατάσταση του laser κοστίζει γύρω στα 110 ευρά οπότε δεν συμφέρει. Εγώ έψαξα στο ebay και βρήκα laser με 50 ευρώ (μεταφορικών συμπεριλαμβανομένων) το οποίο και έχω και θα εγκαταστήσω σύντομα. Εγώ είχα πρόβλημα μόνο με GT4 ενώ όλα τα υπόλοιπα παιχνίδια παίζαν κανονικότατα.

Δημοσ.

Έκανα ότι είναι δυνατό για να φτιάξει το lazer, απλώς το βλέπω πολύ περίεργο να έχει χαλάσει γιατί έπαιξε πολύ λίγο.

Η εγγύηση τελείωσε γι'αυτό και το άνοιξα.

Πίστευα ότι μπορεί να κάηκε κανένα chipaki (controller lazer) που θα δίνει την εντολή για την ανάγνωση.

Στο modchip έχει κάτι τέτοιο http://www.modchip.gr/catalog/product_info.php?cPath=22_45&products_id=133

'Εως εκεί όμως. Τώρα τι κάνω είναι το θέμα; Να αλλάξω κεφαλή δεν συμφέρει, αλλά και πάλι να δώσω 30? για το chipaki + 15? μεταφορικά και να μην γίνει τίποτα, κρίμα είναι.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...