Apostolishatz Δημοσ. 21 Απριλίου 2005 Δημοσ. 21 Απριλίου 2005 Παιδιά help me!Έκανα format και έβαλα xp pro sp2(πριν είχα home sp1).Καταρχάς κάνει αρκετά περίεργα(επανεκκινήσεις στα καλά καθούμενα,η γραμμή εργασιών γίνεται στο στυλ "κλασικά windows" και όχι "windows xp" και άλλα κουλά.Δε ξέρω τι δεν πήγε καλά(τα έκανε και πριν αυτά και πίστευα με το format να διορθωθούν).Κάτι διάβασα σε ένα topic για κάποια δισκέτα κατά την εγκατάσταση των windows για όποιον έχει δίσκο sata,αλλά δεν πολυκατάλαβα,εγώ δεν το έκανα αυτό,παίζει πρόβλημα;Τι μπορεί να μην πήγε καλά στο format;Και μια ηλίθια ερώτηση,αν βάλω άλλο σκληρό μπορώ να αλλάξω το γράμμα;Λογικά θα πάρει το G:/ αλλά θέλω να πάρει το J:/ για να μην αλλάξουν κάτι αρχεία(playlists).Γίνεται ή να κάνω κάνα κόλπο με daemon tools και να βάλω virtual drives πριν τον συνδέσω;;(Αν ξέρει κανείς χωρίς daemon το προτιμώ).Περιμένω τα φώτα σας...
barcoder Δημοσ. 22 Απριλίου 2005 Δημοσ. 22 Απριλίου 2005 Καλησπέρα Apostolishatz Βασικά, όταν κάνεις εγκατάσταση των WinXP σε δίσκο οποίος δεν βρίσκεται στο κλασικό IDE, όπως SATA, RAID IDE κ.α., χρειάζεται drivers για να αναγνωρίσει τον αντίστοιχο controller, άρα και τον συγκεκριμένο δίσκο. Οι drivers για να φορτωθούν, θα πρέπει να υπάρχουν σε δισκέτα (δυστυχώς....). Τη δισκέτα μπορείς να την φτιάξεις από το CD της μητρικής. ΑΝ δεν το έχεις, τους κατεβάζεις από το Internet (το site της εταιρείας της μητρικής). Όσο αφορά την άλλη ερώτηση, δεν διευκρινίζεις αν έχεις άλλους δίσκους ή οπτικές συσκεύες στα IDE ports ή σε κάποιον on-board controller, οπότε να σου πω τι ακριβώς χρειάζεται να κάνεις.
Apostolishatz Δημοσ. 23 Απριλίου 2005 Μέλος Δημοσ. 23 Απριλίου 2005 Barcoder ευχαριστώ πολύ,κατάλαβα απόλυτα για τους drivers,έχω και το cd της μητρικής οπότε το θέμα λύνεται.Βασικά το πρόβλημα με τις επανεκκινήσεις που έλεγα πιο πάνω οφειλόταν στο δίσκο ο οποίος είχε "χτυπήσει".ευτυχώς η εγγύηση μου είναι εν πλήροι ισχύ οπότε θα αντικατασταθεί εντελώς δωρεάν.Αυτό με τα γράμματα στις μονάδες δίσκου έχει ως εξής:Στον υπολογιστή έχω a:/δισκέτα c:/σκληρός των windows d:/δεύτερος σκληρός e:/dvd-rom f:/dvd-rw και g:/cd-rw.Ρωτάω αν μπορώ μέσα από τα windows να αλλάξω το d:/ του β' σκληρού και να το κάνω j:/.
gerontas Δημοσ. 23 Απριλίου 2005 Δημοσ. 23 Απριλίου 2005 ...Ρωτάω αν μπορώ μέσα από τα windows να αλλάξω το d:/ του β' σκληρού και να το κάνω j:/.Μπορείς Πας με δεξί κλικ στο "Υπολογιστής μου" -> Διαχείριση -> Διαχείριση Δίσκων Στό γράφημα που ανοίγει, δεξί κλίκ στο δίσκο που θες και αλλάζεις το γράμμα. (Μόνος περιορισμός, να είναι ενδεχομένως το J: δεσμευμένο π.χ. από κάποιο Image Drive ή USB Disk, αλλά αυτό το ξεπερνάς εύκολα). Καλή Τύχη. (Κυρίως με την αλλαγή του προβληματικού δίσκου, η διαδικασία που συζητάμε είναι απλή).
Apostolishatz Δημοσ. 23 Απριλίου 2005 Μέλος Δημοσ. 23 Απριλίου 2005 Gerontas ευχαριστώ πολύ.Το πήρα το pc με το νέο σκληρό και εγκαθιστώ τώρα τα XP Pro,βρήκα όμως στο laptop μου αυτό που λες με γράμματα(Διαχείριση δίσκων)οπότε όλα κομπλέ.Ευχαριστώ πολύ.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.