clio1400 Δημοσ. 6 Μαΐου 2005 Δημοσ. 6 Μαΐου 2005 Έχω την Gigabyte 7n400L1 με Athlon XP 2600. Windows XP SP2 και έχω κάποιες απορίες όσον αφορά τις θερμοκρασίες του συστήματος μου. Θερμοκρασία δωματίου 24 βαθμούς, κουτιού 33 και επεξεργαστή 63. Στροφές Volcano 9 είναι 3000. Έχω το τελευταίο bios (f12) ενώ οι ίδιες ενδείξεις είναι και στο MBM 5.3.7.0. Είναι φυσιολογικές τιμές? διότι έρχεται καλοκαιράκι…. Ευχαριστώ προκαταβολικά
alexx Δημοσ. 6 Μαΐου 2005 Δημοσ. 6 Μαΐου 2005 Και γω την ιδια μητρικη εχω (7n400L) με 64 ως 68 βαθμους εδω και 1,5 χρονο!!! Αν δεν εχεις κολληματα τοτε ολα ειναι οκ.
Marcos Δημοσ. 6 Μαΐου 2005 Δημοσ. 6 Μαΐου 2005 Έχω τον ίδιο επεξεργαστή (overclocked στα 2.1GHz) αλλά άλλη μητρική (MSI K7N2). Η θερμοκρασία επεξεργαστή είναι 45-50C με το ανεμιστηράκι να είναι στις 2900 αφού τρέχω μόνιμα το Folding@Home. Έχω κάρτα γραφικών χαμηλών επιδόσεων χωρίς ανεμιστήρα, αλλά το κουτί έχει πάνω του 2 ανεμιστήρες που δίνει συνεχή ροή αέρα στο κουτί γενικώς. Το Φθινόπωρο που μας πέρασε πρόσεξα ότι μου ανέβαζε τη θερμοκρασία >50C. Το πρόβλημα λύθηκε όταν φύσηξα το PC και καθάρισα το μπροστινό φίλτρο του κουτιού απ' τη σκόνη.
clio1400 Δημοσ. 6 Μαΐου 2005 Μέλος Δημοσ. 6 Μαΐου 2005 Κολλήματα δεν είχα ποτέ και σταθερότατο είναι το μηχάνημα. Απλά διάβαζα κάποια άλλα post και έβλεπα να μιλάνε για θερμοκρασίες πολύ πιο κάτω από τις δικές μου. Το κουτί μου έχει ένα έξτρα ανεμιστιρα στο πίσω μέρος ψηλά, και ένα ανεμιστήρα έχει ενσωματωμένο η κάρτα γραφικών.
papadakn Δημοσ. 6 Μαΐου 2005 Δημοσ. 6 Μαΐου 2005 ίσως να είναι λίγο υπερβολικός ο αισθητήρας της gigabyte. Πάντως είναι λίγο υψηλές οι θερμοκρασίες. Εγώ σε Mobile athlon 2500+ ο οποίος τρέχει στα 2400ΜΗΖ παίζω max 52βαθμούς. Βέβαια παίζει ρόλο και η ψύκτρα. Δοκίμασε να την βγάλεις, να την ξεσκονίσεις και να βάλεις λίγη θερμοαγώγιμη ανάμεσα απο ψύκτρα και cpu.
clio1400 Δημοσ. 6 Μαΐου 2005 Μέλος Δημοσ. 6 Μαΐου 2005 Θα κοιταξω να καθαρισω την ψυκτρα να βαλω και καινουρια θερμαγωγιμη κρεμα και βλεπουμε....
gtgreat Δημοσ. 7 Μαΐου 2005 Δημοσ. 7 Μαΐου 2005 Έχω την Gigabyte 7n400L1 με Athlon XP 2600. Windows XP SP2 και έχω κάποιες απορίες όσον αφορά τις θερμοκρασίες του συστήματος μου. Θερμοκρασία δωματίου 24 βαθμούς' date=' κουτιού 33 και επεξεργαστή 63. Στροφές Volcano 9 είναι 3000. Έχω το τελευταίο bios (f12) ενώ οι ίδιες ενδείξεις είναι και στο MBM 5.3.7.0. Είναι φυσιολογικές τιμές? διότι έρχεται καλοκαιράκι…. Ευχαριστώ προκαταβολικά[/quote'] oi therm einai poly high.athlon cpu=60C higher.(poles fores lathos readings)ama theleis vale ena anemisthra sto pano meros tou case.tha rikseis ta temps 4-5 vathmous,h enan 120x120 panaflo 117cfm (poly thoryvo 46db) sto mprosta meros,h ena thermaltake A2021(A2020 isos) 57cfm more quiet 21db .oti mporeis na vreis.xreiazese na mporeis na fereis ayta ta 24 C mesa sto case h na vgaleis to heat ekso .alla an einai sosta ta readings mporei to heatsink na mhn pataei kala. prosexe tes aytes tis therm. me oced xp barton 3200+ @2.5Ghz(200Mhzx12.5) ,vcore 1.8v oi therm einai: mobo 20/22 C kai cpu 46/51 C (xoris fortio/me fortio) therm domatiou 25 C h higher
clio1400 Δημοσ. 7 Μαΐου 2005 Μέλος Δημοσ. 7 Μαΐου 2005 κάνε και ένα bios update αν θες... Exo to teleftaio F12...
alexx Δημοσ. 7 Μαΐου 2005 Δημοσ. 7 Μαΐου 2005 Εγω εχω αλλαξει ψυκτρα, εχω ανεμιστηρια μπρος πισω, εβαλα arctic silver 5 και κατω απο 64 βαθμους δεν εχω δει ποτε!! Ασε τωρα που καλοκαιριαζει, 68+ χαλαρα. Παντως μετα απο αρκετες ωρες λειτουργιας και το easy tune να δειχνει 65 βαθμους ακουμπησα την ψυκτρα και δεν εκαιγε καθολου! Τι γινεται μονο η gigabyte ξερει!!!
clio1400 Δημοσ. 7 Μαΐου 2005 Μέλος Δημοσ. 7 Μαΐου 2005 Με ανοιχτό κουτί και νορμάλ χρήση η θερμοκρασία έπεφτε στους 55 αλλά και πάλι σε σχέση με αυτά που έχω διαβάσει κατά καιρούς είμαι ψηλά. Η Gigabyte έχει βγάλει 6 Bios Updates για την συγκεκριμένη μητρική και αν θυμάμαι καλά μόνο το τρίτο κατά σειρά έδειχνε χαμηλές θερμοκρασίες. Όλα τα άλλα στα ίδια επίπεδα με το τελευταίο. Έπιασα την ψήκτρα εν ώρα λειτουργίας και ενώ είναι ζεστή δεν μπορώ να πω πως παθαίνω έγκαυμα!!!! Έχω αρχίσει να πιστεύω πως είναι μουφα ενδείξεις. 2 χρόνια δουλεύει έτσι… Τεσπα ίσως τσάμπα το ψάχνω…. Υ.Γ Βρηκα αυτο στο νετ http://www.pcclub.com/forum/messageview.cfm?catid=28&threadid=10598
kkarab Δημοσ. 8 Μαΐου 2005 Δημοσ. 8 Μαΐου 2005 Εγω εχω αλλαξει ψυκτρα' date=' εχω ανεμιστηρια μπρος πισω, εβαλα arctic silver 5 και κατω απο 64 βαθμους δεν εχω δει ποτε!! Ασε τωρα που καλοκαιριαζει, 68+ χαλαρα. Παντως μετα απο αρκετες ωρες λειτουργιας και το easy tune να δειχνει 65 βαθμους ακουμπησα την ψυκτρα και δεν εκαιγε καθολου!Τι γινεται μονο η gigabyte ξερει!!![/quote'] Ego exo enan [email protected] me TTcooling tower kai 3 8aria fan(2 vazoun_mprosta+plagia,1 vgazei_piso mazi me to to 12ari fan tou psu) exo 22-24 case temp kai 48-50 cpu temp under load.Ola ta fan(kai tis cpu) paizoun me 7 volt gia elaxisto thorivo.I pasta pou evala itan i klasiki aspri pou vrika sto kouti tou cooling tower kai den tin allaxa me silver paste giati variemai to xemontarisma(efaga misi ora na valo to coolin tower).Me to cpu fan sta 12 volt peftei se 44-45 alla den antexo to thorivo.(molis sinithiseis ta db panta sou fainetai oti kanei thorivo to mamimeno!!!)
KYRIAKOS_GKLEZAKOS Δημοσ. 8 Μαΐου 2005 Δημοσ. 8 Μαΐου 2005 Oι θερμοκρασιες σου φιλε μου ειναι φυσιολογικες.Εχω τοι ιδιο ακριβως επεξεργαστη και μια μητρικη Gigabyte 7N400 pro2 και οι θερμοκρασιες μου ειναι πανω κατω ιδιες με τις δικες σου. Απλα η Gigabyte με τα τελευταια bios updates που εβγαλε δειχνει υψηλοτερες θερμοκρασιες cpu για να αποτρεπει τον κοσμο απο το overclocking. Ακομα και να καθαρισεις τη ψυχτρα και να βαλεις καινουργια θερμοαγωγιμη θα δεις οτι η θερμοκρασια σου δεν θα πεσει περισσοτερο απο 2-3 βαθμους.
alexx Δημοσ. 8 Μαΐου 2005 Δημοσ. 8 Μαΐου 2005 Oι θερμοκρασιες σου φιλε μου ειναι φυσιολογικες.Εχω τοι ιδιο ακριβως επεξεργαστη και μια μητρικη Gigabyte 7N400 pro2 και οι θερμοκρασιες μου ειναι πανω κατω ιδιες με τις δικες σου.Απλα η Gigabyte με τα τελευταια bios updates που εβγαλε δειχνει υψηλοτερες θερμοκρασιες cpu για να αποτρεπει τον κοσμο απο το overclocking. Ακομα και να καθαρισεις τη ψυχτρα και να βαλεις καινουργια θερμοαγωγιμη θα δεις οτι η θερμοκρασια σου δεν θα πεσει περισσοτερο απο 2-3 βαθμους. Ετσι ειναι. Εβαλα καινουργια παστα χτες, καθαρισα ψυκτρα και κουτι και μεχρι τωρα βλεπω και δεν βλεπω 2 βαθμους διαφορα!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.