justmike Δημοσ. 7 Ιουνίου 2005 Δημοσ. 7 Ιουνίου 2005 εδω και κανα μηνα που αρχισαν οι ζεστες εχω παρατηρησει οτι το laptop μου πανω απο το σημειο που υποτιθεται οτι ειναι ο σκληρος ζεσταινεται πολυ παραπανω απο οτι παλιοτερα. το chipset της m/b ειναι το 855PM της intel. ο επεξεργαστης ειναι 755 2ghz pentium m ο σκληρος ειναι hitachi 60 γιγα 7200 στροφες, (για laptop ειναι μονο ενας). το speed fan δεν υποστηριζει intel chipsets και θα ηθελα τη γνωμη σας για κανα προγραμματακι να τα κοιταξω γιατι εχω ψιλοχεστει μη τα τιναξει ο σκληρος. τωρα που μιλαμε εχει 44 βαθμους. (μονο για το σκληρο βρηκα προγραμμα) σε τι θερμοκρασια θα επρεπε να ειναι? το laptop το εχω κανα 8μηνο και ο σκληρος αυτος εχει σα διαφημιση του οτι αντεχει στις πτωσεις και οτι φτιαχτηκε για να δουλευει 24ωρες το 24ωρο 7 μερες τη βδομαδα. δωστε μου τα φωτα σας και κανα προγραμματακι της προκοπης αν εχετε. **υπαρχει προγραμμα να μετραει θερμοκρασια καρτας γραφικων? (ati 9700 radeon mobility)
justmike Δημοσ. 7 Ιουνίου 2005 Μέλος Δημοσ. 7 Ιουνίου 2005 ετσι λες? κατι θα ξερεις. απλα επειδη δεν ειμαι και πολυ φαν του overclocking δεν εχω ασχοληθει ποτε με θερμοκρασιες και τετοια πραμματα. επειδη ομως αυτη τη φορα ενιωθα τη ζεστη στο χερι μου μου εκανε εντυπωση. τελικα δεν φταιει ο σκληρος που ζεσταινεται το χερι μου. εχει χαλασει το cooler που εχει το laptop στη μεση και γι αυτο ζεσταινεται το σωμα και ολο το keyboard. Τωρα το πηρα χαμπαρι! Στειλτε κανα προγραμματακι να κοιταω θερμοκρασιες για τα παντα!!! Κυριως για m/b αν υπαρχει! Καθομαι και τον αναβοσβηνω καθε μιση ωρα να πουμε!! Παρακαλω πολυ παιδια!!
billpeppas Δημοσ. 7 Ιουνίου 2005 Δημοσ. 7 Ιουνίου 2005 Θα πρέπει να αλλάξεις το χαλασμένο coolerάκι, γιατί μειώνεις τον χρόνο ζωής αρκετών υποσυστημάτων του PC σου, αλλά και κάποιου δικού σου...αν είσαι άντρας και ακουμπάς το laptop συνέχεια στα πόδια σου [ όχι , δεν κάνω πλάκα ] Hardware Monitoring Programs [ Fan Speeds / Voltages / Temperatures / etc ] SpeedFan Motherboard Monitor Series ( MBM ) Winbond Hardware Sensors Monitor Pro
Μπελλος Ευαγγελ Δημοσ. 9 Ιουνίου 2005 Δημοσ. 9 Ιουνίου 2005 Ξερει κανεις γιατι το Πι Σι μου ανεβαζει χωρις να κανω εντελως τιποτα ανεβαζει θερμοκρασια ο επεξεργαστης κοντα στους 62 !!!!!!! εχω το προγραμα Speed fan!!!!! και σημερα που το αφησα καμια δεκαρια λεπτα εδειχνε οτι μια φορα δουλευει ο επεξεργαστης 100% και μετα απο λιγο 2% και ανεβαινει η θερμοκρασια μια 43 βαθμους μια 48 μια 56 μια 62 και παλι να πεφτει σιγα σιγα και χωρις να κανω τιποτα!!!!!!!! Λετε να πηρα ιο και να ζοριζει ενδωγενως τον επεξεργαστη μου;;;;; Ας βοηθεισει καποιος!!!
billpeppas Δημοσ. 9 Ιουνίου 2005 Δημοσ. 9 Ιουνίου 2005 Μπέλλος, άνοιξε νέο thread όπου μας λες τα specs του PC σου, και την κατάσταση, για να σου απαντήσουμε. Mercy, όχι άλλο Thread-Jacking.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.