Stormwatch Δημοσ. 14 Μαΐου 2005 Δημοσ. 14 Μαΐου 2005 Μερικα screens απο το Test Drive Unlimited... http://screenshots.teamxbox.com/gallery/1160/Test-Drive-Unlimited/p1/ Ρε που εχουν φτασει τα πραγματα.Σαν χθες θυμαμαι να παιζω το ΤD2 της Accolade στην Amiga και να εντυπωσιαζομαι με το εφε του σπασμενου παραθυρου στις συγκρουσεις...
Daredevil Δημοσ. 14 Μαΐου 2005 Δημοσ. 14 Μαΐου 2005 ασε που το perfect dark zero ετρεχε στο κανονικο hardware και οχι σε devkit. apo to opoio eides 2,5 skhnes...αυτα τα "mac" ειναι τα devkits του xbox360 proswrina gi ayta ta demos alwste h x800 den sygkrinete me thn gpu tou xbox oute dyo g5 me custom built epe3er5gasth gia konsola.... "this is an interim development tool that will be replaced with a more powerful and comprehensive solution later." Οσο για τις επιδοσεις δεν χρειαζεται να παρω το Xbox στα χερια μου για να πειστω οτι ειναι αδυνατον να εχει 1tflop ισχυ, οταν ηδη η ΜS εχει πει οτι η CPU εχει 112gflops, τι η GPU βγαζει αλλα 900gflops? ειναι καταφορο ψεμα και το ξερεις. mexri na deis to teliko proion mhn ekth8ese h gpu den exei kamia sxesh me klasikes kartes ws pros thn arxiektonikh The GPU runs at 500MHz and features 48 shader units, which are not directly comparable to traditional pixel pipelines. Rather than having pixel and vertex shaders work as separated elements like on current PC video cards, each shader unit can perform either pixel or vertex shading as necessary. This allows the system to move performance to where it's needed, either for more effects or more raw geometry rendering. Basically, it's fast as all hell.
nestorn Δημοσ. 14 Μαΐου 2005 Δημοσ. 14 Μαΐου 2005 Λοιπόν κατ'αρχάς πιστεύω πως τα "mac" hardware (τα οποία μάλλον είναι τα devkits που χρησιμοποιούν προς το παρόν οι developers) είναι πάνω κάτω αντιπροσωπευτικά της απόδωσης του xbox360.Aλλιώς τι νόημα έχει η ύπαρξή τους? Το θέμα είναι οτι η κονσόλα δεν εντυπωσίασε(κατα τη γνώμη μου, μη βαράτε) γιατί η ολη παρουσίαση ήταν βιαστική και τα παιχνίδια δεν είχαν δουλευτεί αρκετά. Εγώ πιστεύω οτι το πραγματικό hardware θα έχει καλύτερα games αλλά όχι λόγω του οτι θα είναι τόσο πιο δυνατό απο τα powerPC που είδαμε αλλά γιατί θα είναι πιο προσεγμένα τα τελικά games. Nα πω επίσης στο φίλο Stormwatch οτι στα xbox360 και PS3 οι CPU θα παίζουν πολύ σημαντικό ρόλο(εξού και η κόλημα στα gflops) λόγω τεράστιας ισχύος σε αντίθεση ίσως με τα PC όπου όλα τα λεφτά στα games είναι η GPU.Ίσως μάλιστα να κάνουν και κάποιες "δουλειές" που κάνουν οι συμβατικές GPU. Τώρα η σύγκριση μεταξύ PS2 και xbox είναι μεγάλο θέμα......
Stormwatch Δημοσ. 14 Μαΐου 2005 Δημοσ. 14 Μαΐου 2005 "Nα πω επίσης στο φίλο Stormwatch οτι στα xbox360 και PS3 οι CPU θα παίζουν πολύ σημαντικό ρόλο" Στην τωρινη δηλαδη γενια δεν επαιζαν?
Daredevil Δημοσ. 14 Μαΐου 2005 Δημοσ. 14 Μαΐου 2005 BREAKING NEWS enw h filosofikh syzhthsh gia thn epityxia h oxi tou xbox36 synexizete ekane sto net thn emfanish tou ena videaki pou legete oti 8a nai apo thn parousiash tou N revolution, to opoio an einai alh8ino paw mexri japan otan bgei kai to agorazw me thn mia dioti simple, it redefines gaming experience....
Tanto1982 Δημοσ. 15 Μαΐου 2005 Δημοσ. 15 Μαΐου 2005 λεπτομέρειες για το videaki που λέει ο Daredevil, sto topic "nintendo on!!!"
bjorg Δημοσ. 15 Μαΐου 2005 Δημοσ. 15 Μαΐου 2005 ρε παιδια,δεν ξερω,ολα αυτα καλα ακουγονται... και οι τρεις κονσολες θα ειναι τρομερες,μα σχετικα με το xbox360 που γνωριζουμε τα πιο πολλα(και το εχουμε δει κιολας)πιστευω πως και η κονσολα παραμενει μεγαλη σε μεγεθος και το νεο χειρηστηριο δεν μου φαινεται και πολυ εργονομικο...
Daredevil Δημοσ. 15 Μαΐου 2005 Δημοσ. 15 Μαΐου 2005 aman me to mege8os sto laimos sas 8a thn kremasete h 8a thn koubalate sthn plath sas dld hmarton..... oso gia thn ergonomia nai diaferei para poly apayto tou xbox1 (to s) kai tou ps2 opote 8a nai xalia...... H apanthsh einai mia Nitendo ON popo thn parousiasan oi typoi na katebasete to videaki a3izei
nestorn Δημοσ. 15 Μαΐου 2005 Δημοσ. 15 Μαΐου 2005 Nα πω επίσης στο φίλο Stormwatch οτι στα xbox360 και PS3 οι CPU θα παίζουν πολύ σημαντικό ρόλο(εξού και η κόλημα στα gflops) λόγω τεράστιας ισχύος σε αντίθεση ίσως με τα PC όπου όλα τα λεφτά στα games είναι η GPU.Ίσως μάλιστα να κάνουν και κάποιες "δουλειές" που κάνουν οι συμβατικές GPU. Aυτό είναι ολόκληρο το post και νομίζω απαντάει στην ερώτηση του Stormwatch.... Η κεντρική CPU πάντα παίζει σημαντικό ρόλο αλλά με τις πανίσχυρες κάρτες γραφικών και τον τρόπο που λειτουργούν, ο ρόλος του CPU εχει περάσει σε δευτερη μοίρα μπροστά στην GPU όταν μιλάμε για games στο PC. Το video του Nintendo ON το είδα και έχω να πω τα εξής: Αν αυτό που είδα είναι αληθινό η Nintendo είναι το φαβορί για την κατάκτηση του τίτλου της καλύτερης next gen κονσόλας.Είναι σίγουρο Αν όχι μπράβο σε αυτόν που το έφτιαξε και πιστευω πως το τμήμα marketing της εταιρίας πρέπει να τον προσλάβει......
Slay Δημοσ. 15 Μαΐου 2005 Μέλος Δημοσ. 15 Μαΐου 2005 Αν αυτό που είδα είναι αληθινό η Nintendo είναι το φαβορί για την κατάκτηση του τίτλου της καλύτερης next gen κονσόλας.Είναι σίγουρο Αν όχι μπράβο σε αυτόν που το έφτιαξε και πιστευω πως το τμήμα marketing της εταιρίας πρέπει να τον προσλάβει...... απο αυτα που διαβαζω οχι δεν ειναι αληθινο, ναι οντος πρεπει να τον προσλαβει τον τυπο η Nintendo :grin:
Stormwatch Δημοσ. 15 Μαΐου 2005 Δημοσ. 15 Μαΐου 2005 "Aυτό είναι ολόκληρο το post και νομίζω απαντάει στην ερώτηση του Stormwatch.... Η κεντρική CPU πάντα παίζει σημαντικό ρόλο αλλά με τις πανίσχυρες κάρτες γραφικών και τον τρόπο που λειτουργούν, ο ρόλος του CPU εχει περάσει σε δευτερη μοίρα μπροστά στην GPU όταν μιλάμε για games στο PC." Φιλε Netstorm εννοεις συμπερασματικα οτι η cpu στις κονσολες παιζει πολυ σημαντικο ρολο σε σχεση το ρολο τους στα PC στον αντιστοιχο τομεα.Ωραια.Αυτο που παρατηρησα εγω ειναι οτι το PS2 ειχε δυνατοτερο επεξεργαστη απο το ΧΒΟΧ, αλλα στο δευτερο ειχαμε καλυτερο αποτελεσμα...
nestorn Δημοσ. 15 Μαΐου 2005 Δημοσ. 15 Μαΐου 2005 Αυτο που παρατηρησα εγω ειναι οτι το PS2 ειχε δυνατοτερο επεξεργαστη απο το ΧΒΟΧ, αλλα στο δευτερο ειχαμε καλυτερο αποτελεσμα... Λοιπόν, ο Emotion Engine του PS2 είναι πράγματι πιο ισχυρός απο τον celeron733 του XBOX σε floating point επεξεργασία.Ο λόγος που θεωρείται οτι το xbox είναι καλύτερο απο πλευράς γραφικών απο το PS2 δεν είναι αυτός.Το xbox έχει ως γνωστόν 64 Μb unified RAM(με 6,4Gb/sec) ενώ το PS2 έχει 32Mb RAM(3,2Gb/sec) και embedded VRAM 4Mb(48Gb/sec).O λόγος που τα λέω αυτά είναι για να σου πώ οτι παρόλο που το PS2 έχει μια πανγρήγορη VRAM και μπορεί αν χρειάζεται να χρησιμοποιεί (εν μέρει) την κεντρική RAM ως VRAM, έχει συνολικά σημαντικά λιγότερη μνήμη για textures,FSAA και άλλα κολπά που χρειάζονται μνήμη έτσι πολλά games στο xbox φαίνονται καλύτερα.Επίσης η GPU στο xbox είναι πιο μοντέρνα και ίδιας αρχιτεκτονικής με αυτές των PC με αποτέλεσμα να είναι πιο ευκολο να βγάλεις ορισμένα εφέ στο xbox αφού τα υποστηρίζει το hardware απ'ευθείας...Και ερχόμαστε τώρα στον πιο σημαντικό λόγο που δεν είναι άλλος απο την ευκολία προγραμματισμού.Το PS2 με τα vector units του που προγραμματίζονται σε assembly και την GPU με τις 16 παράλληλες pixel engines όπως θα ξέρεις είναι εφιάλτης για τους developers. Λίγες εταιρείες έχουν καταφέρει να εκμεταλευτούν τις δυνατότητες του PS2 με επιτυχία.Όμως όταν ένα game φέρνει το hardware του PS2 στα άκρα τότε η απόδωση του μηχανήματος στα γραφικά αγγίζει αυτη του νεότερου xbox. Aν έχεις δει τα Μetal Gear 3, Devil May Cry, GT4, Jak κτλ τα οποία στέκονται άνετα δίπλα σε οποιοδήποτε game του xbox θα ξέρεις τι εννοώ.Και τελειώνοντας να σου πω αποδεικνύοντας τα παραπάνω οτι το Metal Gear 2 substance που ήταν εξαρχής προγραμματισμένο για PS2 και εκμεταλευόταν τις δυνατότητες του, στην έκδοσή του για xbox έχει χάλια framerate, οτι δηλαδή γίνεται με τα mainstream και multiformat games στο PS2......
Stormwatch Δημοσ. 15 Μαΐου 2005 Δημοσ. 15 Μαΐου 2005 Δηλαδη συμφωνουμε οτι ολα δεν πρεπει να τα μετραμε με gflops αλλα παιζουν πολλα πραγματα ρολο.Αυτο ηθελα εγω να τονισω εγω αρχικα...
nestorn Δημοσ. 15 Μαΐου 2005 Δημοσ. 15 Μαΐου 2005 ΟΚ αν θέλουμε να το θέσουμε εντελώς απλά έχεις δίκιο. Απλα εγώ προσπάθησα να εξηγήσω γιατί δίνεται τόση βαρύτητα στην απόδωση των CPU. Δεν γίνεται αδικά και απο βλακεία αλλά δεν είναι και πανάκεια και εδώ συμφωνούμε....
nestorn Δημοσ. 15 Μαΐου 2005 Δημοσ. 15 Μαΐου 2005 Ενδιαφέρουσες screens απο τα Perfect Dark Zero και Project Gotham 3. Η πρώτη αν και καλύτερη απο άλλες που έχω δει εξακολουθεί να μην εντυπωσιάζει και το παιχνίδι αυτό της Rare με προβληματίζει.Μάλλον η Rare θέλει κανα 3αρι χρόνια ακόμα για να το τελειώσει....... Το Project Gotham 3 είναι πολύ καλύτερο......ΤΕΤΟΙΑ ΘΕΛΟΥΜΕ Υ.Γ. Oι εικόνες πρέπει να είναι real time γιατί αν τις προσέξετε θα δείτε είτε κανα pixelaki είτε καμια ακμή στο background(αγαλμα στο Gotham)
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.