Προς το περιεχόμενο

MSAcces αργοπορία ενημέρωσης???

Dangelo

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γειά σας,

έχω φτιάξει μια βάση δεδομένων στην Access, αλλά (πάντα το μεγάλο αλλά...) έχω ενα μικρό πρόβλημα...

Έχω 2 φόρμες, η κάθε φόρμα έχει μέσα ακόμα μία υποφόρμα σε μορφή φύλλου δεδομένων (όπως το excel). Η αρχική φόρμα είναι ίδια και στις 2 φόρμες και μάλιστα παίρνουν στοιχεία απευθείας απο τον ίδιο πίνακα.

Η διαφορά στις 2 φόρμες είναι στηνδευτερεύουσα φόρμα, η οποία υπολογίζει τιμές κλπ μέσα απο ένα ερώτημα.

Έχω συνδέσει τις 2 φόρμες με ένα κουμπί "Α" το οποίο στην ουσία ανοίγει την δεύτερη φόρμα φιλτράροντας βάση της πρώτης. Μέχρι εδώ όλα καλά!

Όταν θέλω να αλλάξω ένα απο τα στοιχεία της φόρμας μου, σε κατάσταση προσθήκης πάντα, π.χ. τα κιλά μιας συνταγής να τα κάνω απο 100 σε 200, παρουσιάζεται το πρόβλημα. ναι μεν τα κάνω 200 και κάνω ανανέωση των δεδομένων της φόρμας, υπολογίζονται βάση του νέου ποσο τιμές κλπ, άν γυρίσω όμως στην αρχική μου φόρμα τα κιλά παραμένουν 100!!!

Τί έχω κάνει λάθος - δεν έχω προσέξει??? καμμιά ιδέα???

Sorry για το μέγεθος του post...

Δημοσ.

Νομιζω η access κανει save record οταν κανεις navigation σε αλλο record, ή κλεισεις τη φορμα. (εχοντας 2 φορμες ιδιου πινακα ανοιχτες το ειδα, αλλαζαν ta data της 2, με αυτα ta event, οχι απλα αν αλλαζα dato στην 1η, και πηγαινα στη 2η)

Λεω να φτιαξεις vb code procedure ή macro, με εντολη save record (κατι τετοιο θα υπαρχει, δεν ξερω ακριβές ονομα.

και θα την εκτελεις στο πατημα του κουμπιου, ή/και στο lost focus ή deactivate form, αν ειναι θεμιτο να τις εχει και τις 2 ταυτοχρονα ανοιχτες.

...και με βαση το προβλημα, το ποστ σου ειναι μαλλον μικρό :)

-------------------------------------------------------

ο "Σεντονοποιός" του φορουμ.

Δημοσ.

Thanks, den to eixa skeftei auto... tha to dokimasw kai tha enhmerwsw gia ta apotelesmata...

Pantws auto pou ithela na pw to epiases... :D:D:D:P opote mallon akrivws htan to megethos tou post... :D:D:P:P

Δημοσ.

telika, ithele na kleineis thn forma, otan phgaines na anoixeis thn deuterh, etsi i access enhmerwnei ton pinaka.. kai ston 2o pou xrhsimopoiw stoixeia apo ton idio pinaka erxontai enhmerwmena..

Vasika to ekana mesa apo VB, mias kai oi macros den leitourgousan swsta...

Euxaristw gia thn boitheia... den tha to eixa vrei toso grhgora...

Δημοσ.

τελικα του εβαλα να κλίνει την φόρμα κάθε φορά που θα χρειάζεται να κοιτάξω την αλλή (2η), και λύθηκε το πρόβλημά μου..

Ολα καλα, θα δοκιμάσω κι αυτό πάντως.

Στώ...........

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...