Προς το περιεχόμενο

τι χρειαζεται να ξερω για να παρω το πτυχιο ecdl?

lazaross

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
μπορω εχοντας διαβασει μονο μια ενοτητα να παω και να δωσω μονο για αυτην? ή πρεπει ολες μαζι? επισης το τεστ τι μορφης ειναι? εχει μονο ερωτησεις επιλογης/αντιστοιχησης/σωστο-λαθος ή και αναπτυξης/συντομης απαντησης? ποσο χρονος ειναι διαθεσιμος? τι ποσοστο πρεπει να εχω απαντησει σωστα?

ναι, μπορείς να δίνεις κάθε ενότητα ξεχωριστά. νομίζω πρέπει να πιάσεις 75% για να περάσεις. για τα υπόλοιπα πάρε ένα βιβλίο να διαβάσεις-ασχοληθείς και θα δείς πως είναι...όλα έχουν συνοδευτικό cdaki με τεστάκια.

• Απαντ. 81
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

ναι ειχε και ενα cd με ερωτησεις. απαντησα απο τις 20 τις 18 σωστα, εχοντας διαβασει μονο τις 22 πρωτες σελιδες του βιβλιου. υπερβολικα ευκολο μου φανηκε. τεσπα! οι επομενες ενοτητες που μιλανε για word/excel για ποια εκδοση λενε? γιατι εγω εχω τα windows xp. μπορω να δωσω στα office xp ή υπαρχει μια προκαθορισμενη εκδοση στην οποια πρεπει να εξεταζεσαι? ( πχ στα office 2000 ).

Δημοσ.
Ναι' date=' μπορείς. Αρκεί να απευθυνθείς σε οποιοδήποτε εξεταστικό κέντρο ECDL. Στο http://www.ecdl.gr θα βρεις πληροφορίες για το ποια εξεταστικά κέντρα δίνουν εξετάσεις μέσα στις επόμενες 20 ημέρες. Επίσης δεν χρειάζεται να δώσεις και τις 7 ενότητες. Το τελευταίο σχέδιο νόμου που μάλλον θα είναι και το οριστικό, ορίζει ότι πρέπει να έχεις γνώσεις στα: χρήση λειτουργικού συστήματος (με λίγα λόγια Windows), επεξεργασία κειμένου, λογιστικά φύλλα και internet. Οι αντίστοιχες ενότητες στο ECDL είναι οι 2,3,4 και 7.

Αν πάρεις τις 4 αυτές ενότητες (ή και οποιεσδόποτε 4 ενότητες από τις 7 - απλώς αυτές που αναφέρω αφορούν το ελληνικό δημόσιο), αποκτάς το ECDL Start. Αν πάρεις και τις 7 αποκτάς το ECDL Core.

Αν ασχολείσαι μερικά χρονάκια με τους υπολογιστές, τις ενότητες 2 (Windows) και 7 (Internet) θα τις περάσεις με κατεβασμένα χέρια. Το word και το excel δεν είναι δύσκολα, απλώς απαιτούν να μάθεις κάποια πράγματα που μπορεί με απλή ενασχόληση μαζί τους να μη σου χρειάστηκαν ποτέ.

Από τις υπόλοιπες ενότητες, η 1η (Βασικές έννοιες) είναι της απελπισίας (ειδικά λόγω της χρήσης ελληνικής ορολογίας) - απορώ γιατί υπάρχει ακόμη ως ενότητα. Η 5η (Powerpoint) είναι πολύ εύκολη αν γνωρίζεις σχετικά καλά Word/Excel, ενώ η 6η (Access) είναι μάλλον η δυσκολότερη, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι είναι πολύ δύσκολη.[/quote']

Πολύ σωστά αυτά που είπε ο clairvoyant. Να συμπληρώσω τα εξής:

1.ΔΕΝ χρειάζεται να κάνεις φροντιστήριο (τζάμπα χρήματα θα δώσεις). Αγόρασε τα 7 βιβλία του ECDL (κυκλοφορούν σε διάφορες εκδόσεις, εγώ πήρα του Κλειδάριθμου). Σε αυτά στο τέλος κάθε κεφαλαίου έχει ερωτήσεις και στο CD έχει τις απαντήσεις. (εκτός από τα τεστάκια στον Η/Υ που δε βοηθάνε και πολύ). Μάθε τις ερωτήσεις αυτές και θα περάσεις σίγουρα χωρίς ούτε ένα μάθημα. Κάνε βέβαια και πρακτική εξάσκηση. Αν ξέρεις πέντε πράγματα από Η/Υ-Windows, θα τα μάθεις σε 1-2 μέρες και θα είσαι έτοιμος! (τον περισσότερο χρόνο θα σου φάει βέβαια η access).

2. Η βάση είναι το 80% (όχι το 75 που αναφέρθηκε). Εξαίρεση η ενότητα 1 που είναι 60% νομίζω αλλά έτσι κι αλλιώς αστεία είναι!!

3.Προσοχή στη λεπτομέρεια!! Τι εννοώ: Σου λέει π.χ. μετονόμασε τον φάκελο "ΕCDL" σε "Insomnia". Αν τον μετονομάσεις σε "insomnia" (δηλ. όχι με κεφαλαίο Ι) ή δε βάλεις τόνο σε ελληνικό χαρακτήρα, θα πάρει ΟΛΗ την ερώτηση λάθος!!!

Δημοσ.

λετε οτι η ενοτητα 1 ειναι ευκολη, αλλα εμενα μου φαινεται η πιο δυσκολη! μου αρεσει που εχει και ερωτησεις σχετικα με τα πνευματικα δικαιωματα προγραμματων κτλ..!!

στα βιβλιοπωλεια τα βρισκω αυτα? και αφου διαβασω πχ την πρωτη ενοτητα παω σε ενα easy-learning και τους λεω οτι θελω να δωσω? υπαρχουν συγκεκριμενες ημερομηνιες?

Δημοσ.

Αυτό που ισχύει μέχρι τώρα είναι ότι έχουν αναγνωριστεί και δεν υπάρχει ποτέ περίπτωση να πουν κάτι για το ecdl την microsoft και το cambridge όσον αφορά τα πτυχία πληροφορικής για αυτούς που τα έχουν αποκτήσει μέχρι 31/12/2004.

Για τους υπόλοιπους, υπάρχει μία μεταβατική περίοδος που θα είναι λέει μέχρι 31/12/2005 όπου και θα δημιουργηθεί και ένας κρατικός φορέας (όπως και με τα πιστοποιητικά γλωσσομάθειας). Για την μεταβατική περίοδο και μετά ΔΕΝ γνωρίζει ΚΑΝΕΝΑΣ τίποτα, τι αναγνωρίζεται και τι όχι και όποιος σας λέει ότι δεν αναγνωρίζεται το Χ πτυχίο και ότι αναγνωρίζεται το Ψ ή δεν ξέρει τι του γίνεται ή σας κοροιδεύει. Δεν ξέρουν ούτε αυτοί που έχουν (υπό)γράψει το προεδρικό διάταγμα και περιμένουμε μέσα στον Μάιο μία απάντηση. Το πιο πιθανόν πάντως είναι ότι θα αναγνωριστούν ΟΛΟΙ οι φορείς που πληρούν τις προυποθέσεις (οι 3 που αναφέρω παραπάνω + ο κρατικός και αν υπάρξει άλλος που κάτι ακούγεται για το ΑΠΘ αλλά το βλέπω λίγο χλωμό).

Σχετικά με τις τιμές, αυτές που αναφέρθηκαν σε κάποιο post (65+25χ7+20) είναι οι προτινόμενες που σημαίνει ότι μπορεί να βρει κάποιος και φτηνότερα και ακριβότερα.

Όσον αφορά την εξεταζόμενη ύλη είναι ΕΔΩ

Για κάποιον άσχετο με τους υπολογιστές, θα πρότεινα την παρακολούθηση κάποιων μαθημάτων σε κάποιο κέντρο πληροφορικής. Για τους σχετικούς μία ματιά σε κάποιο test και στην ύλη είναι αρκετή. Για τους demi, η μελέτη ενός βιβλίου που να περιέχει τις ενότητες του syllabus 4 θα τους οδηγήσει στον τίτλο.

edit: Ένα test, της εταιρείας που βγάζει το software της διαδικασίας των εξετάσεων είναι ΕΔΩ

Δημοσ.

τι βιβλία δίνει ? (εκδόσεις)

προτίμησε κάτι που να είναι πιστοποιημένο από την ΕΠΥ (Γκιούρδας, Κλειδάριθμος κτλ)

Δημοσ.

του γουλτιδη ενα βιβλιο την αναθεωρημενη εκδοση να παρεις !

απ' τον ποθητο στην πλατεια κανιγγος το αγορασα!

Δημοσ.
Είχε πάρει το αυτί μου, ότι για να πάρεις κάτι σαν πιστοποίηση/βεβαίωση θα αρκεί επίσης να έχεις κάνει έναν αριθμό πανεπιστημιακών μαθημάτων(νομίζω 4) που να έχουν σχέση με υπολογιστές. Μου το είχε πει η αδερφή μου, αλλά δε θυμάται σε ποια εφημερίδα το είχε διαβάσει.. Κι εμένα θα με αφορούσε, γιατί στη σχολή μου (μαθηματικό), έχουμε ήδη κάνει 4 μαθήματα σχετικά.. 3 γλώσσες προγραμματισμού και ένα άλλο οργάνωση αρχείων Η/Υ.. Το αναφέρω με κάθε επιφύλαξη, μην το δέσετε κόμπο. Απλά το είπα μήπως και το έχει ακούσει και κάποιος άλλος, να το επιβεβαιώσει/διαψεύσει..

Ξέρει κανείς με ποια διαδικασία;

Edit: Κάλεσα την ECDL Hellas και μου είπαν ότι δεν ισχύει. Επίσης δεν βρήκα τίποτα σχετικό στο site τους.

Δημοσ.

Δεν ισχύει κάτι τέτοιο. Αυτό που ισχύει είναι ότι ΔΕΝ χρειάζεσε την πιστοποίηση αν έχεις κάνει τα παραπάνω μαθήματα καθώς το πτυχίο σου, αποδεικνύει τις γνώσεις σου στην χρήση υπολογιστών.

Δημοσ.

Και λογικό να στο πουνε αυτό απο την ECDL. Είναι σαν να παίρνεις το pανεπιστήμιο του Cambridge και να ζητάς να σου βγάλουνε πτυχίο profficiency επειδή έχεις πάρει Bachelor από Αγγλικό πανεπιστήμιο. Σαν γνώσεις αγγλικών είσαι καλυμένος αλλά πτυχίο δεν θα σου δώσουνε ;)

Δημοσ.

Symfwnw apolytws me ton clairvoyant kai diafwnw me Karib!!! Safws kai tha bgei Kratiko Pistopoihtiko gia ypologistes alla den tha katarghthei to ECDL!!!Mhn ksexnate kai thn Eyrwpaikh Enwsh!!!To anagnwrizei kanonikotata..den mporoume na kanoume pisw pia s'ayto.......!!!Etsi egine eksallou kai me to Kratiko Pistopoihtiko Glwssomatheias!! Katarghthike to Lower???????Se kamia periptwsh kai oute prokeitai............! Apla tha ftiaksei ana forea akoma to kratos gia na ta ''pairnei'' kai apo'kei!!!!!!!!

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...