Προς το περιεχόμενο

ZoneAlarm και Οpera/Mozilla - περίεργο alert

xpapias

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Χρησιμοποιώ εδώ και πολύ καιρό, το ZoneAlarm σαν firewall στον υπολογιστή μου. Τις τελευταίες μέρες όμως παρατήρησα ένα περίεργο alert, κάθε φορά που συνδέομαι στο internet και ανοίγω το Opera (το ίδιο συμβαίνει και με τον Mozilla).

Το Alert με ρωτάει "Do you want to allow Opera Internet Browser to accept connections from the Internet?" και μου δίνει απο κάτω πληροφορίες:

Source IP: x.y.z.w: DNS ( x,y,z,w δεν τα θυμάμαι αλλά μπορώ να τα δω αν θέλετε)

Application: opera.exe

Version:2840

Να πω οτι το alert μου εμφανίζεται τις τελευταίες μέρες μόνο και δεν μου έβγαινε παλιότερα. Έχει κανείς καμιά ιδέα γιατι μου εμφανίζεται;

Δημοσ.

Αν το μήνυμα βγαίνει μετά την αναβάθμιση στην τελευταία έκδοση του Opera ή του Mozilla, είναι απόλυτα φυσιολογικό.

Το ZA ζητάει άδεια και στην περίπτωση αναβαθμισμένων προγραμμάτων (στο μήνυμα εμφανίζει και το λόγο: "Changed Program"). Αν δίνοντας άδεια τσεκάρεις το box "Remember this setting" δεν πρέπει να το ξανακάνει.

Hope it helps

Δημοσ.

Xμμμ.... Δεν έχω αναβαθμίσει κανένα από τα 2 προγράμματα. Επιπλέον το πρόβλημα είναι ότι δεν μου ζητάει άδεια για να κάνει connect αλλά για να κάνει accept connections. Kαμιά άλλη ιδέα?

Δημοσ.

Οi browser κανονικα λειτουργουν ως clients. δηλαδη ζητάνε connections, δεν δέχονται. τα προγραμματα που δέχονται connections τα λέμε "servers".

ετσι οταν το firewall μας χτυπαει καμπανακι ... "do you allow X browser to act as server?" φυσιολογικα μας ανυσηχεί. Αν αυτο εβγαινε κανοντας χρηση των IE, maxthon, avant θα ελεγα οτι εχουμε σιγουρα spyware.

o firefox (αρα και οι mozilla, netscape) εχουν μια ιδιοτροπία. ανοιγει μια πορτα απ οπου στελνει data, και μια πορτα απ οπου λαβαινει αυτα τα ιδια data. To ιδιο το προγραμμα στελνει στον εαυτο του. δε στελνει στο ιντερνετ. Νομιζω εχει σχεση με τη λειτουργια password manager. πχ. τωρα που το εχω ανοικτο βλεπω στο δικο μου, βλεπω στο firewall εχει ανοιχτες τις πορτες 1114, 1113.

προσεξε την επομενη φορα που θα βγαλει το μηνυμα, Source IP χχχ, πρεπει να εχει εκει οτι o "αλλος" που προσπαθει να συνδεθει στον firefox ειναι ο 127.0.0.1 ;h localhost. αν ειναι ετσι δεν υπαρχει προβλημα, ο "αλλος" εισαι εσύ.

βαλε rule οτι το επιτρεπεις παντα αρκει να ειναι αιτηση απο τον 127.0.0.1

το ιδιο ισχυει για το email client Thunderbird.

για opera δεν το εχω διαβασει, αλλα πιθανο κανει κατι παρομοια. σημασια εχει ποια ip ειναι. απο τη δικη σου (127χχχχχχ), προς τη δικη σου παλι, δεν υπαρχει προβλημα. Με μια αγνωστη απ το ιντερνετ, υπάρχει..

το γιατι δε στο ρωταγε, και αρχισε ξαφνικά , δεν ξερω. ειναι σιγουρο οτι κατι άλλαξε: ή το προγραμμα, ή το firewall.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...