S1lent Δημοσ. 6 Ιουνίου 2005 Δημοσ. 6 Ιουνίου 2005 Εχω μία μεγάλη (τεράστια μάλλον) απορία: Το Dual channel DDR θέλει μεγάλη τύχη για να δουλέψει ή αυτό ισχύει μόνο για μένα; Εξηγούμαι, Έχω την ΜΒ KX18D PRO II της ALBATRON (nFORCE 2) με το τελευταίο bios update καθώς και 2 ίδιες 512ρες μνήμες valueram της kingston. Όποτε λοιπόν παω να το ενεργοποιήσω στα xp μου στην καλυτερη περίπτωση θα κάνει reboot μόνο του το pc μετα απο 15 λεπτα, μερικές φορές αφου πρώτα εμφανίσει μια μπλε οθόνη γεμάτη με άσπρα γράμματα, κοινώς αλαμπουρνέζικα. Για αυτό φταίει αποκλειστικά η ποιότητα της MB μου ή είναι συχνό φαινόμενο και σε σας;
tolis86 Δημοσ. 7 Ιουνίου 2005 Δημοσ. 7 Ιουνίου 2005 gia na doulepsei to dual channel prepei na exeis valei ti mia mnimi stin slot1 kai tin alli stin slot3 i alliws stin 2 kai stin 4..... mipws ta exeis valei ti mia mnimi meta tin alli? an nai tote mallon auto tha ftaiei alla giati na kanei kati teteio tha mporouse na einai apla 1gb alla xwris dual channel..... den kserw..... oi mnimes einai entaksi? dokimases me mia mono kai me tis dio na deis an tha sou svisei?
S1lent Δημοσ. 7 Ιουνίου 2005 Μέλος Δημοσ. 7 Ιουνίου 2005 Για να ενεργοποιήσω το Δουαλ τσανελ βάζω τις μνήμες σύμφωνα με τις οδηγίες του manual. Δεν ειναι εκεί το πρόβλημα. Απο την άλλη αν δεν το ενεργοποιήσω δουλεύει κανονικότατα το pc.
nimik Δημοσ. 7 Ιουνίου 2005 Δημοσ. 7 Ιουνίου 2005 Στη δικια μου Gigabyte (K8NS Ultra 939) οι μνημες πρεπει να μπουν κολλητα,η μια μετα την αλλη για να δουλεψει το Dual,αν μπουν εναλλαξ τοτε δουλευει single,μηπως ειναι ετσι καο στην δικια σου?
MpOuZ Δημοσ. 7 Ιουνίου 2005 Δημοσ. 7 Ιουνίου 2005 Λοιπόν 1. Διάβασε καλά το manual και δες τι μνήμες παίρνει, αν δεχεται πχ 2*512, αν ναι σε πια slot κλπ. 2. Εφόσον και μόνο είμαστε σίγουροι για την εγκατάσταση και συνεχίζει να υπάρχει πρόβλημα, memtest Είναι σίγουρα ίδιες? Εξακριβωσέ το και αυτό. Πήγαινε στο site να κάνεις αναζήτηση τις μνήμες σου με το part number να δεις αν είναι ίδιες.
S1lent Δημοσ. 7 Ιουνίου 2005 Μέλος Δημοσ. 7 Ιουνίου 2005 Δηλαδή λέτε να υπάρχει ακόμα ελπίδα; Το παλεύω ένα χρόνο τώρα. Εγώ περίμενα να πάρω καμία απάντηση του τύπου "Που πας ρε Καραμήτρο με τετοια ΜΒ που μου θες και Duall chanel!"
MpOuZ Δημοσ. 7 Ιουνίου 2005 Δημοσ. 7 Ιουνίου 2005 Δηλαδή λέτε να υπάρχει ακόμα ελπίδα; Το παλεύω ένα χρόνο τώρα.Εγώ περίμενα να πάρω καμία απάντηση του τύπου "Που πας ρε Καραμήτρο με τετοια ΜΒ που μου θες και Duall chanel!" Γιατί το λες αυτό αφού το υποστηρίζει. Βάλε τις μνήμες στις θέσεις 1 & 3 ή 2 & 3. Μόνο σε αυτές τις θέσεις παίζει το Duall channel στη μητρική σου. (η 1 και 2 θέσεις είναι κολλητά μεταξύ τους) και όπως σου είπα να δεις αν είναι οι μνήμες ίδιο μοντέλο.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.