Προς το περιεχόμενο

Random

Eminem

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Βάζουμε το πληκτρολόγιο ανάποδα, ώστε να μην θυμόμαστε τις θέσεις των πλήκτρων, και κάνουμε ότι γράφουμε....πατάμε πλήκτρα.

Αυτό που θα βγεί θα είναι τυχαίοι χαρακτήρες.

Δημοσ.

Αυτό που έχω να σου πρωτείνω εγώ είναι κάπως πιο δύσκολο απο το προηγούμενο post.

Μπορείς να χρησιμοποιήσεις μια συνάρτηση που σου επιστρέφει τυχαίες ακέραιες τιμές και αυτές να τις κατατάξεις στα όρια των ascii αριθμών που έχει το σύνολο των χαρακτήρων που θέλεις να πάρεις σαν αποτέλεσμα.

Τώρα δεν ξέρουμε ούτε σε τι γλώσσα γράφεις.

Πάντως κάτι απλό για να πιάσεις την φιλοσοφία.

Πχ : η ομάδα των ascii που θέλω είναι απο 44 - 99

και θέλω να πάρω τυχαία κάποιον που είναι εκεί μέσα.

MyRandomAscii = Random(44,99)

Μετά κλασικά, Mychar = Convert2char (MyRandomAscii) και τον έχεις σαν χαρακτήρα.

Αυτό μπορεί να μπει κάλιστα σ' ένα loop και να σου παράγει όσους χαρακτήρες θέλεις, τυχαία.

Απλά μην ξεχνάς ότι πριν δουλέψεις την Random πρέπει πριν απο αυτή να τρέξεις μια άλλη συνάρτηση η οποία σου εξασφαλίζει ότι δεν θα πάρεις συνεχόμενες τιμές ,αλλά τυχαίες ( ή έστω ψευτοτυχαίες ).

Ελπίζω να βοήθησα.

Δημοσ.
Ωραίος koyan[/b']. Αυτό θέλω να το γράψω σε visual basic.

ok.

Δεν έχω VB εγκατεστημένη... Θα σου δώσω VBA και την μετατρέπεις ανάλογα:

>
Randomize
randchar = Chr(Int((99 - 44 + 1) * Rnd + 44))

Εξήγηση:

To Randomise κάνει τον επόμενο "τυχαίο" αριθμό να είναι όσο πιο τυχαίος μπορεί να γίνει από αυτό το σύστημα.

το "(Int((99 - 44 + 1) * Rnd + 44)" δημιουργεί έναν τυχαίο αριθμό από 44 ώς 99

το "Chr()" μετατρέπει τον παραπάνω αριθμό στον αντίστοιχο χαρακτήρα

Ότι άλλο θές, ρώτα.

ΥΓ. Το ειρωνικό του πρώτου μυνήματος ήταν επειδή δεν ανέφερες σε τί σύστημα θέλεις να δημιουργήσεις τους τυχαίους χαρακτήρες. Υπάρχουν γλώσσες και συστήματα που αυτό γίνεται με έτοιμες functions...

Δημοσ.

Είχα κάνει παλιότερα μία κλάση (σε VB6) που παράγει τυχαία γράμματα, ανάλογα με τη συχνότητα εμφάνισης των γραμμάτων στην ελληνική ή αγγλική γλώσσα. Π.χ. συχνότερα το άλφα από το ωμέγα. Με βάση αυτήν έκανα και μια άλλη που παράγει τυχαίες "λέξεις" από τυχαία γράμματα ή και τυχαίες "προτάσεις". Ο κώδικας είναι αρκετά μακροσκελής για να τον αντιγράψω εδώ, αλλά αν θέλεις στείλε μου PM με ένα email για να στο στείλω. Πάντως δεν ασχολούμαι πλέον με VB6, αλλά μόνο με VB.NET.

:)

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...