Προς το περιεχόμενο

The Updater - Πρόγραμμα ενημέρωσης χρηστών για νέες εκδόσεις προγραμμάτων

SnipeR

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Όπως όλοι μάλλον ξέρετε, κάθε τρεις και λίγο βγαίνουν νέες εκδόσεις των προγραμμάτων που χρησιμοποιούμε στην καθημερινή μας κομπιουτερική ζωή.

Μου ήρθε λοιπόν ιδέα για ένα πρόγραμμα το οποίο θα παρακολουθεί μια πληθώρα προγραμμάτων προκειμένου να βρει εάν υπάρχει καινούρια έκδοση και να ενημερώνει τον χρήστη.

Στην υλοποίηση, το πρόγραμμά μου, The Updater έχει τα εξής χαρακτηριστικά

0.4 Alpha

+ Αποστολή μεταφράσεων με e-mail

* Τα κουμπιά ανάπτυξη/σύμπτυξη μεταφέρθηκαν στο μενού του δεξιού κλικ

* Επιλογή κατέβασμα άλλων γλωσσών

+ Κατέβασμα βάσης ανάλογης με την γλώσσα του προγράμματος

* Επιλογή αυτόματος έλεγχος κάθε μία ώρα

* Ταξινόμηση προγραμμάτων ανά κατηγορία ή ανά όνομα

0.3 Alpha

+Δυνατότητα επιλογών

Εκκίνηση ελαχιστοποιημένο

Έλεγχος κατά την εκκίνηση

+Υποστήριξη πολλών γλωσσών

(όποιος θέλει φτιάχνει δική του μετάφραση αντιγράφοντας ένα ήδη υπάρχον xml και τροποποιώντας το κατάλληλα)

+Επιλογή κατέβασμα άλλων γλωσσών (υπό κατασκευή)

+Δεξί κλικ στο Treeview με τις επιλογές

άνοιγμα ιστοσελίδας

κατέβασμα σταθερής έκδοσης

κατέβασμα beta έκδοσης

αναφορά καινούριας έκδοσης(υπό κατασκευή)

+Κουμπιά

σύμπτυξη δέντρου

ανάπτυξη δέντρου

μετάβαση στις ιστοσελίδες των προγραμμάτων για τα οποία βρέθηκαν νέες εκδόσεις.

+Popup από το εικονίδιο του system tray όταν βρεθούν νέες εκδόσεις

+Αυτόματος Έλεγχος όταν είναι ελαχιστοποιημένο κάθε μία ώρα

*Διορθώθηκαν αρκετά bugs

0.2 Alpha

+Εικονίδιο στο systray

*Βελτιωμένη εμφάνιση

0.1 Alpha

+ Ρύθμιση για πρακολούθηση προγραμμάτων επιλεγμένων από τον χρήστη

+ Επιλογή για παρακολούθηση alpha/beta εκδόσεων

+ Ιστορικό τελευταίων ενημερώσεων

+ Πρόχειρη εμφάνιση

Επειδή έχω στο μυαλό μου να παρακολουθεί πάρα πολλά προγράμματα είναι στα σχέδια μου και τα εξής:

- Μία βάση δεδομένων στο ίντερνετ, πιθανόν σε mySQL, η οποία θα ενημερώνεται από τους χρήστες και σαν σκοπό θα έχει να με ειδοποιούν για νέες εκδόσεις προγραμμάτων που δεν έχουν πέσει στην αντίληψή μου ή για requests για νέα προγράμματα προς παρακολούθηση (όσο πιο πολλούς χρήστες έχει το πρόγραμμα, τόσο πιο γρήγορα θα ενημερώνεται). Κάτι τέτοιο θα γίνεται είτε από κατάλληλη ιστοσελίδα PHP, είτε από το πρόγραμμα (εάν βρω πώς ακριβώς μπορώ να κάνω κάτι τέτοιο με vb.net)

Παρακάτω επισυνάπτω το πρόγραμμα προκειμένου να ρίξετε μια ματιά πώς περίπου είναι και ΟΧΙ για να το εμπιστευτείτε στην τέλεια λειτουργία του ακόμη καθώς βρίσκεται σε alpha στάδιο ακόμη. Ετοιμάζεται και ιστοσελίδα στο http://www.updater.tk

Παρακάτω επισυνάπτω και screenshot από την έκδοση 0.4

The%20Updater.JPG

Υ.Γ Το πρόγραμμα απαιτεί το .NET Framework για να δουλέψει

Download The Updater 0.4a

Δημοσ.

Πολύ καλή ιδέα, αλλά κατέβασα το πρόγραμμα και δεν ανοίγει καν... Έχω WinXPSP2GR... Μου βγάζει το παρακάτω σφάλμα... Πάντως είναι πολύ καλή σκέψη, αν γίνει και πραγματικότητα θα είναι καλό!

post-23225-129062921623_thumb.jpg

Δημοσ.

Δεν το έχω βάλει... Την τελευταία φορά που το έβαλα μου διέλυσε τα accounts των Windows... Αν υπάρχει κάποιος τρόπος να το βάλω χωρίς να διαλυθούν τα Windows, να το βάλω, δεν έχω πρόβλημα...

• 2 εβδομάδες αργότερα...
  • 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Πςς πολύ καλό, μπράβο συνέχισε.. Βάλε και κανά donation για τους βλάκες τους ξένους

Δημοσ.

Σωστός ο pW. Βάλε κανά donation. Πάντως είναι πρωτοποριακή ιδέα. Σε λίγο θα σου βάλω τι δεν μου άρεσε στις κατηγορίες σου. Θα σου στείλω πώς θα ήταν πιο σωστές κατά την γνώμη μου... Καλή συνέχεια!

Δημοσ.
Πςς πολύ καλό, μπράβο συνέχισε.. Βάλε και κανά donation για τους βλάκες τους ξένους

esi eisai magas ellinas kai de dineis donations pote e...

Δημοσ.

ekseretiki ideas, alla... mipws teinei ligo se Orwell? Diladi otan kati ginetai aftomata, iparxei kai o kindinos oti den to elegxeis toso poli, kai epeidi oi xristes droun ws monades kai oxi ws sinolo... :-| ena paradeigma pou mou erxetai sto mialo einai to Steam (Valve).

Δημοσ.
ekseretiki ideas, alla... mipws teinei ligo se Orwell? Diladi otan kati ginetai aftomata, iparxei kai o kindinos oti den to elegxeis toso poli, kai epeidi oi xristes droun ws monades kai oxi ws sinolo... ena paradeigma pou mou erxetai sto mialo einai to Steam (Valve).

Συγγνώμη φίλε Stilewag αλλά δεν σε κατάλαβα καθόλου.

Κατ' αρχάς, τι είναι το Orwell, τι είναι το Steam(Valve), τι κοινό έχουν με το πρόγραμμά μου;

Κατά δεύτερον, ξεκίνησα με σκοπό να βρω τρόπους να το ελέγχω συχνά το πρόγραμμα και να το ανανεώνω με διάφορους τρόπους.

Τέλος δεν κατάλαβα τι εννοείς ότι οι χρήστες αντιμετωπίζονται σαν μονάδα. Δηλαδή τι δε δουλεύει σωστά πχ στον firefox όταν πατάς να ελέγξει αν υπάρχουν νέες εκδόσεις για τα plug-ins που του έχεις εγκαταστήσει;

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...