MariaTs. Δημοσ. 17 Ιουνίου 2005 Δημοσ. 17 Ιουνίου 2005 Υπάρχουν πολλές στιγμές στη ζωή μας που κάποια τραγούδια μας τις θυμίζουν! Έχει τύχει πολλές φορές να καθόμαστε με φίλους και ακούγοντας κάτι να λέμε: 'Θυμάσαι τότε που...'! Τι θα λέγατε να μοιραζόμασταν τις στιγμές αυτές που κάποια τραγούδια μας τις θυμίζουν! Εννοείτε ότι και το τραγούδι θα αναφερθεί' γιατί πάντα κάτι έχει να πει κι αυτό με τον στίχο του!
Lucifer Δημοσ. 17 Ιουνίου 2005 Δημοσ. 17 Ιουνίου 2005 Psychotic Waltz - I Remember Ένα μπουκάλι Ballantines με βγαλμένη τάπα μονορούφι, μια βιντεοκασσέτα από ένα συγκεκριμένο καλοκαίρι και ένα σημάδι στον καρπό. Portishead - Roads Κρεββάτι που είχε συρθεί ως το μπαλκόνι του 2ου ορόφου και ύπνο με θέα την θάλασσα στην βόρεια Εύβοια με το τότε έτερον ήμισυ. Morbid Angel - Dawn Of The Angry Ξύλο.
billpeppas Δημοσ. 17 Ιουνίου 2005 Δημοσ. 17 Ιουνίου 2005 καλή ιδέα. αλλά εγω ευχαριστώ δεν θα πάρω...εδώ προσπαθούμε τόσο καιρό να ξεχάσουμε τώρα θα πάμε να τα θυμηθούμε πάλι ? not for me
Cristina Δημοσ. 17 Ιουνίου 2005 Δημοσ. 17 Ιουνίου 2005 Αχ Μαρία... Τί ωραίο θεματάκι κι αυτό! Λίγο... γυναικείο θα έλεγα, ελπίζω να συμμετάσχουν και τα αγόρια μας! Ας ξεκινήσω με ένα που μάλλον είναι το 1ο που θυμάμαι έντονα... Το τραγουδάκι των γενεθλίων... Κάθε φορά που το άκουγα (μέχρι τα 7 περίπου), έτρεχα να κρυφτώ κι έβαζα τα κλάματα. Το σημείο που έλεγε «Μεγάλη να γίνεις με άσπρα μαλλιά» με έκανε να κλαίω ασταμάτητα. Το επόμενο που θυμάμαι είναι το «Ένα αμάξι με δυο άλογα» του Γ. Μπιθικώτση. Μόλις έφτανε στο refrain που έλεγε «Το ένα τ' άλογο να είναι άσπρο όπως τα όνειρα που έκανα παιδί, το άλλο άλογο να είναι μαύρο σαν την πικρή μου την κατάμαυρη ζω» έκλαιγα κρυφά κάτω από το τραπέζι της τραπεζαρίας... :roll: Το 3ο που θυμάμαι έντονα από εκείνα τα χρόνια είναι το «Πάλιωσε το σακάκι μου». Θυμάμαι να πηγαίνουμε βόλτα με το αυτοκίνητο του μπαμπα και να ακούμε αυτό το τραγούδι, κοιτούσα έξω από το παράθυρο για να μη με δει να κλαίω όταν άκουγα το «και καημό έχω μεγάλο, δε μπορώ να πάρω άλλο»... Ρε παιδί μου μια στεναχώρια 5 χρόνων παιδάκι... Μια θλίψη που δε μπορεί να πάρει άλλο σακάκι ο Τσιτσάνης... :roll: Η συνέχεια έρχεται με το «A Casa D' Irene» του Nico Fidenco, που μόλις το είχα ανακαλύψει σε μια συλλογή των γονιών μου (δεν ήμουν πάνω από 6) και έτρεχα στις φίλες μου στην παιδική χαρά απέναντι από το σπίτι μας για να τις φωνάξω να έρθουν να ακούσουν αυτό το τραγούδι που με είχει κατασυγκινίσει. Φυσικά κι εδώ το κλάμα πήγαινε σύννεφο... :roll: Η επόμενη δακρύβρεχτη ανάμνηση έρχεται με το πραγματικά συγκινητικό τραγούδι των Charms, «Ο Διωγμός». Αυτό το τραγούδι ακόμα με συντροφεύει σε πολλές μαύρες στιγμές μου παρ' ότι έχουν περάσει 22-23 χρόνια... :roll: Καθόμουν μπροστά στο φορητό pickup της αδερφούλας μου, η οποία τότε ήταν 18, και παρατηρούσα το βινύλιο να γυρνά αν και αυτό που έβλεπα ήταν αρκετά θολό... Με πετύχαινε η μαμά έτσι και με ρωτούσε ποιος με πείραξε και κλαίω... :roll: Πού να ήξερε όμως πως ένα τραγούδι από μόνο του θα μπορούσε να κάνει ένα παιδάκι να συγκινήται τόσο πολύ... :roll: Αυτές είναι από τις πολύ έντονες μου αναμνήσεις και ας έχουν περάσει τόσα πολλά χρόνια... Υπάρχουν κι άλλες πολλές στην πορεία... Οι πιο πολλές έχουν να κάνουν με άσχημες στιγμές μου και πολύ κλάμα... :roll: Από μικρή φαινόμουν τί θα γίνω όταν μεγαλώσω. Για να μην αρχίζω να αραδιάζω στιγμές που ίσως να μην είναι τόσο έντονες για μένα, θα αφήσω τη συνέχεια να την κάνει ο αυθορμητισμός μου, αργότερα.
MariaTs. Δημοσ. 18 Ιουνίου 2005 Μέλος Δημοσ. 18 Ιουνίου 2005 Απ'όσο θυμάμαι τον εαυτό μου ένα τραγούδι που έλεγαν οι γείτονες μου όταν ήμουν μικρή ήταν το 'Μαρία με τα κίτρινα, ποιον αγαπάς καλύτερα...'. Γελούσα και κοκκίνιζα! Από κει και πέρα μεγαλώνοντας άκουγα πολλά, αλλά τίποτε δεν είχε μείνει στη μνήμη μου πολύ έντονα! Ξαφνικά σκάει μύτη η Madonna και -δεν ξέρω πως- με πιάνει μια μανία να της μοιάσω! Υιοθέτησα εν μέρη το ντύσιμο: σταυρούς, σκουλαρίκια και βραχιόλια, μαλλιά πιασμένα με φουλάρι και γάντια υφασμάτινα! Από το στυλάκι αυτό το γυρνάω σε break κατάσταση! 2-3 συμμαθητές στο Λύκειο χόρευαν breakdance (ήταν και η εποχή τέτοια), έμαθα κι εγώ 2-3 κινήσεις και όποτε άκουγα 'Breakin' There's No Stoppin' Us' (Ollie & Jerry) έκανα τις φιγούρες μου, έτσι για να λέω ότι κάτι κάνω κι εγώ (τρομάρα μου)! Πρώτα ερωτικά σκιρτήματα κι απ'το break το ρίχνω στις μπαλάντες! Μα τι πάθος κι 'αχ! βαχ!' είχα πάθει με 'Total Eclipse Of The Heart' (Bonnie Tyler)! Τελειώνω το Λύκειο και βγαίνω στην αναζήτηση εργασίας! Το μεγάλο μου ψώνιο ήταν το ραδιόφωνο. Αρχίζω ερασιτεχνικά και ξαφνικά η ζωή μου αλλάζει... Τι λατρεία ήταν αυτή για την φωνή μου! 'Υou're The Voice' (John Farnham) μου αφιέρωναν' θεωρώντας πως είναι ερωτικό τραγούδι! Με τα πολλά ξεκινάω μια σταθερή πορεία στο ραδιόφωνο, χωρίς να κοιτάζω τι γίνεται στα προσωπικά μου. Όλη μου η ζωή ήταν η δουλειά μου! Πολλές ώρες - λίγα τα χρήματα! Κι ενώ η House μπαίνει τότε στη ζωή μας, στη δική μου επικρατούσε ένα χάος! Ξαφνικά ένα πάρτυ ήταν αρκετό για να μου θυμίσει ότι ήμουν και γυναίκα! Ένας φίλος φρόντισε και μου το θύμησε! Ένα ολόκληρο βράδυ να χορεύουμε tet-a-tet & cheek to cheek και ο δίσκος 'Faith' του George Michael να παίζει ασταμάτητα τα τραγούδια που ήταν αργά! 'One More Try' -το θυμάμαι ακόμη σαν τώρα- και το πρώτο φιλί! Δεν με ένοιαζε ποιοι έβλεπαν! Δικό μου ήταν το πάρτυ (λόγω γιορτής) και ο dj έβαζε επίτηδες αργά τραγούδια για να με τρελάνει! Εκείνο το βράδυ δεν κοιμήθηκα! Είχα πιάσει το εσώφυλλο του 'Faith' για να μάθω τους στίχους του 'One More Try'! Με την πάροδο του χρόνου, τα πράγματα στο ραδιόφωνο δεν πήγαιναν καλά! Άρχισαν οι απολύσεις. Θύμα τους κι εγώ. Τι καημός! Γράφομαι ταμείο ανεργίας και σε κάποιο γυμναστήριο. Αρχίζω και τα μπάνια. Πάντα μόνη μου! Και προκύπτουν διακοπές' κάπου στη Β.Εύβοια (με θέα το Αιγαίο)! Κι ο προαναφερθείς φίλος μαζί μας! Με είχε πάρει από κάτω. Με βοήθησε. Στάθηκε πλάι μου και με τον τρόπο του με βοήθησε να σταθώ στα πόδια μου! Και το 'Οne More Try' ξανάρθε στις διακόπες μας! Κάτι παιζόταν μεταξύ μας, αλλά τι; Μας άρεσε, αλλά κανείς δεν έπαιρνε το θάρρος να ξεδιαλύνει την κατάσταση. Επιστροφή στα σπίτια μας και ξάφνου μια ραδιοφωνική αφιέρωση έρχεται να με κάνει να αναρωτηθώ: Get Ready For This? (2 Unlimited). Aυτό στάθηκε η αρχή για περισσότερα ερωτηματικά. Και ξάφνου ενώ το techno μπαίνει στη ζωή μας, μας είχε πιάσει και μια τάση να μάθουμε το 'Asi Me Gusta Mi-Esta Si Esta No' και ειδικά το τσικιταμ τσικιτιταμ... :grin: Και χορός; Ατελείωτος! Μέχρι τελικής πτώσης. 'All That She Wants' (Ace Of Base) το επόμενο τραγούδι που θύμιζε την περίπτωση μου. Aλλαγή πλεύσης στα επαγγελματικά και περνάω σε κάποια σχολή. Επαγγελματικά τα καταφέρνω και πάλι! Και πάλι αφοσιώνομαι σε αυτή! Και ξαφνικά οι φίλοι αποκτούν τη ζωή τους: άλλος σπουδές, άλλος παντρεύτηκε... Αλλά ένας μόνο έμεινε κοντά να μου στέκεται στα δύσκολα! Και χάρη σε αυτόν γνώρισα τον λίαν συντόμως σύζυγο μου! 'Συντέλεια' (Ειρήνη Μερκούρη) άκουσα κάποια στιγμή και κατάλαβα το πόσο ταίριαζε στη σχέση μας! Ζούσαμε στην αρχή σε διαφορετικές πόλεις και αυτό μας έκανε να έχουμε σκέψεις αλλόκοτες. Τώρα πια ζούμε μαζί και όποτε τύχει να ακούσω 'Ότι ονειρεύομουν' (Δέσποινα Βανδή) με πιάνουν κλάμματα. Έτυχε να το χορέψουμε και να του το τραγουδάω' η σκηνή ήταν απερίγραπτη: κλαίγαμε και οι 2! Άντε πάλι συγκινήθηκα με τόσες αναμήσεις! Μεγάλη γυναίκα!
billpeppas Δημοσ. 18 Ιουνίου 2005 Δημοσ. 18 Ιουνίου 2005 lol Μαρία, ολόκληρη ταινία βγάζεις με το story σου !!!
TheBoyFromSalina Δημοσ. 18 Ιουνίου 2005 Δημοσ. 18 Ιουνίου 2005 Ωραιο θεμα αλλα πολυ δακρυ ρε παιδια. Να μου πεις, οταν ειναι να σουρθουν οι αναμνησεις, μαλλον οι φορτισμενες θα σουρθουν... Τωρα ομως μουρχονται αλλου ειδους αναμνησεις... Mory Kante - Yeke yeke Το πρωτο βιντεο που ειδα στο MTV, ανοιξη του 89. Η ζωη δε θαταν ποτε πια η ιδια. Nomad & MC Mikee Freedom - Devotion William Orbit - Water from a vine leaf Τα κομματια που με εκαναν να αγαπησω την ηλεκτρονικη μουσικη. Cyndi Lauper - Time after time Χειμωνας του 98-99 (?) στη Μονεμβασια με μεγαλη παρεα μπροστα στο τζακι Sasha - Wavy gravy Γενεθλια 2003, το τραγουδι στα ακουστικα κι εγω στο λεωφορειο του ΚΤΕΛ για να παρουσιαστω πρωτη μερα στο στρατο. Robbie Nevil - Just like you Καλοκαιρι 91 κι εγω να προσπαθησω να εντυπωσιασω το κοριτσακι του διπλανου εξοχικου τραγουδωντας το ρεφρεν. Νομιζω τα καταφερα. Jimy Valas - Vals #1 Στο πλοιο για Κρητη, ανοιξη 99 με μια κοπελα και η πανσεληνος να εχει κανει τη νυχτα μερα. Paul Hardcastle - See you in July Σε μια κασετα απο το τοτε αμορε (2000). Ουστ! (Τουλαχιστον εμεινε το τραγουδι) :twisted:
haris_ch02019 Δημοσ. 18 Ιουνίου 2005 Δημοσ. 18 Ιουνίου 2005 Καρπενήσι καλοκαίρι πριν από αρκετα(my god!!!!!) χρόνια..."Everything i do,i do it for you" κάτω από ενα φοβερό φεγγάρι... κλαψψψψψψψψψψψψψψψψ
Godfath3r Δημοσ. 18 Ιουνίου 2005 Δημοσ. 18 Ιουνίου 2005 Porcupine Tree - Stars Die Ολόκληρο το καλοκαίρι 2000...Σκοπελος...Φίλοι και κοπέλα... Sepultura - Beaneath the remains To soundtrack των πανελληνίων 2ας Λυκείου... Nevermore - The Death Of Passion Πλατεία Ναβαρίνου (Θεσσαλονίκη) μόλις είχα αγοράσει τον δίσκο...ΘΥΜΟΣ!!!!!! Sting - Fragile Έπαιζε soundtrack σε μία διαφήμιση κατά των ναρκωτικών...Η απόλυτη στεναχώρια...Ήμουν πολύ μικρός όταν υπήρχε η διαφήμιση αλλά μου έχει μείνει.. Σίγουρα είναι πολλά ακόμη...Αν θυμηθώ θα ποστάρω!!
tromeros dennis Δημοσ. 18 Ιουλίου 2005 Δημοσ. 18 Ιουλίου 2005 FURY IN THE SLAUGHTERGHOUSE - WON'T FORGET THESE DAYS με αυτο το τραγουδι τα θημαμε ολα τα παλια! και επεισης ΠυΞ ΛαΞ Ακομα προσπαθω
Costinio Δημοσ. 18 Ιουλίου 2005 Δημοσ. 18 Ιουλίου 2005 Μακράν το πιο συναισθηματικό/συγκινητικό τόπικ απ΄όσα θυμάμαι τουλάχιστον... Ειδικά η ιστορία σου MariaTs. με καθήλωσε...!
Rising1980 Δημοσ. 18 Ιουλίου 2005 Δημοσ. 18 Ιουλίου 2005 Ένα μπουκάλι φτηνό κρασί, τσιγάρα και Def Leppard - Love Bites. Έτσι προσπαθούσα να ξεπεράσω τη χυλόπιτα που με πολλή αγάπη μου έδωσε ο έρωτάς μου στο λύκειο.
MariaTs. Δημοσ. 20 Ιουλίου 2005 Μέλος Δημοσ. 20 Ιουλίου 2005 icedale τι έπαθες; Μύγα σε τσίμπησε; :roll:
Dj_kourampies Δημοσ. 20 Ιουλίου 2005 Δημοσ. 20 Ιουλίου 2005 μαγκας βγηκε για σεργιανι, αγνωστος καλλιτεχνης απο ενα cd που λεγοταν κουλτουρα κ μαστουρα αν θυμαμαι καλα. επαιζε σχεδον σε καθε μεθυσι/ξερασμα/παρακμιακη κατασταση που βιωσα στην 2α κ 3η λυκειου. ωραιες εποχες!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.