Προς το περιεχόμενο

Ερασιτεχνική υποβολή ιδέας για σενάριο ταινίας σε παραγωγούς

karib

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Να ξεκαθαρίσω ότι είμαι ένας απλος insomniac και όχι σεναριογράφος.

Και επειδή τον χώρο του κινηματογραφου δεν τον κατέχω, ρωτώ τους πιο ειδικούς:

Ερώτηση: υπάρχει καμιά ιστοσελιδα που να δίνει τη δυνατότητα να προτείνει ο καθένας ένα πιθανό σενάριο για ταινία, είτε σε σεναριογράφους είτε σε εταιρίες παραγωγής ταινιών είτε σε μεγάλα στουντιο του εξωτερικού?

Απλα να μπορεί να υποβάλει μια πρόταση και κάποιες πρώτες πληροφορίες και αν θελήσουν ας το ψάξουν περισσότερο και ας απορρίψουν ή ας κάνουν μια σχετική ταινία?

Καποια ιστοσελιδα ή κάτι σχετικό (πέρα από το email που ειναι σχεδον αχρηστο να στελνεις αδιακρίτως)

Δημοσ.

Istoselida den nomizw,frontise na pareis plirofories gia tin etairia paragwgis kai mila/steile/grapse.Pantws e-senario eidika made in Greece me tin kamia(exeis ypopsin ti kthnos einai ena senario gia tainia 90' ; )

Δημοσ.
Να ξεκαθαρίσω ότι είμαι ένας απλος insomniac και όχι σεναριογράφος.

Γιατί το λές αυτό ... οι σεναριογράφοι είναι ανώτεροι από τους απλούς insomniacs ? :)

Αυτό είναι προσβολή στους απανταχού insomniacs :P

Σοβαρά τώρα ... πές ότι στέλνεις μια ιδέα για σενάριο , ποιός σε διαβεβαιώνει ότι δεν θα το χρησιμοποιήσουν και θα το οικιοποιηθούν ?

Δημοσ.

Ας πουμε οτι καποιος εχει μια σκεψη-κεντρικη ιδεα στο μυαλο του. Οχι πληρες σεναριο.

Και δεν θελει χρηματα. Απλα θελει να ριξει σε καποιους την ιδεα, και αν ειναι βιωσιμο, ας κανουν ταινια με αυτο το θεμα.

Το πολυ πολυ να γραφτει το ονομά του τιμητικά.

Το θεμα ειναι να γυριστει μια παραγωγή με θεμα πρωτοτυπο που δεν το καλυπτει κατι απο τα υπαρχοντα.

Δημοσ.
Ας πουμε οτι καποιος εχει μια σκεψη-κεντρικη ιδεα στο μυαλο του. Οχι πληρες σεναριο.

Και δεν θελει χρηματα. Απλα θελει να ριξει σε καποιους την ιδεα' date=' και αν ειναι βιωσιμο, ας κανουν ταινια με αυτο το θεμα.

Το πολυ πολυ να γραφτει το ονομά του τιμητικά.

Το θεμα ειναι να γυριστει μια παραγωγή με θεμα πρωτοτυπο που δεν το καλυπτει κατι απο τα υπαρχοντα.[/quote']

Αυτα τα λες τωρα...

Βεβαια δεν ξερω το οικονομικο σου υποβαθρο, αλλα φανταζεσαι να στειλεις

εσυ μια ιδεα σε καποιους, να γινει επιτυχια, αυτοι οι καποιοι να κολυμπανε

στο ταληρο κι εσυ να μη δεις ουτε δραχμη...

Η συμβουλη μου ειναι αν εχεις μια καλη ιδεα, κοιτα να την κατωχυρωσεις

πρωτα και μετα στειλ' τη οπου νομιζεις. Νομιζω αλλωστε, οτι η κατωχυρωση

πνευματικης ιδιοκτησιας ειναι free.

Δημοσ.

bchris, και πως δηλαδη καποιος πατενταρει σεναριο?

Μα για μια ιδεα μιλαμε μονο. Οχι για σεναριο.

Δηλαδη αν βγει καποιος και πατενταρει την ιδεα Α, οποιος κανει κατι παρεμφερες σε ταινια πρεπει να του δινει δικαιωματα? Μιλαμε για ιδεα, οχι για σεναριο.

Με λιγα λογια, μιλαμε για το εναυσμα. Σημαντικο μεν, δεν το υποτιμω, και ξερω οτι καμια φορα η ιδεα ειναι 'ολα τα λεφτα'.

Αλλα αντε να εμπλακεις κανεις(απλος πολιτης-οχι εταιρια) σε δικαστικες διαμαχες οτι του πηραν την ιδεα κλπ.

Δεν ξερω, το βρισκω δυσκολο.

Δημοσ.

Κι εγω δεν ξερω τι παιζεται με την φαση, απλα σου λεω αφιερωσε μια-δυο μερες

να το ψαξεις, γιατι ειναι κριμα. ;-)

Δημοσ.

Uparxou biblia gia senariografous pos na promotaroun ta scripts,pos na to kanoun pio endiaferon etc. Episis uparxoun apeires etairies pou me mikro poso eksasfalizoun ta pneumatika sou dikaiomata pano sto script.Den mporeis na exeis pneumatika dikaiomata pano se mia idea, prepi na uparxei script.Uparxei poli uliko arkei na psakseis, softaware gia grapsimo senarion (kai freeware), koinothtes, available scripts gia na deis ti grafoun oi alloi senariografoi etc.Eixa diabasei kapou to Shreck 3, alla me ta krua asteis pou egrafe o tupas mallon sto ntoulapi tha meinei gia panta to script tou.

Δημοσ.
να γινει επιτυχια' date=' αυτοι οι καποιοι να κολυμπανε

στο ταληρο κι εσυ να μη δεις ουτε δραχμη...[/quote']

λογικό ... όλα είναι σε ευρώ πλεον :P:P:P

Δημοσ.

Έχω ακούσει, ότι ένας εύκολος τρόπος να εξασφαλίσει κανείς πνευματικά δικαιώματα, είναι να κλείσει σε ένα φάκελο το έργο του, να τον κλείσει με βουλοκέρι κ να το ταχυδρομήσει στον εαυτό του. Η σφραγίδα του ταχυδρομείου, που έχει πάνω ημερομηνία, μπορεί να αποδείξει σε δικαστήριο, ότι είχες γράψει το έργο πριν τις χχ/χχ/200χ. Βέβαια δεν το άκουσα από ιδιαίτερα έμπιστο πρόσωπο οπότε δεν το ξέρω, άλλα ας το ψάξει κάποιος αν τον ενδιαφέρει. Φαίνεται εύκολη λύση ;-)

Δημοσ.

Εγω παλι θα σου προτεινα να το δουλεψεις λιγο ακομα στο μυαλο σου, να το ολοκληρωσεις και, οταν θα παρει μια τελικη μορφη, μπορεις ακομα και να προσπαθησεις να το γυρισεις μονος σου. Πιστεψε με, μια ψηφιακη καμερα ειναι υπεραρκετη για να γυρισεις no-budget ταινια.

Οταν με το καλο ολοκληρωθει, υπαρχουν και διαγωνισμοι για τετοιες ταινιες οπου μπορεις να τη στειλεις και να κερδισεις... Πού ξερεις? Ισως μια τετοια μικρη προσπαθεια που στην αρχη σού φανει απλα ενα παιχνιδακι, να αποτελεσει εναυσμα για μια μεγαλη σκηνοθετικη δημιουργια, ή γιατι οχι και για μια σκηνοθετικη καριερα... Ολα απο χομπυ ξεκινανε!!!

Δημοσ.

O Tarantino gyrise to reservoir dogs me 10000 dollaria bebaia eixe ta conne.Ta idia kai o Raimi otan gyrise to evil dead stoixhse poly liga lefta kai katelh3e na einai cult kai apo tis kalyteres tainies tromoy.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...